degu -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (25.10.2014 14:30:48)
|
IZVORNA PORUKA: Ana13 Jao zene,porodjaj se blizi,a mene hvata frka od dojenja. Puno citam na tu temu,ali nailazim na razlicite stavove.Ili ja ne mogu da ukapiram [sm=zmeden.gif] Jel beba treba da izvuce sve iz jedne siske,pa da je prebacim na drugu ili malo jednu,pa drugu? Negde citam da treba ovaj prvi slucaj zbog tog zadnjeg mleka,a negde drugi slucaj da bi se obe dojke podjednako praznile,da ne dodje do mastitisa u onoj koja se preskoci. Totalno sam se pogubila Ana samo čitaj!!! Meni je mnogo značilo. Početak dojenja nije lak i ako baš ništa ne znaš lako te pametnjakovići ubede da nemaš mleka, da je mleko slabo i slično. A opet kolko god da pročitaš treba primeniti teoriju u praksi, ja se nisam najbolje snašla u početku al sam se vodila insinktom. I kad su mi rekli da se izmuzam i dajem na flašicu, znala sam da je to pogrešno i ni jedan dan to nisam uspela da sprovedem već sam dala detetu da sisa, pisala sam već. Moj vam je savet da čitate o dojenju i da šta god da zaškripi a nadam se da neće, da se odmah javite, jer ćete ovde najbolje savete dobiti. Da, savetovaće vas 15 min jedna, 15 min druga sisa što nema veze sa životom. Neke bebe aktivnije sisaju, neke malo dremkaju i sisaju i nije im dosta 15 min na jednoj sisi pa povuče samo prednje mleko. Mislim da trebate da pustite da sisaju jednu sisu dok god je sami ne izbace, dok je dobro ne isprazne a drugu da ponudite ako hoće. Rosita ni ja ne kapiram pitanja jesam li ukinula noćne podoje kao ni savete da moram da ih ukinem, samo se iznerviram. Kako ja njoj mogu da ukidam? Šta bi bilo da dam vodu ili čaj, opet će da se budi za sat vremena jer je gladna a ne žedna ili će sutra da mi se budi da pije vodu [sm=zmeden.gif] Ne kažem, nekad joj verovatno služim i kao cucla jer cuclu neće, al opet joj iz nekog razloga trebam, ne budi se eto zato što joj tako došlo.
|
|
|
|