RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.3.2016 16:14:58)

Kupih hipp kasice. Bundeva i krompir i bundeva i jabuka
Na ovoj sa krompirom pise da se zagreva tako sto se teglica potopi u topluvodu a na ovoj sa jabukom ne pise
Da l to znaci da se ove sa lovrcem povrćem zagrevaju , a sa vocem ne?

Ja danas skuvala pirinac u pilecem bujonu i šargarepu i tikvicu , pa sve u mikser

adulence -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.3.2016 18:53:23)

dobar dan zene...mi danas bili na kontroli dobili zeleno svetlo za palentu,jogurt,kiselo mleko,ali polako videcu jos kad cu,da napuni prvo 6.meseci pa cemo lako,rekao mi je dr da mogu i da mu uvedem drugi obrok kada budem zelela.sve u svemu lagano,suzi onog voca kojeg nema sada ja kupujem kasice,mislim zao mi da jede samo jabuku i bananu,mada ja sam kupila lepe kruzke pre neki dan,mekane ,zrele,mi smo pored toga probali i sljivu ,breskvu...danas sam mu za rucak spremala brokoli,tikvicu i sargaraepu

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.3.2016 22:09:22)

Danas je baš mm bio u aksi i kupio breskvu, kajsiju, krušku i šljivu, pročitala sam da to smeju, pa sam htela da spoznaju i nove ukuse pa ću im dati sutra da probaju nešto od toga.
Ada i mi smo dobili isto tako zeleno svetlo za te stvari ali polako ne zurim nigde.

Jesi uvela pirinač uz povrće, ja jesam i bas lepo ručkaju,dopada im se...

janajana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.3.2016 22:48:37)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Kupih hipp kasice. Bundeva i krompir i bundeva i jabuka
Na ovoj sa krompirom pise da se zagreva tako sto se teglica potopi u topluvodu a na ovoj sa jabukom ne pise [/guote]
Mozes i ne moras da grejes. Ja M nisam ni jednu kupovnu podgrevala, jedino ako joj podelim one vece kasice, pa polovinu stavim u frizider pa pre davanja naravno podgrejem.

Hvala vam na odgovoru za avokado [sm=smiley1.gif] Danas nisam nasla da ga kupim pa ce sacekati neki drugi dan

A sad je vreme da se stvarno selim u drugu temu u kojoj izgleda niko ne pise [sm=smiley36.gif]

adulence -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 7:46:39)

Jesam suzi,jede i pirinac koji uzimas?
Ja bas ne zurim mislim da je mnogo rano za mlecne proizvode,kad napuni 6 pa cu da razmisljam...

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 7:49:21)

Adulence jesi li uvela R bananu

adulence -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 9:37:01)

jesam maraj...
od voca smo uveli,jabuku,krusku,bananu,sljivu,breskvu,a evo jutros i marelicu,tj.upravo je ojeo vocnu kasu sa marelicom(kajsija).
od povrca:sargarepa,krompir,bundeva,brokoli,tikvice,moram jos nesto
meso:piletina
ulje:repice i maslinovo uyvek u rucku.

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 9:49:22)

Ada uzela sam neki organski italijanski pirinač, baš je lep, brzo se skuva, i čudan u smislu da je nekuvan žut a kad se skuva beo.
Isto smo povrće uvele, e ja od voća jabuku i bananu, muz je juče kupio šljivu breskvu i krušku pa ćemo to ovih dana.

Ada meso skuvas pa ispasiraš sa povrćem? Hoće lepo da se usitni?
Ja sam mislila da uvedem još recimo karfiol ili ne znam šta bih od povrća pa onda meso, ne znam zašto al tako sam nešto planirala.

adulence -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 9:59:21)

da,da super se isitni,mada ja nikada nisam ni ivi ni relji pravila 100 posto glatke kase,ali recimo 95%su glatke,sa malim gromuljicama,ali bas malim,i kad mu dam on kao zvace,ne znam sta i sa cim,ali deluje kao da zvace,meni je iva sa 9 meseci na moru kada smo bili ozbiljne komade jela,a znam da neka deca nece ni da liznu nista sto nije skroz pasirano,ne znam da li ce mi i on tako jesti,ali bar pokusavam isto sto sam i sa Ivkom radila.

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 10:31:43)

Ja recimo trećinu povrća viljuškom usitnim a ostatak u blender, već nam je doktorka spomenula da ne treba davati skroz glatku kašu jer neće razviti sposobnost žvakanja.
"žvaću" mi najbolje bananu, tada su mi mnogo smešne neamjuuni zubić a kao žvaćkaju nešto [sm=smiley36.gif]

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 11:21:23)

Uvjerila sam se za to zvakanje hrane. Mama svom sinu prvencu pasirala do ne znam ja koje godine. U hranila ga ona da ne bi isprljao nesto. Sada ima 18, ona mu sipa hranu u tanjir, cisti ribu...a kaze da do sedme godine nije znao dobro da zvace. Gusio se.
Mi cemo danas probati tikvicu. A sto se tice rize ne znam sta da radim. Kuhala sam mu neku obicnu bijelu. Sad sam gledala u marketu, sve mi sumnjive, ne nadjoh nista.

emicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 11:33:29)

T se do godine gadila kad osjeti komadić u ustima,jel je hljeb ali sve drugo sam joj mirala pasirati,onda je probala pečenje i više joj nije smetalo [sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 11:46:33)

Suzi , adulence , kako bananu , samo da je izgnjecum jer da? Ja planiram jos par dana jabuku , pa cu sljivu (kupila sam kasicu) pa bi onda mozda bananu

suzi , mozes npr jos cveklu od povrca. Ja planiram da je kupum , skuvam pa na komadice u zamrzivač
Neko je pisao ja mislim von , mozda i neko drugi ,pobrkala sam , da tako skladisti cveklu. Mislim da moze i sa jabukom,krompirom i sa šargarepom da se kombinuje

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 11:51:00)

Samo viljuškom, ja sam danas bananu i kuvanu jabuku i isto tako samo viljuškom i sad su poručkale.

Ada koju bi sledeću povrćku uvela?

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 11:53:19)

Hvala suzi. Nekad se osetim ko [sm=smiley29.gif] sa pitanjima , al sta cu , bolje da pitam kad je L u pitanju nego da pogresim ko sa jabukom

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 11:59:48)

Maraj i Suzi pogledajte inbox[sm=smiley1.gif]

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 12:05:45)

Ej Suzi, po koliko im dajes voca za uzinu? Nemoj mi u gramima, vec napisi koliko si im dala jabuke i banane [sm=smiley36.gif]

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 12:12:59)

Haha bebi ja sam luda malo pa sve merim, ne obraćajte pažnju na mene[sm=smiley36.gif]
Jedna jabuka i 2/3 banane za njih dve, ostalo im je po malo.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 12:13:55)

Jao bebi ti si sou program. Prvom prilikom kad budemo putovali ka Visegradu , ima da ti se javim da iskafenisemo pored mosta [sm=smiley1.gif]

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 12:14:15)

Sanjice nema ništa [sm=smiley13.gif]

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 13:29:53)

O Maraj molim te, cim te put nanese. Ovdje sam odsjecena od svijeta i nekad imam osjecaj da sam stara kao na Drini cuprija [sm=smiley36.gif]

adulence -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 13:54:09)

Jaoo vi ste sou....ja sam Relji davala za uzinu po malo voca eto tek da jede i voce,ali on gospodin zeli jos,jutros je pojeo teglu marelice od 190gr.
Inace kad mu spremam jednu jabuku i pola kruske pojede i deluje da hoce jos ali eto ja toliko spremim...ahahah
Suzi nemam pojma,mozda karfiol,i uvescu paskanat...

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 14:13:44)

Ado zato i pitam. Ako M dam pola jabuke mislim da ce nastati haos. Ja danas skuhala jedan poveci krompir i posla pola tikvice. Ma reko stavicu cijelu pa cu ono sto ostane ubaciti nama u rucak. Mislim ono sto ostane.... Da zna da lize, polizao bi onu zdjelu [sm=smiley36.gif]

Ej, hocete li ubacivati kelerabu sad?

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 21:18:48)

Odakle ti keleraba pala na pamet???[sm=smiley1.gif] To mi dodje egzotika kao i avokado[sm=smiley36.gif]
E danas mi u knjizari kazu da nema da se kupi knjiga Od prvog obroka do prve skolske uzine, kazu autorka nije zainteresovana za stampanje novog tiraza??!!!

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.3.2016 21:23:22)

Jess i ja sam je trazila tu knjigu kad smo krenuli sa uvodjenjem. Znam da postoji broj mobilnog na netu preko koga mozes da narucis. Probaj tako. Mada, i ona knjizica koju sam ti poslala je super.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>