tacika -> RE: Iskustva u GAK NIS (2.2.2011 7:35:47)
|
Sto se mene tice ja imam samo reci hvale za niski GAK. Porodila sam se septembra,prvi porodjaj i sve je islo glatko.Lezala sam u bolnici od utorka jer sam presisala termin,u cetvrtak mi je doktor rekao da ce u petak da mi indukuju porodjaj,ujutru su me spustili u porodiliste i onda je pocelo,u 9 su mi probusili vodenjak,u 9:30 su me stavili na sto i ukljucili indukciju i porodila sam se u 10:45. Poradjao me dr.Rasa,super sam prosla jedino lose je sto su me dosta sekli ali je i beba bila krupna 3800,ali je na kraju sve dobro ispalo. Posto je sve bilo ok vec u nedelju smo izasli iz bolnice. Sto se tice potrebnih stvari za porodiliste,treba ce ti:bade mantil,spavacica mislim da ti nije potrebna jel ni one hjihove nisu tako lose,a presvucices se vise puta tako da ti jedna nije dovoljna,stvari za licnu higijenu,peskiri(za lice i tusiranje) i obavezno hidrogen i povidon jod za obradu rane(oni ne obradjuju rane tako da ces to morati sama),mrezaste gacice i brdo mrezastih ulozaka. Za bebu ti je potreban pampers,pavloviceva,vlazne maramice i peskiri (najmanje 2,jedan za lezanje,a jedan za pokrivanje,a posto je hladno moze i neko cebence. Sto se tice sokica i kekseva nista ti nije potrebno jer i onako ne daju nista da se pije bar 2 sata posle porodjaja,a ja nista nisam pila ni kasnije sve dok nisam dosla kuci,da mi ne bi ostao stomak(tako kazu)kod mene je upalilo,4 meseca od porodjaja a ja nemam stomak uopste,nisam mogla da jedem onaj njihov keks i mleko pa su mi to donosili,ali i to sam vrlo malo uzimala. SRECNO[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|