serpica -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.3.2015 6:58:58)
|
IZVORNA PORUKA: little_one Drage zene, Jos uvijek mi jako tesko pada da mislim i razmisljam o svemu, ali nase dojenje se zavrsilo, sasvim suprotno mojoj i djetetovoj zelji. Moja operacija stitne zlijezde nije otisla u pravcu kojem smo se nadali, boravak u bolnici se od predvidjena tri dana produzio na vise od deset, od 4-5 izdajanja dnevno evo cijedim posljednje kapi iz dojki. Sa njima i moje suze idu, pa i sad dok ovo pisem. Naime, kao posljedica operacije su ostecene paratiroidne zlijezde i danima sam se mucila sa regulacijom kalcijuma, dojenje je izgleda uticalo takodje na te oscilacije kalcijuma u organizmu, na kraju su mi dali lijek koji treba da pijem do daljnjeg a doza je dovoljno velika da ne pase uz dojenje. Nazalost, bila sam primorana da odustanem. Horor sam prozivjela, ali mora se dalje. Mame cuvajte svoje mlijeko, ne odustajte kad ne morate, toliko malo treba da se date, a toliko toga se dobije dojenjem. Branila sam dojenje svih ovih dana u bolnici, izletala prvih dana da podojim dijete iako nisam bila otpustena iz bolnice. A onda bum, treba prestati. Mlijeko se ne gubi tako lako mame moje, moje jos uvijek curi uprkos mojim nastojanjima da prekinem prirodno. Dojite svoje bebice kad god traze, i prestajte kad vi i vase dijete budete spremni na to. LO [sm=smiley31.gif] uradila si sve sto si mogla ne treba da se jedis sada,sto rece Rosi bebi treba zdrava majka,a i ona je vec velika skoro godinu dana,znacilo joj je i te kako do sada..odmori se i uzivajte jedna u drugoj,navicice se na formulu polako i bice sve ok....[sm=smiley31.gif]
|
|
|
|