mamica 91
|
LO draga i mi smo Vasilija vodili u cetvrtak na kontrolu, za vakcinu, i dr. nam je isto rekla da ima hipertonus... on isto drzi stisnute sakice (na tom pregledu je imao tacno mesec i 12.dana) izvija se, kada je na ledjeima nogice ga odvuku na bok, skoro pa ga prevale na stomacic...on hoce da spava i na strani i na ledjima..i da, malo vise drzi glavicu savijenu na desnu stranu, ali sam skontala da je to jer ga ja cesce drzim na desnoj ruci..u sustini i U je sve to radila,i nije isla na na kakve vezbe pa evo je normalna zdrava devojcica.. Nama je dr odma dala uputnicu za Zotovic, i odma u petak smo otisli na pregled, doktorica nam rece da nije stasno i da nije previse izrazeno, tj,da su ti refleksi da drzi stisnute sakice i da savija prstice na nogicama kada ga dodirnem normalne za dob... Ugl. juce smo poceli sa vezbicama..tete rade vezbe a ti sedis pored i ucis.. Ona sedne na pod, nasloni se na zid, savije noge u kolenima i stavi bebu u polu sedeci polozaj, kao u auto sedalici,bebine noge stavi na grudi... U tom polozaju radi vezbe za ruke, uhvati bebinu rukicu, njen palac na bebin palac, pa ispravi rukicu i podigne iznad glave, kada spusta, stavi mu rukicu na stomak, ispruzi mu dlan i kao da se mazi po stomaku pomera dlan ka boku..imaju 3 vezbice tako s rukicama... Kada radi vezbe za nogice, spusti ga na ravnu povrsinu,jedna noga ispruzena, a drugu mu savija prema stomacicu, i ono obe nogice ''u krug'', klasicne vezbe za kukove..ali je on vristao kao da mu kozu dere, sav se ukocio, a inace nije takav kad ja to s njim radim (a radim od nekog 15og dana zivota) Vezbice traju oko 45 min. pokaze ti kako da drzis, nosis, presvlacis bebu, a da stimulises jednak rad svih misica..ukupno 5 druzenja,prva dva puta u jednoj sedmici, a posle po jednom sedmicno...dr i seste su stvarno ljubazni.. bebe dobijaju sokic i kasicu ... malo sam konfuzno napisala, alii nadam se da sam ti bar malo pomogla...pitaj ako te jos nesto zanima... i da on je isto terminska beba 40+1, i bio je lak i brz porod,ocene 10 10
< Poruku je uredio mamica 91 -- 15.7.2014 23:41:31 >
|