Trcosava -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (30.8.2014 17:47:29)
|
HAha joj čitam vas... Moja najbolja drugarka iz Bg imala lovu, dogovorila i epidural i dođe u bolnicu oni kažu ma nema vremena za epidural! I porodiše je bez. 1-2-3 se porodila. Ali i njena mama je i nju i brata kao iz katapulta. Ja sam bila zacementirana, em sam dobila vaginalete za otvaranje, tj valjda topljenje čepa, pa posle kad sam se prebacila u box sam izdržala ne znam koliko bez indukcije. Kontrakcije sat vremena posle vaginaleta na 5 minuta i tako jedno 3-4 sata. E oko 7 mi dadoše epi i wooohooo. Bez da se ljutite, ne razumem žene koje žele carski. I to samo zbog same 'operacije'. Nemam strah ni od kakve anestezije, ma ništa, ali operacije bi izbegla u širokom luku. NAravno, kad se mora onda nema šta da se debatira. E sad, problem u Bg-u nije sam epidural koliko sam ja razumela, već manjak ANESTEZIOLOGA. I otud i oni izbegavaju. Ja ovde imam free epi, ali u slučaju da anesteziolog mora na operaciju, nema epija. Mislim, ne znam, možda bi i izdržala bez epija - jer on ublažva kontrakcije (koliko sam ja razumela ovde). Ivo, ako imaš strah, ja razumem - kod zubara se sa vrata derem da hoću anesteziju, a kod pedikira svaki put pitam jesu li izmislili neku anesteziju za nas sa uraslim noktima. Inače ja sam otpala u kuhinji, mama ni da makne, a mm spizdio u garažu da pravi klupu. Kičmu nisam osećaala, ali su zato pečurke bile....mmmm
|
|
|
|