choopa choops -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (31.7.2015 23:46:43)
|
Mi startovali sa čvstom hranom. S obzirom da je ona dobro napredovala do sada, uvela nam je hranu sa 5 mjeseci. Dakle ovako: Startovali smo sa pirinčanim pahuljicama ( ja uzimam Milupa gotove sa AD mlijekom, ali može i u izdojeno mlijeko čiste pahuljice) 3 dana, nakon toga kukuruzne pahuljice (Ja isto Milupa) opet 3 dana, pa onda krećemo sa povrćem lagano. Isto za svako povrće po tri dana. Može za sada sve povrće, osim onoga što nadima (Znači ne smije kupus, grašak, pasulj i td.) Nakon povrća uvodimo voće isto princim 3 dana za svaku voćkicu, može sve osim crvenog bobičastog voća (maline, jagode, kupine...) i citrusa (narandža, limun...). Takva pravila su bila i sa njih dvoje. Jedino što se promijenilo je to da nam je rekla da se sada gluten u manjim količinama uvodi u dohranu sa oko 6mjeseci, kao da bi se organizam navikao na isti, te da joj dam recimo izmrvljenu kockicu dvopeka ili hleba u pvrće kad joj uvedem. Eto da rodim još jedno dijete ko zna koje bi bilo pravilo u vezi glutena, s obzirom da je sa L bilo ni slučajno prije godine, sa M je moglo od 9mjeseci, a sada od 6mj [sm=jezicek.gif] Još malo će bit - kad izađete iz porodilišta dajte djetetu koru hleba da se zanima [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|