recepti za sos od ... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Olga75 -> recepti za sos od ... (1.8.2014 9:17:15)

ispostavilo se da nam je potrebna tema o sosovima [sm=smiley1.gif]
pa je evo otvaram i napisacu svoj odokativni recept za sos od mirodjije ( on je bio trazen )
SOS OD MIRODJIJE
na ulju dobro zagrejati brasno , razrediti ga do gustine pudinga , posoliti , dodati malo secera , seckanu mirodjiju i po ukusu kap - dve sirceta ( bukvalno kap - dva ) i kuvati ga jos minut dva
prijatno
a sad Vi drage drrugarice , dajte recepte za sos od ...




Misha i Ljisha -> RE: recepti za sos od ... (1.8.2014 9:23:23)

evo i mene i moj sos od mirodjije ahahha

na malo maslaca proprziti malo iseckanog belog luka, dodati brasno, dodati mirodjiju (najlepse je naravno sa svezom), razrediti mlekom (ili moja sveki cak nekad doda pavlake) posoliti, i iscediti malo limuna. Kuvati taman da se malko zgusne.

beli sos klasicni ili neko cak kaze bešamel pravim isto tako samo bez mirodjije




Peace* -> RE: recepti za sos od ... (1.8.2014 12:32:55)

SOS OD PARADAJZA : kuvati sok od paradajza, u šolju razmutiti malo brašna u vodi, lagano dodati u sok od paradajza, posoliti, pošećeriti.

A bešamel smo modifikovali Markovim rođenjem: brašno voda, so. [sm=smiley36.gif]




bubulence -> RE: recepti za sos od ... (1.8.2014 12:37:29)

mi smo se sada navadili na sos od pecurki. znaci pavlaka za kuvanje, malo mleka i krem supa od pecurki. sve to lepo zbrcakam i kuvam 2-3 minuta. svi ga obozavaju. isto tako pravim i sa 4 vrste sira, ona c mesavina.
bude gotovo za manje od 5 minuta a pre preukusno...




milicicak -> RE: recepti za sos od ... (1.8.2014 12:47:00)

Ovako sam nekada pravila Besamel sos
Na malo maslaca proprziti cen belog luka i kasiku rena sa dve-tri kasike brasna. Kad malo potamni naliti mlekom da se dobije gustina pudinga, kuvati par minuta pa dodati solju jogurta ili casu pavlake. Posoliti i pobiberiti po ukusu.




Olga75 -> RE: recepti za sos od ... (1.8.2014 12:54:25)

SOS OD VISANJA
na ulju ugrejati ocedjene i izgnjecene visnje , dodati brasno , mesati da se brasno rasporedi i doobro ugreje , dodati sok od visanja ( onaj sto je iscedjen ) i secera ( dosta secera da ne bude kiseo sos ) i dodati vode , mesati dok se ne zgusne na neku gustinu pudinga




superm -> RE: recepti za sos od ... (1.8.2014 13:06:24)

SOS OD PARADAJZA
Sipati 2 kasike ulja I vrsnu kasiku brasna. Promesati zicom, dodati pola litre soka od paradajza, soli po ukusu I pola kasicice secera. Kada baci 2-3 kljuca, sos je gotov.




Stranica: [1]