Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 20.1.2015 11:57:22
|
|
|
|
dejana007
|
bolesno, nema temp. ali glava, sinusi, slinavim, grlo....
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 18:57:05
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Nemocno i tuzno. Na prste mogu da nabrojim sta je moje dete jelo u poslednja 4 dana a danas je pojela svega par slanih stapica a ja ceo dan u kuhinji. Nosim pobedu najzdravije domace pastete, najzdravijeg domaceg kolaca IKAD , rucka, uzine ali ne ona nista nije htela. Znate kad juce nije pojela cokoladu. Pitala sam je jel hoces cokoladu i ona se jaaaaako obradovala i uzela je i onda je samo drzala u ruci nije je jela . Ja ne znam sta da radim mame. Toliko sam se danas u vise navrata isplakala sto ona nista NISTA ne jede da je to nenormalno. Do nedavno je bar htela ribu, krompir, kukuruz, sargarepu, prosle nedelje je jela krastavce sveze pa cak i papriku iz prodavnice a ova 4 dana nista pod milim Bogom. Meni je to strasno. Ja ceo dan u kuhinji i smisljam sta i kako da joj dam, na kraju ponudim i sve nezdravo samo da bi nesto pojela ali ona nece ni to. PA 90% dece bi bar pojelo to jednu stanglu cokolade. Ona ni to. Ja ne znam sta da radim. Jos joj sad ne dam ni mleko. U uzasnom sam stanju a danas je i ona tuzna prosto nije u fazonu. Jedva cekam da dodje mm da mu se obraduje. Nas dve tako danas neraspolozene u tisini. Uzas. I tako. Treba da otvorimo tuznu temu.
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 18:59:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Miso da drugarica uskoro pocne da jede, znam kako ti je, svima nam dodju takvi dani.
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 19:07:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 19:09:16
|
|
|
|
milicicak
|
MiLj I znam da znas ali cu da ponovim... To je faza, proci ce... A pakleno je dok traje... Samo treba izdzati a to je najteze... Ja sam mini bubi pustala crtace, davala joj igrice na telefonu, pevala, pricala price, glumila budalu... Nekad je palilo nekad ne... Dok god je vesela i ne gubi na kilazi, nema brige :) I javi da li si probala mleko bez laktoze i kako joj odgovara... Drzi se
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 19:15:33
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
milicicak ma nema sanse nema sta nisam probala ma evo za ovih kolko meseci ona ako nece onda NECE! i to je tacka na celu pricu. A ova 4 dana. Znas kad sam je danas jos i mucila. NEma crtanog dok ne uzmes kolac, ona ga uzme u ruku, i pitam je da li ces jesti. Kaze ne. Rekoh nema crtanog. Ona u dreku. Ja opet pusticu ako budes jela i tako u krug. Nije jela pustila sam joj crtani u nadi da ce se zabuljiti i nesto jesti. Ma kakvi. Juce kokice koje obozava nije jela.
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 19:23:15
|
|
|
|
milicicak
|
MiLj, da ti opisem kako je to kod nas islo: Ja: Tara, uzmi zalogaj T: Pusti Twinkle twinkle little star Ja pustim, ona uzme zalogaj. Zalogaj stoji u ustima do pola pesmice jer ona ne zvace, ja pritisnem pauzu ona zvakne dva puta i krene da se dere pustiiii.. Ja: pusticu kad progutas... I ona jos 10min zvace taj zalogaj dok ga ne proguta... I tako 3 zalogaja za rucak sat vremena... Ako potraje, odvedi je kod dr mozda je boli grlo ili usi kad guta...
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 19:25:29
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ma jok pije caj i vodu bez problema. Tako da nije do gutanja. Vodim je sutra do dr. Danas je kod nas bilo mnogo gore nego sto ti opisujes.
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 19:44:09
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: milicicak MiLj I znam da znas ali cu da ponovim... To je faza, proci ce... A pakleno je dok traje... Samo treba izdzati a to je najteze... Ja sam mini bubi pustala crtace, davala joj igrice na telefonu, pevala, pricala price, glumila budalu... Nekad je palilo nekad ne... Dok god je vesela i ne gubi na kilazi, nema brige :) I javi da li si probala mleko bez laktoze i kako joj odgovara... Drzi se ljiso slozicu se sa Milicicak... sva deca su bila u toj fazi. i onda jedno jutro samo ustane i najnormalnije jede... mislim da je bitno da unosi tecnost, a ostalo nudi ali nemoj da forsiras. i nemoj da joj nudis 300 vrsta hrane.
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 19:59:12
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
dosao joj tata pa je sa njim sad. A vasa decu su odbijala COKOLADU? Ili grickalice? Ja nisam cula za dete koje je odbilo slatkis ili slanis a nije jelo ceo dan
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 20:26:07
|
|
|
|
mama krava
|
Ljiso, to je FAZA!!! Zamisli kako je meni bilo kad je dete koje je SVE jelo doslo u tu fazu od Bigami, par meseci! Ona je dete koja je jela sa 20 meseci po 2 tanjira slatkog kupusa sa jagnjetinom!!! I to posle rucka u jaslama!!! I onda, nista, N I S T A mesecima! Ja sam L UUUUU DELA! Isto kao i ti, jedino sto sam radila, a ona bila u jaslama pa je nisam tako gledala non-stop, pa kapiram da ti je zato još gore! I onda, je jednog dana počela da jede! Sama od sebe! Pusti je...a vidiš da je skenjana, pa je možda ipak i neki virus potkačio!
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 21:48:21
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ljiso da te utesim moja do skoro nije jela slatkise. Sad isto birka koja je cokolada u pitanju. Svoku rodjendansku tortu nije jela. Ja se vise ne zalim ali majka mi predlaze da je vodim kod dr jer ocajno jede.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 26.1.2015 21:49:22 >
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 21:52:08
|
|
|
|
veselicaa
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha A vasa decu su odbijala COKOLADU? Ili grickalice? Ja nisam cula za dete koje je odbilo slatkis ili slanis a nije jelo ceo dan Moja S.nikad nece cokoladu i grickalice kada je bolesna.Evo sada kada je bila prehladjena poslala nam baba 4 komada Najlepse zelje i svi smo se davili u njima a ona nije htela ni da cuje.Jos bolje sto nece,ponudi je necim drugim.
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 22:01:36
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: veselica Moja S.nikad nece cokoladu i grickalice kada je bolesna.Evo sada kada je bila prehladjena poslala nam baba 4 komada Najlepse zelje i svi smo se davili u njima a ona nije htela ni da cuje.Jos bolje sto nece,ponudi je necim drugim. tata mi je danas rekao da joj nudim previse hrane. Ja sam te gluposti juce ponudila u ocajanju da bilo sta jede i nije htela. Pri tom ona nije bolesna da se razumemo, nije joj nista, nema temp, ne slini pa da kazem pun joj zeludac progutanih slina ili bilo sta slicno. Ja kazem u smislu kad detetu ponudite ono sto NAJ najvise voli a ono odbije? Da li se to desavalo? A da vam pri tom deca nisu bolesna. Danas je samo malo losijeg raspolozenja no inace, ali ovih dana je ona vesela ihaj. I danas ali ne onako kako ona zna da bude. Bas se vidi da joj sad vec fali energije. Uzela sam vagu od mojih i mericu je kao novorodjence svaki dan. Ocajna sam eto iskreno da vam kazem
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 22:21:06
|
|
|
|
dragicar
|
Iznervirano, radijator pokvaren a zima se vratila
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 22:25:45
|
|
|
|
dijana1*
|
Ljiso mozda nju nervira sto je toliko nudis i oseca tvoju nervozu oko hrane. Shvatila sam da ona ne voli da jede cim ustane. Prvo nemoj joj davati caj i sok, samo vodu. Ujutru kada ustane izadjite napolje da se malo umori. Vratite se u kucu i ti nesto pojedi da ona vidi ALI nemoj da je nudis, ignorisi. Ako te iskulira ti ponovi tako i za rucak pa i za veceru. I ne bi bilo lose da na jedan tanjir stavis nesto sto ona voli i da joj to bude na ruku. Nista joj ne govori, nemoj da je nudis, stisni zube i izdrzi jedan dan pa da vidis da li ce sama traziti nesto ili ce bar prici tom tanjiru. I da nemoj da je meris svaki dan to ce ti biti jos gore. Izmeri je sutra pa za 4-5 dana ponovo. A ako se ovako nastavi ja bih je odvela dr. ili da probas jos sa nekim sirupom da joj otvori apetit.
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 22:29:46
|
|
|
|
dijana1*
|
Za ove 4,5 godine sam naucila da ucena ne pali. Kada sam ga god ucenjivala bilo je jos gore. U poslednje vreme ga pustam da radi kako on zeli, kazem mu ok bices gladan ako neces jesti. Cim krenem da spremim sto i da sklonim hranu on odmah skace da pojede. Ali on je vec veci i moze lepo da razume. Cini mi se sto je veci da je sve lakse, pogoto od kada je izvadio krajnike.
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 22:52:02
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Ljiso mozda nju nervira sto je toliko nudis i oseca tvoju nervozu oko hrane. Shvatila sam da ona ne voli da jede cim ustane. Prvo nemoj joj davati caj i sok, samo vodu. Ujutru kada ustane izadjite napolje da se malo umori. Vratite se u kucu i ti nesto pojedi da ona vidi ALI nemoj da je nudis, ignorisi. Ako te iskulira ti ponovi tako i za rucak pa i za veceru. I ne bi bilo lose da na jedan tanjir stavis nesto sto ona voli i da joj to bude na ruku. Nista joj ne govori, nemoj da je nudis, stisni zube i izdrzi jedan dan pa da vidis da li ce sama traziti nesto ili ce bar prici tom tanjiru. I da nemoj da je meris svaki dan to ce ti biti jos gore. Izmeri je sutra pa za 4-5 dana ponovo. A ako se ovako nastavi ja bih je odvela dr. ili da probas jos sa nekim sirupom da joj otvori apetit. Sve sam probala veruj mi. I da joj ne dam caj ni sok, samo ako hoce vode, i da je ne nudim i da joj bude na dohvat ruke svasta, i da je izmorim (danas smo isto dva puta bili napolju kao i obicno i to se ona bas bas umori jutros cim smo usle unutra zaspala je u ola 11). Probala da je drzim gladnu ceo dan da vidim da li ce traziti i td. Ma svasta sam. Ja sam bez ideja. Ako je tako gladna ceo dan onda uvece ako je nesto sto ne voli npr pojede svega par zalogaja da malko zavara glad i to je to, a ako je opet nesto sto jako voli onda lepo pojede. Ali ovih dana ne jede NISTA. Ja ne znam kako da vam objasnim sta je to nista. Nista i nista su nista. Ov sad vec traje mesecima ali sam uspela da joj uvalim tako sve te zdrave stvari i ona uvek hoce sveze povrce ali kazem ova 4 dana nece nista pod milim Bogom
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 22:59:47
|
|
|
|
dijana1*
|
Ljiso odvedi dete lekaru, stvarno ne znam sta da ti kazem. Citam redovno i znam da se vec duze vreme mucite a isto tako se secam kada si pisala da je lepo jela Bas mi je zao, ako mi jos nesto padne na pamet pisem ti A jesi li probala neki sirup za imunitet i da joj otvori apetit?
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 23:06:18
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
imuno cink svako jutro popije kasicicu. i caj svako jutro s medom (probala sam da preskocim ali sam videla da je isto pa sam vratila caj ujutru i sigurno joj prija i bar eto tako unese med). Sutra je vodim kod lekara. Em sto je imala penastu stolicu, em ne jede, sad kazem mi se cini kao da je vec bez energije. Tako da smo sutra ujutru prve kod lekara u 7 (da ne sretnemo ove zarazne ) Inace padam u jos veci ocaj, nema nigde kozijeg pa cak ni u rodicu kaze nije sezona (kao da ja ne znam da nije sezona pa komsije mi imaju kozice i znam da sad ne daju mleko) ali pomislih to je industrija sigurno ima mleka preradjenog sa nekim rokom trajanja ili sta vec. Ma ne znam ni ja sta sam mislila iskreno da vam kazem. Znaci sad mi jedno mesec dana nece piti kozije uopste. Kravlje se bojim da joj dajem jer joj ne prija. A nista ni ne jede. Onako je bar to kozije mleko pila bez problema u kojem ima i kompleks b vitamina i vitamin A cak i vitamina Ce ima u kozijem mleku. Ono je fenomenalno i mislim da nije gubila na tezini jer je pila kozije mleko a sad cemo da vidimo kuda nas ovo vodi.
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 23:10:32
|
|
|
|
dijana1*
|
Srecno sutra i ljubi mi D Nadam se da je ipak u pitanju samo iscrpljujuca faza za obe i da se sto pre zacvrsi
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 26.1.2015 23:22:51
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dijana nadam se. Hvala ti puno. Ma samo da mi je zdrava pa makar jela saku zrnevlja na dan al to sto pojede da se "vazi" razumes?
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 27.1.2015 7:46:37
|
|
|
|
branki*
|
ljiso,mnogo mi je zao sto se mucite znam kako je to,ja i ne izlazim maltene iz te price...nekad malo bolje,nekad gore.tesko je jako,ali mora da prodje..odvedi je do dr,cuj hoce li nesto reci,mada ja nisam od njih dobila nikakav koristan savet,sem da ne moze na silu nista... ja se osecam umorno i neispavano
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 27.1.2015 11:39:12
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
dobili da uradimo lipazu amilazu serumsku u urinu bilirubine ast alt ggt ako je sve to ok onda pravac kod alergologa. Mleko ne sme do daljnjeg (kravlje) ali da joj dajem jogurt. Probati sa mlekom za par dana ponovo u medjuvremenu davati probiotik, ako se opet isto desi onda opet pravac alergolog. Nije mi strasno da ne podnosi kravlje mleko ali eto strasno mi je sto je ocito muci tiba a verujem da i zbog toga ne jede. Plus slab apetit. Dr mi rekla da joj dajem da jede samo sta ona hoce pa makar malo da rucka. Kaze ako hoce ribu svaki dan nek jede ribu svaki dan (ja vec povracam kad vidim ribu iskreno da vam kazem) I tako. Umorna sam.
|
|
|
|
RE: Kako se trenutno osecamo (4 deo) 27.1.2015 12:01:07
|
|
|
|
milicicak
|
MiLj Analize koje treba da radite su za proveru laktozne intolerancije i aktivnost enzima koji razlaze masti. Ako budes odlucila da das mleko, obavezno uzmi ono bez laktoze. Ne verujem da je alergicna na mleko. Drzi se
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.