guppy RR -> RE: Gde spava vase dete? (17.8.2008 9:01:15)
|
Naše bebice su spavale takođe sa nama u spavaćoj sobi. To nam se činilo najbolje, jer su se počele u jednom periodu buditi i tražiti nas, i tako je bilo najbliže. Od rođenja su inače spavali OK, do tad smo ustajali max 2x na noć. A u tom periodu smo ustali muž i ja po 10 puta na noć i tražili cucle i umirivali ih, a oni bi zaspali nazad, čim bi osetili, da smo uz njih. Tako smo i mi Suncice mislili, da je za njih bolje da nas imaju blizu i da je to bolje za "psihičku stabilnost"... ALI Jednog dana smo odlučili, da probamo da ih stavimo u svoju sobicu. Nećeš verovati - prespavali su noć bez buđenja, ujutro su počeli da spavaju duže i duže!! To što bi trebala biti "stabilnost detetu" je ispalo obratno. Mi smo njih budili pomeranjem, a oni nas traženjem, i tako u krug. I kažem ti - otkad su u svojoj sobici, mir božji. Čak smo ih navikli na uspavljivanje tako, da ih samo spustimo u krevetac i kažemo laku noć i oni sami zaspu. Raspisala sam se k'o blesava... ali to što želim reći je - često svi govore o tome, kako mora dete biti blizu roditeljima, ... zbog te psihičke stabilnosti... pa nek to bude dojenje ili spavanje ili odgajanje. Ali ponekad zaboravimo da neke određene stvari svom detetu jednostavno ne možemo nuditi (neke majke npr. ne doje) i tada se osećamo totalno bezvredne, jer smo svom detetu oduzele "ONO NEŠTO" o čemu svi pričaju da je važno. Možda najbolje ravnati se po svojoj bebi i eksperimentisati povremeno, kako bi našli onaj pravi recept za naše detence. Opet - nije to recept za sve - Lorenica možda najbolje spava uz mamu. Cmokić [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|