Štetica -> RE: Lenja pita (4.6.2013 9:35:47)
|
Juce sam pravila lenju pitu,obozavam je,jutros je bila za dorucak sa soljom hladnog mleka. Imam starinski recept,najslicniji onom sa pocetka teme. Provereno dobar,recept moje bake. 250gr masti mutiti miksirom uz dodavanje 1 dc vode(da se mast opere),prosuti vodu i dodati 2 zumanca i 1celo jaje,casu(od jogurta) mleka,casu secera i 600gr brasna,jedan prasak za pecivo. Umutiti testo mikserom(metlice za testo) ili rukama i ostaviti pola sata u frizider. Narendati 1,5kg kiselih jabuka i blago rukama iscediti. Testo podeliti na dva dela,pdvi deo razvuci u podmazan pleh,staviti jabuke pa drugi deo testa. Iseci nozem na kocke i staviti da se pece. Kad se ohladi posuti prah secerom. Da se nebi zalepilo za pleh i da nebi stavljalje pek papir ja radim na sledeci nacin: Pleh namazem mascu i nalijem hladne vode u njega,otprilike dokle je testo,pustim par minuta da odstoji i prospem vodu,pa stavljam testo. Provereno nelepi a nikad mi nije bilo jasno u cemu je fora,tako radim za vecinu kora i sasvim je ok,mast nemirise na korama.
|
|
|
|