RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

New Mom -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 11:07:31)

Vi tek izlazite, a ti ovo verovatno ne znaci, ali sutra, 18.10. se odrzava besplatna radionica u NS. I savetovaliste ima dezurni telefon svakog dana od 17h do 20h gde dezurna savetnica za dojenje moze da daje savete.

Buba Mira -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 11:17:16)

Podržavam ostale mame u stavu da AD može da sačeka.
I ostale mame, slušajte sebe i pratite svoje dete. Znam da smo sve bile na početku uplašene i oslanjale se na savete pedijatara, ali ja sam vremenom zaključila da je jako bitno da slušamo i sebe.
Mamin osećaj je neprocenjiv putokaz do srećne i zdrave bebe. [sm=angel.gif]

Rosita -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 11:46:19)

IZVORNA PORUKA: New Mom

I slobodno je pusti da siki u snu. Neki bas tako odrade najbolje.

E ovo mi se svidja jer su svi u fazonu budite, budite. A bas kao sto rece i Buba Mira, slusajte sebe i svoje dete. Ja mislim da je D i do sest meseci naaajbolje sisao u snu, znatno kasnije mu je postalo svejedno. A u prvo vreme! Apsolutno je najbolje sisao u snu. Mada smo imali srece da je njegovo bilo uglavnom da malo povuce i samo da guta.

mama krava -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 14:48:55)

IZVORNA PORUKA: World

Ma takve pedijatre treba kaznjavati! [sm=smiley7.gif]

Potpisujem! Oduzela bih mu dozvolu za bavljenje medicinom!

dunja RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 14:53:26)

I moj Sava najbolje sisa u snu. Oko mene su svi pričali da se samo igra sa bradavicom dok spava (i u porodilištu, i svekrva, tetka ...), sve dok mi Bog nije poslao New Mom koja mi je sve objasnila [sm=smiley27.gif], i od tada lepo sikimo.

IZVORNA PORUKA: Rosita

I slobodno je pusti da siki u snu. Neki bas tako odrade najbolje.

E ovo mi se svidja jer su svi u fazonu budite, budite. A bas kao sto rece i Buba Mira, slusajte sebe i svoje dete. Ja mislim da je D i do sest meseci naaajbolje sisao u snu, znatno kasnije mu je postalo svejedno. A u prvo vreme! Apsolutno je najbolje sisao u snu. Mada smo imali srece da je njegovo bilo uglavnom da malo povuce i samo da guta.

pari -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 21:41:33)

Mnogo znače vaša iskustva i saveti jer su najveće nwdoumice oko toga da li je beba gladna, da li joj je dovoljno, da li treba često da sisa...

Cecana -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 22:01:43)

Evo mi se mucimo ceo dan,sisala je malo oko 16h i u 18-19 nisam uspela da je probudim i da uzme siku i sad spava kao top.Presvlacila sam je,sta nisam radila.Jos mi je napravila ragade na obe dojke,posto je rodjena carskim rezom i nikako nisam mogla da se namestim da je dojim u porodilistu.Sacekacu da se sama probudi i da posisa,valjda bi trebala da place ako je gladna,a i da mi se bradavice malo zalece,stavila sam neki melem a na ostatak grudi kupus.Uh,muke.

little_one -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 22:19:50)

IZVORNA PORUKA: Cecana

valjda bi trebala da place ako je gladna,

Beba pod zuticom ne samo da nece da se budi kad je gladna, vec ce dalje da zapada u hipoglikemiju i da spava, budi ti nju, pogotovo je nemoj utopljavati, mora da sisa da se rijesi zutice, bilirubin se izbacuje tecnoscu, a najbolje majcinim mlijekom...moras da je budis da ti sisa. Beba tek negdje mozda sa 6 nedjelja ce da se aktivno budi sama da sisa, do tada sve skoro bebe vole dugo da spavaju i preskacu obroke [sm=smiley36.gif]

A to za sisanje u snu, najljepse sisaju u snu, al kad ne mozes bebu da uhvatis da uzme siku uspavana onda moras da je budis...

Misha i Ljisha -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 22:20:44)

Joj Cecana taj neki prvi period se samo brines oko sisa. strasno. Procice i pocecete da uzivate u sikanju veruj mi, samo izgurajte. Uzmi silikonske bradavice zbog ragada da ti se malo oporave bradavice. Samo istraj u toj muci pa ces posle da uzivas [sm=smiley31.gif]

Slazem se sa LO. Ja sam D budila iako ona nije bila jako zuta tj nije bio puno povisen bilirubin al sam je budila iako su i moja mama i sveki i svi govorili pusti dete da spava. Suncala sam je pored prozora, brzo je proslo.

vonavoj -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 22:22:32)

I moje muke su krenule..bradavice su se upalile,nemam ragade..nego kako je nadoslo mleko zapusile se i natekle!! Pakao! Prvo njih razmeksam,da moze da uhvati sisetinu.pa sisa,pa izmuzavanje..flogocid na bradavice i kupus na grudi.i svakih sat da sredjujem bradavice. Ne znam gde bijem! A ona ceo dan spava,a sigurno nije sita,jer mleko ide sporo! Onda joj to izmuzeno dam..i popije!

tijatija -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (17.10.2014 22:55:46)

Von [sm=smiley31.gif] opet ista prica [sm=smiley19.gif]da znas da nisam toliko razmisljala kako ce porodjaj da ti pordje koliko sta ce te snaci od grudi [sm=smiley19.gif] Iskustva nemam sa dojenje ali sa tim mukama i tek kako... samo da ti pozelim srecu sto pre da se to regulise [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 3:06:04)

Von, da se što pre sredi [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 3:09:48)

NM, da li smem za vreme dojenja da idem kod zubara? Nemam nikakav problem, ali nisam dugo bila, najpre nisam išla u toku VTO, zatim u trudnoći, zatim oko Save non stop. Ali bih otišla, na kontrolu. Inače imam dobre zube, obično na kontroli ili bude sve ok ili neki mali kvarić. Da li smem na popravku zuba, ako bude potrebno, i da li sme anestezija?

Misha i Ljisha -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 7:19:46)

Dunja zubar ce ti reci verovatno. Ja mislim da ne bi trebalo nista da ti rade, ali ti sacekaj npr da pocne bebac da rucka pa onda idi.

little_one -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 7:36:36)

Mislim da lokalna anestezija ne bi trebalo da pravi problem sa dojenjem.

Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 7:43:54)

Dunja, smes anesteziju ako bude potrebe, lokalna nece stici u mlekce. [sm=smiley1.gif]
Cecana i Von, veliki poljubac obema i da se srede bradavice. Meni je lanolin resavao stvar, stalno sam bila masna od njega kad se setim, mazala sam i pre i posle svakog podoja. Izmuzavanje sam sva tri puta upraznjavala intenzivno prvi mesec, manje drugi mesec i u trecem mesecu prestala skroz, tu negde mi se laktacija ustalila. Ljubim vas

Rosita -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 9:27:25)

Slazem se da treba buditi bebu ako ne moze da pocne da sisa, D je skoro uvek pocinjao budan, ali je odmah zaspivao, sve to bese dovoljno da povuce i krene mleko a posle moze da spava i guta do mile volje.

Ja sam imala jednu malo ozbiljniji intervenciju kod zubara relativno skoro, pa je bilo nekog krvarenja koje su zaustavljali i nakon 24 h, sve su znali i tvrdili su mi da to sto mi primenjuju nece nikako uticati na dojenje. Onda je D dobio proliv i ja se istripovala da je zbog toga, ali taj je proliv u regresiji trajao i 15 ak dana tako da je pedijatar rekao da je to virus i na tome i ostade. Ako zubar kaze da nesto sme, onda sme.

Von, srecno !

dunja RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 11:29:41)

Hvala vam [sm=smiley31.gif]

veselicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 12:46:38)

Mislim da sme da se ide kod zubara i cak i da se primi anestezija.Ja sam isla(nisam primala anesteziju jer se plasim igala lakse mi je da trpim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif])a prvo dete sam dojila 16 i po meseci,drugo 23 [sm=smiley36.gif] i vise puta sam isla kod zubara.Pedijatar mi je rekao da nema problema a i zubar isto.Tako da Dunja slobodno popravljaj zube kada su ti vec dobri bolje je na vreme da sredis sve.

Rosita -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 12:53:24)

Meni se anestezija apsolutno podrazumeva [sm=smiley36.gif]

veselicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 12:57:07)

E ja nikada nisam neke vece intervencije kao npr.vadjenje zuba pa nisam ni primala a kako imam fobiju od vadjenja krvi sve mislim da bi mi bilo lose i od igle u desni[sm=smiley36.gif]

New Mom -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 21:11:25)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

NM, da li smem za vreme dojenja da idem kod zubara? Nemam nikakav problem, ali nisam dugo bila, najpre nisam išla u toku VTO, zatim u trudnoći, zatim oko Save non stop. Ali bih otišla, na kontrolu. Inače imam dobre zube, obično na kontroli ili bude sve ok ili neki mali kvarić. Da li smem na popravku zuba, ako bude potrebno, i da li sme anestezija?

Bilo koja vrsta intervencije (popravke, vadjenja) kao i anestezije smeju tokom dojenja. Sme i snimanje zuba.

New Mom -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 21:13:50)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

I moje muke su krenule..bradavice su se upalile,nemam ragade..nego kako je nadoslo mleko zapusile se i natekle!! Pakao! Prvo njih razmeksam,da moze da uhvati sisetinu.pa sisa,pa izmuzavanje..flogocid na bradavice i kupus na grudi.i svakih sat da sredjujem bradavice. Ne znam gde bijem! A ona ceo dan spava,a sigurno nije sita,jer mleko ide sporo! Onda joj to izmuzeno dam..i popije!

Zasto se izmlazavas uopste? Samo prati bebu i daj joj da siki na zahtev (uz nocno naravno budjenje, sto smo pricale) i bice sve ok.
Izlazaj se na kratko rucno pred podoj ako se bradavice zaravne zbog dotoka mleka.

New Mom -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 21:15:09)

IZVORNA PORUKA: little_one

Beba pod zuticom ne samo da nece da se budi kad je gladna, vec ce dalje da zapada u hipoglikemiju i da spava, budi ti nju, pogotovo je nemoj utopljavati, mora da sisa da se rijesi zutice, bilirubin se izbacuje tecnoscu, a najbolje majcinim mlijekom...moras da je budis da ti sisa. Beba tek negdje mozda sa 6 nedjelja ce da se aktivno budi sama da sisa, do tada sve skoro bebe vole dugo da spavaju i preskacu obroke [sm=smiley36.gif]

A to za sisanje u snu, najljepse sisaju u snu, al kad ne mozes bebu da uhvatis da uzme siku uspavana onda moras da je budis...

Slazem se.

mati -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (18.10.2014 23:37:36)

IZVORNA PORUKA: little_one

Slazem se.

Takodje. [sm=smiley1.gif] Meni su i u porodilistu, a kasnije i patronazna, rekli da ih obavezno budim na tri do tri i po sata da sike... i obavezno pored prozora... Sto vise dnevne svetlosti.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>