IvanaSK RR -> RE: Kako da pomognete starijem detetu da prihvati prinovu u porodici (8.6.2018 9:46:27)
|
IZVORNA PORUKA: mama Jo Pari, prvi mesec nam je bio katastrofa, ma jezivo!! Moja starija je bila u soku kad je beba stigla... kad joj ja dajem da siki, ona je bila u jos vecem soku... kad kazem - cekaj, beba place... opet sok... ma jezivo sam.bila psihicki! Bila mi je mama tu mesec dana, i onda opet svaki vikend dolazila da mi pomogne... svaki moguci momenat sam koristila da sa starijom negde odem, nas dve same, ili sa mm- nas troje. Da joj se maksimalno posvetim tih dva sata... ona nam je bila fokus, ne beba. I videces vremenom se to sredi... sad beba kad vidi stariju smeje joj se, pruza joj ruke, hoce da se igra sa njom, pa je i ona prosto bas jako zavolela bebu... treba i beba malo da bude veca, bar neku interakciju da pokazuje, a i atarijoj deci treba vremena. Velika je to promena, najvise za stariju decu. IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Pari i moj P je njakac od prvog dana. Ja nemam srece da dobijem bebu koja prvih nedelje samo sisa i spava[sm=smiley36.gif] Posto su tih prvih dana dolazili najblizi kako oni dodju da vide bebu a ja odmah oko D. Pa sam joj govorila tokom dana npr da uzme tablet i da lezi pored nas dvoje dok ga doji. Dozvolila sam odmah i da ga drzi, ovaj mali kao zasticeni beli medved. Mm stalno ne diraj ga ne pipaj ga nagnjecices ga, ja to nijednom nisam rekla naprotiv. JA bila nervozna i ona mi kaze mama daj ga meni, ja joj dala da ga drzi ovaj mali odmah ucutao[sm=smiley36.gif] eto sta je nervoza i smireno dete. Pomaze oko njega, salim se sa njom kao prislonim batinu guzicu na nju pa kazem sad ce da te ukaki [sm=smiley36.gif], stavljam batu na nju kao da je masira. Jadan on ugnjavih ga zesce ali to da bi ona prihvatila njega. I kukam stalno na njega, jaooo bata opet place jaooo bata samo sisa jaooo batu opet boli stomak, umorna sam umorna sam i sl. I onda ona zeli da ja budem dobro[sm=smiley36.gif] pa se radi mene uvek sazali. Pa smo ga kupale ona i ja, ona mi je sve dodavala i saprala ga. Pa joj kazem stoj pored njega i GLASNO PEVAJ[sm=smiley36.gif] ma svasta. Kako neko dodje da vidi bebu a ja hop njega ostavim i ja oko nje. A nosam ga vala po ceo dan. Stalno je na meni, ili drmam ova jadna kolica ceo dan[sm=smiley36.gif] Imali smo i mi par situacija ali iskreno vise zbog mm i njegovih tako izjava nemoj nemoj nemoj...I onda je dosla i rekla : Mama slagali ste me da me volite najvise na svetu[sm=smiley36.gif] ali to je bilo bukvalno prvih dana jer je ovaj odmah krenuo da njace. Cak je jednom izjavila : Mama daj mu mleko na flasicu [sm=smiley36.gif] valjda vidi da krace traje hranjenje i ima me za sebe, medjutim evo sad kad dojim me pita: mama jel imas mleka, jel ide mleko [sm=jezicek.gif] Polako daj mu vremena da prihvati novonastalu situaciju. I mi nista nismo prekidali sa njenim aktivnostima. Znaci isla je u vrtic ako je htela, pa se desi i ustane kaze nece da ide a drugi dan ustane i kaze hoce. Ja sam rekla vaspitacicama da je drze upisanu kao da dolazi. Isla je na svaki trening redovno da ne bude da je sad zbog bate ona "Zatocena" u kuci. Dam joj da gura kolica. Bilo je naravno da trci s kolicima pa me srcka strefi da ce da ga prevrne i sl, ali nije se desilo naravno, sad je vec obazrivija. Ulazi u kucu i odmah ide da pere ruke. Ako nije oprala ruke samo ga dira po nogicama i ljubi. I tako svasta. A evo kako raste i kako joj se on smeska sve je bolje i bolje. Juce cim je zaspao odmah smo se nas dve igrale, nisam uzela nista da radim vec da se igram sa njom. I tako. Vodila je na sladoled, kad je njakao batke u kolicima njoj rekla da ide sama do prodavnice po sladoled. PA se jjos pravila vazna kako je velika (ima 5 god) kupio joj tata super trotinet. I tako malo je "kupujemo" malo balansiramo. U principu ako je i pravila neku frku uglavnom je bila umorna. i da mama jo je sigurno bilo teze jer je manja razlika ali tvoj deran PAri je razumniji i veci tako da mislim da cete lakse to da pregurate IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha I da moram da dodam vaspitacice su mi bas bas pomogle. Oset___ila se JAAAAKOOO bitnom sto je dobila brata. Svi su mu crtali crteze, pa cestitke meni, pa kad smo dosli bata i ja prvi put u vrtic sa D svi izasli da vide bebu a ona onako jaaakoooo ponosna sto je ona dobila brata. Njoj su svi cestitali ma haos vaspitacice napravile hepening oko rodjenja P [sm=smiley36.gif] Pustila sam je da ide i kod babe i dede na spavanje jer je htela, mm i nju stalno teram da idu da se zabavljaju, isli na ringispil i td. Tako da je mm "povukao" a ja sam malo izasla iz slike dok bata ne poraste. Mislim da smo se dobro snasli Joj i da dodam olaksavajuca okolnost kod nas. Nema uspavljivanja. Poljubim za laku noc i gotovo. To sam uvela kad je mm pre dve godine bio u francuskoj a ja ostala sama sa njom. Ja radim uvece od kuce i onda stvarno nemam jos vremena i za uspavljivanje. Tako da je spremim za spavanje ljibim i kazem.ajde... E sad posto ste vi navikli da se uspavljujete mozda tm da preuzme
|
|
|
|