jana jana -> RE: Iskustva u GAK NIS (26.1.2015 17:45:52)
|
Modessty i moj dr iz DZ zna da vodim privatno trudnocu , AC se radi po sugestiji dr B., samo zbog godina. Nadam se da na patologiji znaju to dobro da odrade , ne znam ko ce meni tacno da se padne. Javicu kako sam prosla svakako ..prvi porodjaj je bio pesma ali samo zahvaljujuci epiduralu, tako da ja nemam zaista predstavu kako porodjaj izgleda.Divim se svim hrabrim mamama koje su to izdrzale bez njega.Stvarno herojski. Nisam imala nikakve ugovorne termine , niti nesto placala. Sve vreme je bilo neizvesno da li cu moci da primim anesteziju. dobila sam informaciju da je to nemoguce dobiti ukoliko porodjaj krene uvece ili vec pukne vodenjak .To je bilo 2009 , jednostavno me Bog pogledao da sve krene u odgovarajuce vreme. Velika steta sto ta mogucnost izbora nije dostupna kod nas..mnogo znaci .Osecete i sigurnost jer je anesteziolog stalno pored vas. Jedinu senku na ceo dogadaj baca cinjenica da se bebac rodio u terminu , tacnije 2 dana pre , ali male tezine 2350, iako sam za vreme porodjaja dobila informaciju da je beba krupna i da ce mozda morati CR.Zato smo morali da ostanemo u bolnici nekih 10 dana.Moj savet je da cuvate sve moguce analize , sekret, krv , urin, jer meni dr sa neonatologije uputila jednu zustru opasku da sam ja detetu prenela infekciju zbog sekreta.To naravno nije bilo tacno jer su mi rezultati bili idealni , tako da sam je vrlo lako demantovala. Svaka zena bi trebalo da ima mogucnost izbora - da li zeli bezbolan porodjaj ili ne.. Nazalost ovo je Nis..jos uvek smo u srednjem veku.
|
|
|
|