Didy -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.6.2014 21:37:05)
|
Ja sam dojila i dohranjivala mojih oboje. Stefana do posle 1. rođendana, a Sofiju do godinu i po. I svaki put prvo podoj, onda flašica, nijednom siku nisu odbili, čak su je s ljubavlju prihvatali svaki put. Oni su toliko voleli da sisaju, ali nije bilo dovoljno. Sa Stefanom sam svaki put posle podoja još i izmlazala i opet se količina mleka nije mogla povećati. Znači - podojim ga, dam mu flašicu i onda izvučem maksimalno 10 ml. Priznajem da sam se sa njim osećala kao nemajka, pogotovo kad su počeli da pljušte saveti sa strane koji su bili sve samo ne podrška da ne skrenem na živce. Sa Sofijom sam se bila nameračila da samo dojim, ali opet nije išlo tako kako sam zamislila, ali sam tad već naučila da se na svaki savet samo nasmešim i dalje radim po svome. Držala sam se toga da je moje mleko za vakcinu (taman ga je toliko i bilo), a dohrana da se najedu. Jole, probaj da izvučeš pumpicom tačno pre podoja, pa ćeš videti koliko beba posisa za jedan podoj. Kod mene je to bilo 10-20 ml prvog meseca, a 4-5. kad se sve "razradilo" je najviše bilo 50ml, što je vrlo mala količina za bebu tog uzrasta. Moji su posle podoja pili i preko 100 ml, tako da sam sigurna da im je trebala dohrana.
|
|
|
|