Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 13:21:10
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Super,taman cemo sve prolaziti u isto vreme Kada ti je uz i gde? Zakazala sam 25. ,seldece srede, privatno kod lekarke koja bih volela da me poradja ako naravno sve do kraja izguram kako treba,ali nisam bila ranije kod nje,tako da cu tek videti kako mi pase ali cula sam da je fina i strucna
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 13:23:39
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Super. Ti ces onda malo pre mene. Ja cu verovatno 28.06.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 14:02:08
|
|
|
|
Ipokrisia
|
U medjuvremenu cu tamo par dana pred odlazak uraditi urin i urinokulturu i mzod aneku osnovnu krvnu sliku cisto da ima doktorka sliku o mom nekom generalnom zdrav.stanju,pa posle ona nek kaze za neke dodatne analize...i naravno ponovila bih beticu sled.nedelje da vidimo da li se i dalje duplira ,nije lose da imam sveze informacije e stvarno sam streber
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 14:11:51
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ja sam opet imala braon iscedak i opet me boli stomak kao u pms-u. Jel' to normalno u 6 nedelji? Imala sam taj braon iscedak 9det i trajao je dva dana a beta je tada bila 275. Mnogo me ovo nervira
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 14:22:53
|
|
|
|
Ipokrisia
|
i mene cesto zaboli kao u PMS i da prostis svaki cas gledam u gace da li je krenula ali nisam do sada imala iscedak...koliko sam citala moguce je u pocetku da se to javlja, ali mozda bolje da kaze neko iskusniji
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 14:49:01
|
|
|
|
vonavoj
|
sanjalice,koristis li utrogestan? miruj!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 14:54:29
|
|
|
|
mika79
|
Sanjalice ako možeš lezi i prati ako ti se pojača iscedak ja bih ti savetovala da odeš kod dr. možda ti da utrogestan. Meni se braon iscedak pojavio u 10 nedelji, otišla sam kod dr. i bogu hvala sa plodom je bilo sve uredu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 14:58:01
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ja bas mirujem i koristim utrogestan 4x200. Valjda ce biti ok. Javljam kasnije.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 16:29:07
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Sanjalice, evo i ja,poludecu vise, ceo dan na poslu sedim i sve ok i odem na pauzu u prodavnicu koja je 10m od firme i krene probadanje u donjem stomaku ,znaci sve mi je sevalo pred ocima... (nije menst.bol samo d anaglasim) i sad kad sam sela opet sve ok ja mislim da ovo ne vodi ka dobrom nemoguce je da ne mogu da napravim 10 koraka a da ne krene da boli,to sigurno nije dobro...
< Poruku je uredio Ipokrisia -- 17.6.2014 16:30:23 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 16:31:13
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Samo da izdrzi do srede ,do zakazanog pregleda...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 16:39:50
|
|
|
|
bubulence
|
Ipo ako se plasis pomeri pregled pa idi ranije. i ja sam danas u par navrata imala uzasno jake bolove ali ih se secam i iz prve trudnoce pa se nadam da je normalno. tokom trudnoce cete svasta osecati, ne mozemo bas na svaki bol otici kod dr ali ako se zabrinete zbog neceg bollje idite da se posavetujete nego da sedite kod kuce i brinete se. svakog meseca mozete osetiti menstrualne bolove pa cak naci i koju kap krvi u periodu kada bi dobile da niste trudne. cisto da znate da se zbog toga ne brinete. ja danas nisam povracala ali se osecam ocajno.. jedva cekam da prodju ove gluposti na pocetku pa da se opustim i uzivam u trudnoci
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 16:53:52
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Ja bas citala iskustva nekih trudnica koje su tako osecale bol i doktor im rekao da je to normalno i kao UZ sve u redu,a posle su ubrzo imale pobacaj...zbog toga mi sad i Dr nije neka garancija...ma sva sam se ozracila...da ne pricam koliko mi se spava katastrofaaaaaa
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 17:07:00
|
|
|
|
Trcosava
|
Ipokrisia ti si se previše preopteretila. Mnogo razmišljaš. Moraš malo da se opustiš. Ja sada teglim iz prodavnice punu torbu (nije sad sto kila, ali ima sigurno 5kg) pa guram Sanjalice, ne znam šta je tebi menstrualni bol i koliko jak. Meni se tokom godina menjao. Od onog da sam išla savijena sa sve lekovima, do eto tako probode me. Mislim da u tim ranim nedeljama je normalno. Meni se dešava i sad da me zaboli po nekad, ali je to naravno retko. Sad sam negde oko 9 i kusur nedelja
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 17:14:38
|
|
|
|
bubulence
|
nemoj molim te mnogo da citas i istrazujes svaki organizam je za sebe. opet moram da napisem iskustvo i razgovor izmedju mene i dr u prvoj trudnoci. otisla sam negde u 9. nedelji zbog bolova i na kraju pregleda kada mi je rekao da je sve ok ja kazem "pa da, tako su mi rekli i na forumu" . on poludeo. kaze :necu da cujem rec forum". dan pre toga mu je dosla zenica u uzasnim bolovima (cini mi se 6.-7. mesec), i dosla je tek kada je bila u fazi guljenja svesti jer su joj sve vreme pre toga na nekom forumu govorili da su bolovi normalni u tom periodu trudnoce jer se siri materica i beba je teza a njoj ustvari puklo slepo crevo a usput se i otvorila ne znam koliko prstiju.. to sto ti kazes da te dole boli i preseca moze biti isto sto i kod mene a i ne mora... zato ja uvek predlazem da se ode kod dr ako imas neke sumnje ...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 17:16:43
|
|
|
|
Trcosava
|
Mora da pazi i kod lekara kad odlazi da ne počnu da je gledaju kao hipohondra. Mene ovde gledaju kao hipohondra, a sebe smatram debelom 'ladovinom kad sam ja u pitanju.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 17:17:31
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Moraš malo da se opustiš. Ja sada teglim iz prodavnice punu torbu (nije sad sto kila, ali ima sigurno 5kg) pa guram inace ja dizem i cerku koja ima 18kg, ne cesto ali npr ove nedelje mm radi drugu pa je ja uvece tusiram... moram da je prebacim preko kade... radim sve normalno, malo se pazim kada se setim ali definitivno ne mogu mnogo da mirujem
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 17:19:25
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Od tog malog iscetka vise nista nije bilo a stomak me polako popusta. Treba da prestanem da gledam u gace kada odem na wc
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 17:36:25
|
|
|
|
Trcosava
|
Bubi ja od prodavnice do kuće jedno kilometar i po. Više od pola je poštena uzbrdica Dete nemam nameru da dižem, ima preko 20 kg (a inače obožava da je držim na leđima i da trčim po sobi ili uz stepenice )
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 18:09:44
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Ma lekari ko lekari, uvek misle za svakog da je hipohondric...cim vide da si mlad,kao ma nije ti nista...nekako oni olako preko svega prelaze,cini mi se da nekad ni ne vide situaciju kako treba...Ali u pravu ste ne mogu sad sve drzati pod kontrolom i lupati glavu, valjda cu se navici polako na ovo drugo stanje a taman sam mislila da sam se oslobodila zauvek bolova onih mojih katastrofalnih menstrualnih,kad niko mi ne rece da ce ih u trudnoci biti skoro svaki dan dobro ovi su hvala bogu dosta blazi...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 18:37:42
|
|
|
|
Štetica
|
Ipo sta mislis zasto se zove Drugo stanje? Sto pre prestanes da analiziras svaki bol i ziganje veruj bice ti lakse,psihicki,naravno na jake bolove treba otici kod dr,ali netreba se ni opterecivati previse. Kad bih tako pratila sta me kad zaboli ili zigne,pa ja nebih izlazila iz dz i 24h bi na ultrazvuku. Smanji razmisljanje i citanje negativnih komentara i iskustava. Mene sekret izludjuje,ima ga bas puno,al je bezbojan i nemam nikakvih peckanja i tako toga,pa ga smatram normalnim. Imam utisak da sam konstantno u ovulaciji. Prestala sam da nosim beli ves i kupila neke dnevne uloske koji imaju bledo zelenu boju,da nebi pri svakom odlasku u wc analizirala koja je nijansa sekreta i dal je isti kao juce. .
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 18:49:23
|
|
|
|
bubulence
|
stetice dnevni ulosci nikako nisu preporucljivi, bolje je da menjas gacice i 5-6 puta na dan. tako sam ja sada radila dok nisam dobila vaginalete. ipo draga, mislim da je donekle i normalno u prvoj trudnoci stalno osluskivati telo jer se sreces sa dosada nepoznatim. ali to ce biti tako prvih par nedelja kasnije ces se opustiti... bice to sve super, samo nemoj da panicis...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 18:55:51
|
|
|
|
Štetica
|
Bubi hvala na savetu,nisam znala to za dnevne uloske,znam da su tamponi u zabranjenoj zoni,mada kad bolje razmislim u pravu si,sve se zadrzava na njima i opet postoji mogucnost infekcije.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 18:57:10
|
|
|
|
bubulence
|
jeste, bas zato. mnogo je zdravije da ves menjas vise puta na dan...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 19:26:58
|
|
|
|
wivern
|
Zenske javi li se Ishler sta je bilo na pregledu???
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 17.6.2014 19:30:16
|
|
|
|
branki*
|
bas i ja mislim na nju...valjda je sve ok.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Najčešće komplikacije tokom porođaja u SrbijiPorođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?