prase -> RE: ljubav ili finansije? (21.2.2009 18:37:35)
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Naravno da i ja mislim da je ljubav najbitnija, međutim, ima još jedna stvar... i tu se malo zbunim. Znam dosta porodica koje su izrađale decu (pa je stvar još gora ako su muška deca) koja nemaju kako da se žene jer im nije omogućen stambeni prostor (čak ni kod roditelja da mladu dovedu), nije im omogućen normalan džeparac, u skladu sa tim je škola zapostavljena jer su morali raditi da bi iamli za džeparac. Tu ja malo blokiram... Zašto? Jer mislim da (u normalnim uslovima... u kakvima smo sve mi na ovom forumu) ljubavi ne manjka... ali da li je taj finansijski momenat u tom slučaju ustvar jedini faktor o kom pričamo kada planiramo porodicu? Moje je mišljenje da roditelji nisu obavezni da obezbede detetu stambeni prostor, pa čak ni džeparac u smislu mesečnih primanja. Istina je da se ljubav ne jede, a to je ujedno i jedini finansijski momenat koji ja vidim u odgajanju dece. Bitno je da deca nisu gladna i/ili gola, a za ostalo je lako ako je porodica skladna. Naravno da je plus ako porodica može da priušti letovanja, zimovanja i slične stvari ali to nije ni blizu najbitnije. Kao što nije bitno da nose firmiranu garderobu ili da se igraju preskupim igračkama i sl. Ko hoće da završava škole, završiće ih sa ili bez finansiranja od strane roditelja. Moja generacija je završavala fakultet u godinama kada nije bilo sramota ići peške do fakulteta jer nemaš čak ni za autobusku kartu. Niko od nas nije ni u najluđim snovima zamišljao da će roditelji da mu obezbede stan. U mom slučaju, ni roditelji nisu dobili stan nego smo živeli sa bakom. Ako oboje roditelja rade, deca neće biti nezbrinuta (ako ih nema desetoro [sm=smiley36.gif]). Ja bih prva sutra čistila ulice umesto da se bavim svojom strukom kada bih ostala bez perspektive da se zaposlim u struci, a ako je roditelj spreman na takvu žrtvu, deca neće zalutati... bar se nadam...
|
|
|
|