Maslacak15 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.8.2018 21:58:27)
|
ja jos nisam pocela nista. Kad napuni 5, sledece nedelje onda cu verovatno krenuti polako. Iako je moje iskustvo da tu nema nekog ozbiljnog jela dok ne pocnu samostalno da sede ko ljudi u stolici, sto znaci 6,5 meseci minmum. Ali probacu malo da eksperimentisem. Mozda neku milupinu griz kasicu kao prvu. A od voca avokado i bananu. Videcu relativno brzo bundevu i pastinak sta mi padne pod ruku. Ja gluten uvodim odmah, pre 6 meseci jer verujem da tako treba zbog rane adaptacije na isti i razvoja tolerancije. Ja decacima nisam davala kupovne slane kasice, sve sam im ja spremala, pa cu i ovak put tako. Sta bude moralo na mleku kupicu Aptamil, ne pada mi napamet da se izmlazam, niti umem niti imam pumpicu haha Do sada mlada dama nije probala ni kap dohrane, ima preko 9 kila tako da joj nece kruna spasti s glave ako joj kasica bude sa dohranom. A dojicu je naravno i dalje bar do kraja godine posle uvodim i flasice Aptamila kao sto sam i sa S. i da dodam ja se ne drzim saveta jedna namirnica tri dana. Pazim naravno i ne uvodim sto stvari odjednom da bih mogla da pratim ako ima nekih problema ali ne mislim da je neophodno da cekam tri dana da bih uvela nesto drugo.
|
|
|
|