Filadendronka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deol (9.12.2019 21:58:26)
|
Mili, u pravu si da nije dozvoljeno podgrevanje spanaca, blitke, sargarepe i cvekle. Ali moje dete i ovo malo sto jede zeli samo kad je bas vrelo. Tako da sta cu, bolje da dam podgrejano/prokuvano nego da ne dajem. A zasto mleko u spanac, pa zar ne bese da to negativno utice na apsorpciju gvozdja? IZVORNA PORUKA: milicicak Znam za tu sveopstu paniku oko arsena i pirinca, mislila sam da se radi o necemu domacem. Ali i taj arsen se izbacuje pravilnim kuvanjem... Pirinac se uvodi medju prvim namirnicama bas zato sto je prepun skroba i nije tezak za varenje. Ja sam i T i V prvo uvela praziluk, negde sa 7 meseci mislim, luk sam kasnije. Maslinovo ulje od 6, kupus sa 10-11 oboma. Karfiol i dan danas kuvam u dve vode, prvu kad prokljuca bacim pa onda u drugoj zavrsim kuvanje. Onaj baby spanac moze i odmah na samom pocetku uvodjenja hrane, samo dodajte nesto mlecno u njega, dal ad ili svoje mleko nije bitno. Nato, tikvica je sama odvratna ali je odlican dodatak uz drugo povrce, samo je obaris i umuljas sa necim.Ali ja sam cim sam uvela maslinovo ulje i meso, sve pocela da dinstam. Fili, nemoj me drzati za rec ali proveri, meni u malom mozgu stoji da se krompir, cvekla i spanac ne podgrevaju i ne zagrevaju drugi put... Ne znam otkud mi to, mislim da sam negde procitala a moze biti da je i babska prica.
|
|
|
|