Zemljak -> RE: Organska hrana nije vrednija od uobičajene (9.3.2010 21:47:10)
|
[/quote] Moje misljenje je sledece. Ja ,svakako, ne mislim da je organska hrana nutritivno bogatija od "obicne", samo sam misljenja da ima zdravstvene prednosti u Srbiji. Nekako imam fobiju od pesticida. Mislim da se nekontrolisano i bez dovoljno znanja upotrebljavaju. Npr. ako me secanje ne vara, prosecna jabuka se u Srbiji prska 25x pre nego sto dodje na nasu trpezu. Isto tako, ne mislim da ce dete umreti od te prskane jabuke, ali sve oko nas je nezdravo. To prosto nije ista planeta na kojoj smo odrastali mi, a kamoli neke starije generacije. Tako da ako mogu da filtriram stetne uticaje, to cu uciniti. Sve u svemu, ne znam mnogo o organskoj hrani, pa ako neko zna nesto vise [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ..... [/quote] S malim zakasnjenjem - ako kazete da ne mislite da je organska hrana nutritivno bogatija od "obicne" moram da vas pitam: 1. Da li je hrana, recimo, psenica poznjevena sa polja na kome se iz godine u godinu uzgaja samo psenica, jednake nutritivne vrednosti kao psenica koja se uzgaja u plodoredu tj. tel svake 5 ili 6 godine na istom mestu? 2. Sta daje nutritivnu vrednost hrani? pozdrav Nas sajt *** -obrisala Lu RR,zabranjeno reklamiranje!
|
|
|
|