Ringerajin doktor -> RE: Pitajte doktora sve o ovulaciji i osvoji Baby Time! (23.5.2014 14:35:58)
|
IZVORNA PORUKA: serpica IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: serpica Ako menstruacija traje 7 dana,kako je moguce imati ovulaciju 7. ili 8. dana ciklusa? Tj odmah nakon prestanka krvarenja? Postovana, Ovulacija se u najvećem broju žena dešava 14 dana pred sledeću menstuaciju, nije u vezana za dužinu krvarenja već za period između dva ciklusa. U slučaju da ciklus dobijate na 21-22 dana ovulacija se dešava 7-8 dana od početka menstualnog krvarenja Srdacan pozdrav dr Vesna Ivkovic Postovana doktorka moji ciklusi su redovni na 28,29 dana,znam da je ovulacija 14.dana ciklusa,ali u mom slucaju izgleda nije tako.Naime ne znam tacno kad mi je ovulacija ali znam kad sam imala odnose a isto tako znam i da spermatozoidi zive do 76h.pa mi je neverovatno da ako mi je ovulacija bila 14.dana a ja imala odnose 8 dana ciklusa da oni prezive eto punih 6 dana.[sm=smiley1.gif] a sva tri puta sam tako ostala trudna. Hvala puno na odgovoru. Odgovor: Kod najvećeg broja žena ovulacija se odigrava oko 14 dana pre očekivane menstruacije, kod ostalih postoje manja ili veća odstupanja u vremenu javljanja ovulacije. Očigledno kod Vas ovulacija nastane nešto ranije, zato se savetuje da praćenje ovulacije počinje 2-3 dana pre nego što se očekuje. Srdacan pozdrav dr Vesna Ivkovic
|
|
|
|