Didy -> Nebeski kolač (27.5.2014 13:50:49)
|
Dobila sam recept za jedan sjajan recept, pa da ga podelim sa vama i toplo ga preporučim. [sm=smiley1.gif] Potrebni sastojci: Kora: 6 belanaca, 6 kašika šećera, 4 kašike brašna, 14 kašika kokosovog brašna. Nadev od višanja: tegla višanja iz kompota ili 500 g svežih višanja bez koštice, 1 puding od vanile, 3 kašike šećera. Fil: 2 pudinga od vanile, 6 žumanaca, 4 kašike šećera, 750 ml mleka, 125 g maslaca i 500 g slatke pavlake. Glazura: 150 g čokolade za kuvanje, 100 ml slatke pavlake. Priprema: Kora: umutiti belanca, pa dodavati jednu po jednu kašiku šećera i kad se sve dobro umuti, dodati lagano pomešano pšenično i kokosovo brašno. Peći u plehu obloženom papirom za pečenje 15-20 minuta na 180 stepeni. Nadev od višanja: procediti višnje iz kompota, pa u tom soku ukuvati puding i šećer. Kad provri, dodati višnje, promešati da se sjedini i preliti tako vrelo preko ohlađene kore. Ja sam pravila sa svežim višnjama, pa sam zakuvala puding i šećer u kupovni sok od višanja, pošto sam jedva nešto iscedila od svežih višanja. Fil: Pomešati puding, šećer i žumanca i zakuvati u mleko. Ja mutim mikserom, a na tihoj vatri kuvam da se ne bi napravile grudvice, može i na pari da se kuva, meni je ovako jednostavnije. Posle par minuta naseći u fil maslac i promešati dok se ne sjedini. Može i maslac posebno da se penasto umuti, pa da se doda kad se puding dobro ohladi, opet meni je ovako jednostavnije. Prekriti fil prijanjajućom folijom da se ne bi stvorila korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti slatku pavlaku mikserom, pa pomešati sa ohlađenim filom. Sipati preko nadeva. Napraviti glazuru. Ja je pravim tako što stavim slatku pavlaku u šerpicu da se zagreje skoro do ključanja, sklonim s vatre, pa nalomim u nju čokoladu i mešam dok se ne sjedini. Kad se prohladi, prelijem preko kolača i stavim u frižider da se sve dobro stegne, najbolje je da prenoći. Uživajte, sigurna sam da hoćete. [sm=smiley1.gif] [img]http://www.dodaj.rs/f/1J/El/2Zd4UiqP/picture-835.jpg[/img]
|
|
|
|