RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.11.2017 15:36:30)

Da, slobodno steriliši. Možeš i dan pre ali biće lepše ako je svežija.

MamaNecaVo -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.11.2017 15:46:42)

Tatjana nije vam rano za spanac?
Zbog bu rega ne bi trebao da se uvede pre 9/10 meseca.

Tatjana.87 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.11.2017 15:53:24)

Napraviću jednu dan pre za svaki slučaj,pošto krećemo od kuće u pola osam,a to jutro ako bude spavao pokušaću jednu i to jutro da pripremim.
Nevena dr. Mi je rekla da mogu da mu dam, pokušavamo sa namirnicama koje će mu pomoći za stolicu, pošto sada lepo ručka a opet ne kaki redovno.

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 0:26:51)

Mozda je rano ali eto dr im je rekla. Mozes i blitvu. Ja sam prvo uvela blitvu, pa onda spanac.
Tako sam i ja radila kao Anci.
Imala sam cak i dozer gde sam lepo rasporedila mleko u prahu onoliko koliko treba da napravim sa vodom. Vodu u termos i mirna Backa.

Tatjana.87 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 0:36:08)

Idem po tome šta imam domaće kod mame, na papiru koji je dr dala piše krompir, šargarepa, tikvica, bundeva,spanać,boranija ([sm=zmeden.gif]) i brokoli...

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 7:47:09)

Brokoli (a i karfiol) bi i možda mogla polako. Boraniju ja ne bih jos.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 10:35:10)

Tatjana, ako možeš nabavi knjigu Od prvog obroka do školske užine, jako dobra knjiga u kojoj imaš sve smernice, kada i kako da uvodiš hranu. Ima i puno recepata što je meni baš značilo.

Tatjana.87 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 10:43:24)

Hvala Ana pokušaću da je pronađem. Imam dnevnik bebe Marte i imam one knjižice što su se prodavale na trafici prethodnih nedelja. Od 3-6 meseci do jedemo svi zajedno u njima ima dosta idejama za receptiće za bebe.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 10:45:06)

Bilo je ranije u Aksi da se kupi, ne znam ima li sada.

Tatjana.87 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 10:47:18)

Pokušaću da pronađem khmkhm eto mm novi zadatak,samo nešto izvoljevamo [sm=jezicek.gif]

Našla [sm=bravo.gif] ima u online knjižarama [sm=duda.gif]
Hvala Ana još jednom![sm=smiley1.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 10:57:45)

Tatjana samo gledaj da kasice od krompira i spanaca budu sveze jer te namirnice ne valja podgrevati. Njih nikad nisam ostavljala ua sutra

MamaNecaVo -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 12:13:28)

Da,Tatjana tacno je takav i nas spisak bio ali je kod nas pisalo i grasak.
Drugi pedijatar (privatnik) se krstio i levom i desnom rukom sto se bebi od 6mesecu uvodi blitva i spanac koji su 9+ ili grasak itd.
No svako radi po svom.

Kuvar Bebe Marte mi je bezveze,bacene pare.
Vrti sve u krug i nista posebno nema unutra.

Preporuka za Moj prvi zalogaj.
Odlicna knjiga,orepuna recepata koji postuju uvodjenje namirnica po szo

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 12:15:52)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Tatjana samo gledaj da kasice od krompira i spanaca budu sveze jer te namirnice ne valja podgrevati. Njih nikad nisam ostavljala ua sutra

Tako je. To može naknadno da se skuva i doda u pripremljenu kašicu, ako treba.

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 13:29:41)

Pored tog dobrog sto je Anci rekla moze i onaj Kuvar za bebe od vodica za roditelja.
Spanac i krompir se ne podgrevaju.

Tatjana.87 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 13:38:11)

Da hvala to za krompir i spanac znam :)
Planiram narednih dana da uvedem slatki krompir,muskatnu bundevu,brokoli,jabuku
i suve sljive,posto svezih nemam i kompotic od kruske,jeli to ok?[sm=smiley1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 13:58:50)

Suve sljive nisam davala kao i kompote tako rano.

lesica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (27.11.2017 14:13:31)

IZVORNA PORUKA: Tatjana.87

Kupila [sm=bravo.gif] na tu sam i ja mislila pa sam onda naletela na neke pisanije pa sam se zbunila!! Hvala na odgovorima!! Još jedno pitanje početkom decembra idemo u Tiršovu na kontrolicu šta bi mogla da mu ponesem,kakvu kašicu da spremim da mi bude sveža taj dan da se ne pokvari?? Probali smo do sada krompir, šargarepu, paškanat,tikvicu,karfiol i bundevu!!

Tatjana, mila, kupi neku od gotovih kašica onoga što ste već isprobali i ponesi.
To ti je najsigurnije, i nemaš brige, ni oko transporta, niti oko bilo čega.

A za uvođenje namirnica, e pa to zavisi od trenutnih preporuka szo, od lekara tj , od škole koju zastupa (ranije/kasnije uvođenje)... Elem, slušajte i dogovarajte se sa pedijatrima.

A stomačić tj nekakanje će rešiti voćke [sm=smiley1.gif]
P.s. za suve šljive -prvo ih dan ranije dobro operi, pa ostavi da prenoće u vodi, to prospi pa ih tek nakon toga dodaj u kašicu sa drugim voćem.

Tatjana.87 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (29.11.2017 9:40:23)

Lesica RR videcu nesto cemo smisliti,mada cu mu verovatno najpre dati da siki miki [sm=smiley1.gif]
Ovo za sljive nisam znala,hvala ti.
A bundeva i spanat ova tri dana koliko je probao rade posao evo vec pet dana bez napinjanja ima super stolicu
bas se vidi da se dete ne pati [sm=bravo.gif]

(Sledeci mesec punimo 6 meseci,da li treba da predjem u drugu temu 6-9 meseci ili mogu jos malo ovde ostati s obzirom da sam bebanu pre sestog meseca posela uvoditi hranu?)

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (29.11.2017 9:46:57)

Samo vodi racuna da mu ne dajes cesto spanac bez obzira sto mu prija.
Mozes da predjes u drugu temu.

Tatjana.87 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (1.12.2017 11:18:42)

Hvala eto doslo je vreme u ovoj temici da se pozdravimo [sm=duda.gif]
I da predjemo u novu avanturu zvanu Ugodi Bebi [sm=smiley36.gif]

Srecko47E -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (1.12.2017 22:30:07)

Tatjana uzivajte u ugadjanju. :)
Sve su to slatke muke

Dora89 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (4.3.2018 16:18:52)

Sa puna 4 meseca da krene čvrsta hrana. Što kasnije počne, teže će biti navikavanje. Mi smo počeli sa pirinčanom kašicom, kao najneutralnijom i najpribližnijom mleku, pa kukuruznom. Posle toga krompir, pa šargarepa, pa ostalo povrće, pa tek ona polako voće, koje je trenutno dostupno. Smatram da je lakše navići se na voće nego na povrće, zato i predlažem da povrće ide prvo. Kašice od žitarica smo kupovali, a voće i povrće kuvali, pa pasirali, bez ulja, bez šećwra i soli, bez začina. Ponudite bebi uvek da pojede koliko može, pa, ako je još gladna, dajte mleko. Kad sledeći put bude gladna, prvo ponudite kašicu, koliko god da pojede. Ako insistira na mleku, dajte joj, ali uvek prvo kašicu. Vremenom će kašica ići sve bolje. Kad ne plače posle kašice, ne dajte mleko, a kad opet ogladni, opet kašicu. Mleko samo ujutro i uveče. Sa 5 meseci može meso, isto ovako pripremano. Novo jelo se uvodi na svaka tri dana, radi praćenja alergija, preporučujem prvo to jelo samo, da se beba navikne na ukus, pa tek onda u kombinaciji sa već isprobanim jelima.

jagodp -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.4.2018 2:47:03)

Mi smo iato, prvo pirincanu u 4,5 meseci, posle prvo povrce pa voce, negde oko 5,5 meseci i super je prihvatila... Mi smo uzimali Milupine kasice a sada vidim da ih bas pljuju.. kao imaju deca reakcije i slicno..

MimaKos -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (4.6.2018 19:04:32)

Mi isto ovako planiramo kako je Dora opisala, samo nam lekar rekao da sacekamo jer sad u mesec dana treba da isprima silne vakcine, pa mi preporucuje da nastavim samo da dojim, lepo napreduje, da ne dodje do reakcije neke.. inace bebac 4, 5 meseca..

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (4.6.2018 19:17:09)

Ne mora da znaci da ce beba koja ranije počne sa dohranom bolje prihvatiti. I sin i cerka su sa četiri, on nista nije hteo. Ona je jela do desetog meseca sve, posle krenula da zeza.
Sve je to individualno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>