RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 15:35:58)

Rosita, rano je za meso. Ako se dobro secam meso je 7+.
Zar ne uvodite zitarice? Proso, palentu, speltin griz...sve to mozete kombinovati i sa vocem i sa povrcem.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 15:48:25)

Jess, nas je dr sa pet ipo meseci pitala jel smo uveli meso. Mi smo uveli nekih desetak dana kasnije. Do tada smo zitarice, povrce i voce mesali.

Rosita -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 15:49:51)

Da, žitarice! A pedijatar nam rekla meso nakon punih 5. Ima vremena za sve[sm=smiley1.gif]

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 15:50:14)

Ivana, da ne upadam u polemiku jer sam vrlo kategoricna po ovom pitanju, ali mislim da je to stvarno rano za meso.
A o doktorima i njihovim savetima bolje da ne komentarisem.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 15:57:39)

Pa dobro, ja samo kažem da neko uvodi i ranije jer i dr preporucuju.
Mi smo krenuli sa čvrstom hranom oko četvrtog meseca i nije mi bilo rano sa sest meseci da joj uvedem meso.

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 16:11:18)

Ja sam od onih sto smatraju da nema potrebe za cvrstom hranom pre 6. meseca, kod beba koje lepo napreduju.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 16:30:15)

I koje su samo dojene [sm=smiley1.gif] a normalno je da meso neces pre sedmog, osmog meseca ako krenes dohranu za sest meseci.

mama Jo -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 16:52:51)

Ja ne znam sta se u medjuvremenu toliko promenilo, ali ista dr me potpuno drugacije savetuje sad i pre 2,5 godine sa J...
I nama je sad rekla meso odmah da uvodimo, ja sam se, ipak vodila uvodjenjem kao i sa J, i meso sam pocela tek kad je usla u 7.mesec.

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 20:04:22)

Kad kreces sa 6 meseci onda je meso 7+ kad kreces sa 4 onda je meso 5+ isto je to mislom redosled samo zavisi kad se krece. Mi danas nismo ruckali nista. Ni pokusala nisam. Jako ga muci tiba. A svi mi nesto donose. Baba donela sargarepu. Pa doneli gosti neke zitarice sa marelicom i sljivom. Al to moram prvo posebno uvesti. Ma...meni je ovo sve jako stresno oko njegovog stomaka.

Rosita -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.8.2018 21:38:24)

IZVORNA PORUKA: jess021

Ja sam od onih sto smatraju da nema potrebe za cvrstom hranom pre 6. meseca, kod beba koje lepo napreduju.

Ja nemam jasan stav, ali cini mi se da je N spreman sa 5, D mozda i nije bio. D i dan danas lose jede, to jest nevoljno.

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 9:17:05)

Ja cu da odlazem jos. Muci ga stomak najstrasnije iako mislim da nema veze sa milupinom kasicom jer je realno uzeo jako jako malo, mozda mozda je 3 kasicice progutao za 2 dana ali evo treci dan nisam dala a necu ni danas.

Siznucu sto nece da sisa majke mi. Posle D koja je bila sisoje da imam dete koje nece da sisa mi je prosto neverovatno i izuzetno cudno.

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 21:21:41)

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

I koje su samo dojene [sm=smiley1.gif] a normalno je da meso neces pre sedmog, osmog meseca ako krenes dohranu za sest meseci.

Ivana, bez razlike. Nikad mi nije bilo jasno zasto bebe koje su na ad treba ranije da krenu sa cvrstom hranom?
Zene, nema potrebe sa zurite, necete nigde zakasniti
Meni je stvarno nepojmljivo da beba od 5 meseci jede meso[sm=zmeden.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 21:44:58)

Slazem se sa tobom Jess. I ja sam kasno uvela meso oko sedmog meseca. A uvela sam deci sa 5 cvrstom hranom. T nije bila dojena beba, a Sofi jeste.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 21:52:35)

Kao i za bilo sta drugo, milion razloga za i milion protiv.

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 22:04:07)

Mislim da se meso preporucuje tako rano jer je dosta beba anemicno. Dr preporucuju i gluten sad od cetvrtog meseca jer se jasnije vidi reakcija. Sve to ima svoja obrazlozenja. Sa D nam je rekla dr ili da dodajem ad ili da pocnem sa uvodjenjem namirnica jer je malo dobila samo sisajuci u cetvrtom mesecu. A inace kaze nema nista protiv da se krene sa uvodjenjem i u 9tom ako beba lepo napreduje i nista joj ne fali. Svaka medalja ima dve strane nije sve crno belo

Rosita -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 22:47:25)

Nije tu stvar samo napredovanja. Verovatno su stručnjaci došli do zaključka da kad se saberu fizička, fiziološka i psihološka zrelost većina beba je spremno sa 6 m. Naravno da je neka spremna i sa 5. Ovo sve kod beba koje dobro napreduju. Sa 9 je recimo opasnost da se preskoči neki kritični period. Onda može da ide teže i da beba odbija. Može a i ne mora. Zato ja mislim da je svaka beba priča za sebe. Zato ni 6 m nije za svaku bebu crveno slovo. Nevolja je što bebe ne pričaju pa smo prinudjeni da nagadjamo i posmatramo.

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 22:57:35)

Apsolutno se slazem da je to sve u slucaju da beba lepo napreduje, ne bi nikad bila tako striktna da cekam punih 6 meseci, a da vidim da je drugacije.
Ljiso, hranimo decu od kongresa do kongresa, konkretno za taj gluten, otkud sa vec sa 4 meseca?
Ja sam se samo vodila cinjenicom da njihov crevni sistem nije tako rano spreman za cvrstu hranu. I ne mislim na punih 6 meseci u kalendaru, 2 nedelje gore/ dole ne prave razliku.
A sto se tice anemije, ima dosta drugih namirnica bogatih gvozdjem pored mesa.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 23:03:59)

Cvekla i proso. Sta jos?

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 23:15:50)

Spanac, brokoli, spelta, ovsene pahuljice, sljive, suve kajsije. ..

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 23:19:49)

Da, ali su i neke od tih namirnica one koje se uvode od sedmog, osmog meseca. Zato i pitah.

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 23:35:35)

ja bih iskreno sad mom P najradje dala meso. Kad se najedete voca prdite kad se najedete povrca prdite a kad se najedete mesa vala ga svarite bez prdenja. Posto sam opsednuta trenutno prdezom [sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 23:37:32)

Hahaha Ljišo [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 23:41:51)

pa istina najedite se cerealija i voca i ima da prdite ihaj. Jabuka nadima, kruska nadima, karfiol nadima, grasak nadima, sargarepa zatvara, krompir zatvara, jabuka zatvaa, banana kako koga nekog zatvara nekog otvara, sljiva moze da izazove grceve kao i kruska koje otvaraju, kad pogledas tako ja bih uvela samo bistru corbicu od povrca i samo visnje od voca [sm=smiley36.gif] i to umereno, i davala bih samo MESINE

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.8.2018 23:42:04)

Suve kajsije nisu bas za bebe. Davnih dana je nasa bivsa clanica nutricionistkinja rekla da nisu dobre za bebe. Verovatno zbog tog susenja.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.8.2018 9:42:28)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Suve kajsije nisu bas za bebe. Davnih dana je nasa bivsa clanica nutricionistkinja rekla da nisu dobre za bebe. Verovatno zbog tog susenja.

Jeste. Ja sam ih davala maci sa prosom, bas zbog gvozdja. Mislim da mi je Lesica ovde napisala da ih ne dajem bas cesto i da ih potapam uvece u vodi, a ujutru kuvam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>