ljubav ili finansije? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Anoniman -> ljubav ili finansije? (28.1.2009 11:19:24)

Da li je za decu dovoljna ljubav ili je bitnija materijalna bezbednost?

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (28.1.2009 11:21:06)

[Sadržaj poruke je obrisan]

MERYEN -> RE: ljubav ili finansije? (28.1.2009 11:23:20)

Na prvom mestu ljubav,paznja,pa sve ostalo.

Jeca* -> RE: ljubav ili finansije? (28.1.2009 12:04:06)

Bitna je materijalna bezbednost, da bi mogao sve da priustis detetu. Ali džabe da mu sve priustis ako raste u negativnoj atmosferi, bez ljubavi, u svadji. Materijalno mozes da premostis od meseca do meseca, da se nekako izboris, ali ljubav je nezamenljiva i ne mozes je lazirati...zato glasam za LJUBAV [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lu -> RE: ljubav ili finansije? (28.1.2009 14:17:28)

LJUBAV prije svega i to zaista najiskrenije mislim,
toliko je djece koju ja poznajem iz neimaštine izraslo u predivne ljude,
što nemogu reći za svu djecu iz bogatijih obitelji.
Naravno da se trudim da mu pružim sve što treba i evo već mislim da ću možda pretjerati,
ali bitno je da dijete kroz ljubav roditelja shvati da novac nepada s neba i da ga se mora zaraditi.
Ljubav daleko prije financija!

Anoniman -> RE: ljubav ili finansije? (28.1.2009 14:29:28)

Naravno da i ja mislim da je ljubav najbitnija, međutim, ima još jedna stvar... i tu se malo zbunim. Znam dosta porodica koje su izrađale decu (pa je stvar još gora ako su muška deca) koja nemaju kako da se žene jer im nije omogućen stambeni prostor (čak ni kod roditelja da mladu dovedu), nije im omogućen normalan džeparac, u skladu sa tim je škola zapostavljena jer su morali raditi da bi iamli za džeparac. Tu ja malo blokiram... Zašto? Jer mislim da (u normalnim uslovima... u kakvima smo sve mi na ovom forumu) ljubavi ne manjka... ali da li je taj finansijski momenat u tom slučaju ustvar jedini faktor o kom pričamo kada planiramo porodicu?

Ne znam dal razumete šta sam htela reći.

Modessty -> RE: ljubav ili finansije? (28.1.2009 14:45:30)

Ja ne mogu da pricam o svojoj deci, ne jos uvek.... ali mogu da kazem kao necije dete da glasam za LJUBAV

Takodje mislim da finansije kao jedan od faktora u donosenju odluke o radjanju deteta nije bas toliko bitan.
Mi smo sve nesto cekali da nam se stvore neki ekstra uslovi i sad kad mi hocemo bebu , nje nema. Zdravlje niko ne moze da plati!

Jeca* -> RE: ljubav ili finansije? (28.1.2009 16:55:39)

IZVORNA PORUKA: Modessty

Mi smo sve nesto cekali da nam se stvore neki ekstra uslovi i sad kad mi hocemo bebu , nje nema.

koliko ovakvih primera znam . . . [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

MERYEN -> RE: ljubav ili finansije? (28.1.2009 16:57:17)

IZVORNA PORUKA: Tasha
Tu ja malo blokiram... Zašto? Jer mislim da (u normalnim uslovima... u kakvima smo sve mi na ovom forumu) ljubavi ne manjka... ali da li je taj finansijski momenat u tom slučaju ustvar jedini faktor o kom pričamo kada planiramo porodicu?

Razumem te,kad sam planirala porodicu ja nisam mislila o novcu,a vec sad razmisljam na malo duze staze.

Lu -> RE: ljubav ili finansije? (28.1.2009 17:34:31)

IZVORNA PORUKA: Tasha

Jer mislim da (u normalnim uslovima... u kakvima smo sve mi na ovom forumu) ljubavi ne manjka... ali da li je taj finansijski momenat u tom slučaju ustvar jedini faktor o kom pričamo kada planiramo porodicu?

Eh sad i ja razumijem što si htjela reći[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Priznajem prije nego sam rodila dijete itekako sam razmišljala o tome i sve planirala,nisam htjela roditi dijete prije nego što napravimo kuću do kraja i tako je i bilo, pored ogromne želje i ljubavi za bebom ipak mi je nedostajalo još ta neka sigurnost.
Ja sam imala sreće da sam odmah zatrudnila.
Uglavnom mislim da ima još i više razloga za odgađanje trudnoće,svi mi imamo neke svoje razloge,koje nekad u životu shvatimo kao najveću glupost i nažalost bude kasno kad shvatiš da ti je dijete trebalo biti prioritet,
a opet ima osoba koje su se odlučile da nikada nebudu roditelji iz raznoraznih razloga i zadovoljni su svojim životom.

pače -> RE: ljubav ili finansije? (28.1.2009 18:04:40)

ja mislim da bez ljubavi nema prave i zdrave osnove ni za šta u braku,a kamoli decu!!! ali opet je činjenica da najviše svađa i nezadovoljstva proističe zbog manjka materijalnih sredstava.  ali na prvom,drugom i trećem mestu su LJUBAV

maša -> RE: ljubav ili finansije? (29.1.2009 0:00:33)

ja mislim da bez ljubavi nema prave i zdrave osnove ni za šta u braku,a kamoli decu!!! ali opet je činjenica da najviše svađa i nezadovoljstva proističe zbog manjka materijalnih sredstava.

NadaR -> RE: ljubav ili finansije? (19.2.2009 19:41:22)

Mislim da je potrebnija ljubav i paznja,sve ostalo se moze nadoknaditi!
Ako djetetu das novac a uskratis mu paznju i ljubav, ne moze nikako dobro da se zavrsi[sm=smiley1.gif]
Dok je kod nas bio rat, finansije su nam bile ravne nuli ali ljubav, paznja i podrska roditelja su mi pomogle da sve to lakse prebrodim sto se ni sa kakvim novcem ne moze kupiti...
Glasam za ljubav[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

prase -> RE: ljubav ili finansije? (21.2.2009 18:37:35)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Naravno da i ja mislim da je ljubav najbitnija, međutim, ima još jedna stvar... i tu se malo zbunim. Znam dosta porodica koje su izrađale decu (pa je stvar još gora ako su muška deca) koja nemaju kako da se žene jer im nije omogućen stambeni prostor (čak ni kod roditelja da mladu dovedu), nije im omogućen normalan džeparac, u skladu sa tim je škola zapostavljena jer su morali raditi da bi iamli za džeparac. Tu ja malo blokiram... Zašto? Jer mislim da (u normalnim uslovima... u kakvima smo sve mi na ovom forumu) ljubavi ne manjka... ali da li je taj finansijski momenat u tom slučaju ustvar jedini faktor o kom pričamo kada planiramo porodicu?

Moje je mišljenje da roditelji nisu obavezni da obezbede detetu stambeni prostor, pa čak ni džeparac u smislu mesečnih primanja. Istina je da se ljubav ne jede, a to je ujedno i jedini finansijski momenat koji ja vidim u odgajanju dece. Bitno je da deca nisu gladna i/ili gola, a za ostalo je lako ako je porodica skladna. Naravno da je plus ako porodica može da priušti letovanja, zimovanja i slične stvari ali to nije ni blizu najbitnije. Kao što nije bitno da nose firmiranu garderobu ili da se igraju preskupim igračkama i sl. Ko hoće da završava škole, završiće ih sa ili bez finansiranja od strane roditelja. Moja generacija je završavala fakultet u godinama kada nije bilo sramota ići peške do fakulteta jer nemaš čak ni za autobusku kartu. Niko od nas nije ni u najluđim snovima zamišljao da će roditelji da mu obezbede stan. U mom slučaju, ni roditelji nisu dobili stan nego smo živeli sa bakom. Ako oboje roditelja rade, deca neće biti nezbrinuta (ako ih nema desetoro [sm=smiley36.gif]). Ja bih prva sutra čistila ulice umesto da se bavim svojom strukom kada bih ostala bez perspektive da se zaposlim u struci, a ako je roditelj spreman na takvu žrtvu, deca neće zalutati... bar se nadam...

Stranica: [1]