RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

vbojana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.7.2017 21:22:40)

Ne dajem vise, jesam prva dva puta, i tada bi pojeo sve, a kada dajem na kasiku, pojede pola i jos je gladan..tad mu napravim mleko.. Bunilo me to koliko obroka treba da ima kad uvedem voce i povrce, plus ta kasica.. Znaci jedan dan povrce, drugi voce, treci kasica.. U pocetku jedan cvrsti obrok. Mada je dr rekla da voce ne bi trebalo da bude ceo obrok :/

emicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.7.2017 22:08:22)

VBojana ja sam posle tri sedmice uvela i drugi obrok.Ali ne sjecam se vise dal je drugi bio dorucak ili vecera 🙄

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (7.7.2017 14:43:05)

Bojana, voce kasnije. Prvo uvodi povrce. Tek kad uvedete povrce, onda polako pocni uvoditi voce.
Kad uvedete voce mozes da ga dajes mesano sa pirincanom kasicom za doručak, na primer.

Dragce86 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (8.7.2017 19:29:16)

I ja smatram da ne treba davati cvrstu hranu na flasicu. Pokusajte koliko hoce plasticnom kasiciom da se navikne, prvo ce uzeti malo, sledecih dana po malo vise i dok trepnete, navici ce se. Bez brige, bice to sve u redu, samo polako, cini mi se da panicite previse a nema razloga ;)

veselicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (8.7.2017 21:05:08)

Voce se obicno sa zitaricama daje,zato ti je dr rekla da samo voce nije obrok.

vbojana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (25.7.2017 23:38:53)

Hvala vam na odgovorima, vec se polako navikava, za sada je i dalje jedan cvrsti obrok, povrce ili zitarice, a ponekad dam i kuvanu jabuku izmedju obroka.. Kada da uvedem drugi "cvrsti" obrok? On sada ima 5 ipo meseci. I kada uvesti meso, tacnije supice od mesa, da li je jos mali za to?

vbojana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 0:16:45)

Aha, sad vidim komentar, drugi obrok posle 3 sedmice... To za meso me buni, kao posle 7.meseca citam, a na onim hipp kasicama npr.sa jagnjetinom, pise posle navrsenog petog :/

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 2:23:54)

Prvo se uvodi rucak a drugi obrok oko 8 meseci. Kao dorucak. Mada mi smo malo ranije jer smo poceli sa 3.5 mes. da uvodimo. Meso posle.7 meseca, pa.moze i supica.
Inace nemoj nikad da se vodis time sta pise na kasicama...to nema veze s vezom. Jedino zbog gustine.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 7:15:48)

Sacekaj jos makar dve, tri nedelje za meso. U šestom mesecu moze. Mi smo tada uveli piletinu.
A otprilike smo tada uveli i drugi obrok. Ali smo i mi krenuli ranije sa kasicama.

vbojana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 12:10:20)

Pa da, i ja sam uvela prvo rucak, znaci rano je jos za drugi obrok? Necu onda meso jos pripremati, a primetila sam da manje popije mleka nego inace.. Znam da ne treba gledati ono uputstvo po uzrastu i kg bebe, ali on popije 150max i to retko a po onome bi trebalo 210 :/ inace, sa 6 meseci da predjem na humana 2?

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 12:31:36)

Koliko sad beba ima? Ja sam skontala da vec ima 6?
bebi je jos uvek naaaj vaznije mleko, jedan obrok (rucak) vam je za sad dovoljan.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 13:23:16)

Napisala je gore da beba ima pet ipo meseci. Na dvojku Humanu posle sestog meseca. Sto se tice kolicine mleka moja je uvek pila dosta manje nego što pise da je za taj uzrast.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 13:33:07)

O ja sam onda nesto preskocila...

vbojana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 13:34:17)

Posle punih 6? Da, sa oko 4 ipo sam pocela sa cvrstom hranom, prvo zitarice pa povrce.. Voce retko jer ne znam kako da ga ubacim, ako dajem samo rucak, a samo nije obrok, jedini da ga mesam sa zitaricama..

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 13:36:38)

Pa ne mora biti kolicinski mnogo da bude obrok. Mozes sa zitaricama ujutru a mozes i izmedju onako pi malo. I ja sam naj vise mesala sa zitaricama u pocetku.
Ad bi trebalo sa punih 6 mada ja sam 2 nedelje ranije presla.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 13:38:29)

Da, sa punih sest, ali nece se nista desiti i ako predjete kasnije, ili koji dan ranije.
Kao sto Anck rece mozes voce sa zitaricama dati bebi.

veselicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 18:09:30)

Daj joj i voce obavezno,jabuku recimo,mozes sa zitaricama da mesas bas se lepo slaze.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 18:15:10)

Slazem se za ovo obavezno , ja nikad nisam preskakala voce, koliko toliko.

Sarav -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 18:16:56)

Upravo sad smo se vratili od pedijatra i za koji dan počinjemo da uvodimo nemlečni obrok, tako da ćemo da se družimo ovde[sm=bravo.gif]

veselicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 18:17:58)

Imas ovde u temi bas dobrih saveta,iscitaj je[sm=smiley1.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 18:20:13)

Bogami bas detaljno, Ivana i ja smo sve sazvakale [sm=jezicek.gif]

Sarav -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 18:29:33)

Bitno da je taze, ja sam skroz zaboravila [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2017 18:44:56)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Bogami bas detaljno, Ivana i ja smo sve sazvakale [sm=jezicek.gif]

Najgore smo [sm=smiley36.gif]
Ali u pravu si, dosta smo pisale i ovde i u temi za malo starije bebe.
Sarav, srecno i nek beba sve lepo rucka.

vbojana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (12.8.2017 23:21:52)

Opet ja :) ne znam da li ce ovo pitanje odgovarati temi, sa mnom vecito dileme oko ishrane. Ovaj put se radi o adaptiranom mleku, presli smo juce na humanu 2, par dana pre punih 6 meseci i svi su mi rekli da bebe i ne osete razliku, vec bez problema prihvate. Ali on odbija, popio je sinoc pred spavanje kad smo potrosili humanu 1, 90ml i zaspao oko 21h. Inace se ne budi nocu, ali sinoc jeste i to ga je probudilo povracanje, ne bljucanje, neka zuta sluz :/ odmah je opet zaspao, ali za 20ak minuta opet.. Tada sam skuvala kamilicu i popio malo, pa kad sam videla da se smirilo, napravim 120ml koliko mi je ostalo humane 1, i popio je pola. Zvali smo hitnu za savet, jer je dan pre toga primio vakcinu, rekli su da ne mora da znaci da je zbog toga, vec da je mozda virus i da se javimo ujutro ako se ponovi, da pratimo stanje. Nismo isli jer nije vise povracao, raspolozen kao inace, smeje se, igra, guguce..Danas je samo ujutru pio mleko i to 100ml oko 7, pa u 10h 120ml, humane 2. Rucak krompir, riza, tikvica, jeo lepo, ali manje nego inace. Posle kao uzinu dam malo voca, nesto malo pojeo.. Kad je doslo vreme za mleko, nije hteo ni 10ml, pomislim da jenrano, stavim u frizider da posle podgrejem (inace to ne radim, ali bilo mi zao da bacim sve), uradim to posle nekih 45 min, ista stvar. Prospem sve. Odemo u setnju, on spava.. Dodjemo kuci, beba vesela, necu jos da mu dajem, sacekam, krece mala nervoza, napravim ja 150ml, opet isto. Zine i ore nego mu prinesem flasicu ustima, ali cim okusi krece plac. To je bilo oko 22h, kada je odavni trebao biti u krevetu, a to voce je bilo oko 16h. Da ne bi isao gladan u krevet, napravim zitarice neke sa jabukom, kao za laku noc, pojeo pola porcije i zaspao. Ne znam sta da radim, bas se nerviram.. Izvinjavam se na opsirnosti i hvala na odgovorima

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.8.2017 6:34:58)

Mozda mu jednostavno jos ne odgovor Humana 2. Ja bih uzela Humanu 1, ako pije, znala bih da je do mleka. Ako ne, nesto drugo je u pitanju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>