|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada (curi nos, kašlje)
24.9.2014 11:33:16   
Rosita
Ma sve mi je jasno, ali jbt nije doktor valjda pao s Marsa kad mi je to dao???? Mada mu ni ne pomaze posebno. Jos danas i prekidam.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 876
24.9.2014 11:35:00   
Olga75
pa nije , dao ti je sigurno dozu da dete koje je pregledao
ovaj tata je sam dozirao user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 877
24.9.2014 11:38:04   
Rosita
A izes ga. Zamisli situaciju- isla sam da pipnem dete koje spava i merila mu puls, sve ok user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 878
24.9.2014 11:39:37   
Olga75
sve znam user posted image
ja koricu hleba nisam davala zveri do trece godine jer se nekad nekome dete davilo od nje

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 879
24.9.2014 11:49:10   
Rosita
Ovaj moj je jabuku grizao pre prvog rodjendana, jednom se baaas zagrcnuo i tek nedavno sam stisnula da mu opet dam na listice user posted image . A sta ces.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 880
24.9.2014 11:51:20   
Mala Elena
Znam Sanchy , u bolnici joj se bio zacepio nosic i sestra je to odradila na moje oci ..a slinica je ispala na drugu stranu.. .
Plasi me to da ne dobije bronhitis..user posted image
To cu da uradim kada muz ode na posao posto ne mogu da se ganjam i objasnjavam sa njim .Inace , on je strogo protiv toga user posted image
A na onoj slici nosko nije uopste isti kao sto ima zaova. ..ne javlja mi se na telefon a ja nestrpljiva da saznam.
Zar nije usisivac mnogo jak? Iscupace joj nos, ja tako to zamisljam user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 881
24.9.2014 11:56:21   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa nije , dao ti je sigurno dozu da dete koje je pregledao
ovaj tata je sam dozirao user posted image

A joooj user posted image , znaci, sve i da moze bez recepta, ne treba uzimati na svoju ruku dok pedijatar ne poslusa ...
Peace, videh gore za sta je sta, po tome njoj bi trebao fizioloski i eferdin u kombinaciji. E sad to verovatno ide po malo u dozer (sad ne znam koliko ml) i drzi se dok se ne isprazni ...?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 882
24.9.2014 12:06:26   
Rosita
ME, ma ako ti nije prigustilo drz se ti fizioloskog i vadjenja slina, to vam je prvi put, dete kod dr ako ... vidis gore u kojim situacijama i eto ti.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 883
24.9.2014 12:10:15   
pocahontas
kako me nerviraju ovi sto spemuju (il kako se vec kaze)...
koliko sam shvatila tasina mama je dr, a i torbi je dr, tako da su one u drugacijoj situaciji od mene jer niti sama imam med.znanja niti ih ima bilo ko u mom uzem okruzenju, zato bilo sta od lekova uzimam iskljucivo kad mi doca kaze. sta znam, to mi je jedino sigurno posto pojma nemam, a plasim se eventualnih posledica.
apropo pumpice, mi smo od pocetka koristili onu sto se stavlja u usta jer ovo moje dete dozivi fras i na pomen usisivaca, onda mi je drugarica preporicila prizminu pumpicu na baterije, kao odlicna je, jaca od ove na usta, a dobra zamena za ovu na usisivac, elem, to su mi najlosije ulozene pare, uopste nisam zadovoljna, ne uvuce ni pola koliko ova na usta...
mala beba i dalje kasljuca, al je manje zapusen, nocas je bas lepo disao, samo da prodje...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 884
24.9.2014 12:14:19   
Peace*
E sad to verovatno ide po malo u dozer (sad ne znam koliko ml) i drzi se dok se ne isprazni ...?

Pa napisala sam doze u onom postu, npr, 1,5ml fiziološkog + 3-5 kapi efedrina (zavisi od uzrasta bebe, ja sam doziranje menjala kako je dr menjao). Više od 5 kapi nisam nikada stavljala na 1,5ml.

Poc, ko spamuje?

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 885
24.9.2014 12:16:03   
New Mom
Prizmin je i nama s*anje. Uvek imaju mnooogo vise sekreta nego sto tu moze da stane.
Al za bebu sljaka super.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 886
24.9.2014 12:16:47   
dijana1*
Mi cistimo nosic fizioloskim, dete na bok i spric plu nisita mast za nos. Kada se napuni nosic da fizioloski ne moze pomoci onda izvucemo pumpicom sto ide na usisivac.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 887
24.9.2014 12:22:03   
Rosita

IZVORNA PORUKA: pocahontas

koliko sam shvatila tasina mama je dr, a i torbi je dr, tako da su one u drugacijoj situaciji od mene jer niti sama imam med.znanja niti ih ima bilo ko u mom uzem okruzenju, zato bilo sta od lekova uzimam iskljucivo kad mi doca kaze. sta znam, to mi je jedino sigurno posto pojma nemam, a plasim se eventualnih posledica.

Jeste, ne bih ni ja mogla sad da se uputim i kupim inhalator recimo i uzmem mustru od Peace i Torbice i okinem. Mozdaaa kasnije kad budem sigurnija i ako vec kod dr dobijem nalog da se inhalira lekovima, al daj Boze da nam to ne pritreba cesto. Ne sto im ne verujem, alal im cufte, nego ne smem da se usudim. Pa ja sam sve njih ispitala a opet juce isla kod dr i pitala sta mislite da uzmem inhalator i inhaliram i kako. Pa eto i taj efedrin dajem iako svi od reda ovde kazu da ne treba direktno. Prvo se covek mora uhodati pa onda na svoju ruku.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 888
24.9.2014 12:22:29   
Olga75

IZVORNA PORUKA: pocahontas

kako me nerviraju ovi sto spemuju (il kako se vec kaze)...

ne spamujem a ni ne trolujem
zdravlje dece mi to ne dopusta
rekoh sta sam zatekla u bolnici
i ja zver poslusam svaki put ali recimo ne prepustam se instinktu nego je odvedem da je poslusa jos neko jer je ona moje dete i ne mogu biti objektivna

Direktna veza do poruke: 889
24.9.2014 12:33:29   
Rosita
http://vukajlija.com/spemovati/428388

Da se malo nasmejemo, ako nije za ovdi, a vi brisite user posted image

Ja mislim Olga da moja jabuka i tvoja kora leba nisu ucestalo ometanje teme user posted image .

Eto Poc ce nam reci user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 890
24.9.2014 12:43:10   
Peace*
koliko sam shvatila tasina mama je dr

i tata. user posted image

Ali oni ne leče moju decu. Moja mama je pulmolog i nikada nije poslušala moju decu. Tvrdi da se pluća odraslog čoveka sasvim drugačije čuju, i da ona kad posluša decu ima utisak da su na samrti. Pa da ne bi bilo panike, ne sluša ih.
Grlo pogleda, kaže, "crveno je, vodi ih kod dr", pošto ja ne vidim da je crveno, mislim, grlo je uvek crveno user posted image (iz ugla ekonomiste kažem, nije sigurno zeleno user posted image ).

I da se razumemo, ni ja nikada ne bih inhalirala po receptu sa interneta, ali bih pokupila sve to što sam pročitala i otišla kod dr i pitala za mišljenje.

Recimo moja mama je stava da neko sa astmom nema šta da inhalira efedrin, a pulmologu se digne kosa na glavi kad čuje za inhalacije pantenola. user posted image Ali nama radi stvar. Lekari specijalisti su malo ... kako bih to rekla a da me ne shvatite pogrešno... moja mama ume da kaže "Jao vi obični ljudi umete takve gluposti da pričate" - npr kada joj objasnim šta me boli i kako, pa još doda "to nije moguće", ah čuj, to što nije pisalo u knjizi, to ne znači da se meni ne dešava. Tako da sam izignorisala i mamu i pulmologa za inhalacije, i rekla bih da veoma uspešno rešavam bolesti za sada, uz savete pedijatra.

< Poruku je uredio Peace* -- 24.9.2014 12:46:51 >

Tasha

Direktna veza do poruke: 891
24.9.2014 12:44:10   
pocahontas
nisam mislila na vas nego na ove sto pisu milion postova u kojima nista konkretno ne kazu vec pisu da bi pisali i samo zatrpavaju temu.
moja i dalje jede uglavnom pasirano voce, ovo leto je dobijala breskvu i nektarinu isecene na tanke stapice. koricu je dobila, uz strogi nadzor, sa 14m. bojim se, sta cu.
i mi sad prizminu koristimo za bebu i radi posao.
nm koji nastavak koristite, onaj tanji ili deblji? onaj deblji mi se cini da losije izvuce, a ovaj tanji mi je frka da ne gurnem preduboko u nos...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 892
27.9.2014 13:53:42   
Rosita
Zene, juce smo bili kod pedijatra opet, pluca ok, jos slini al sad su mu gusce sline i kaslje zrelo, al ne ume da izbacuje nego guta. Sta mogu da uradim u ovoj situaciji, pretpostavljam nista? Pedijatar kaze sme u vrtic. 7 dana nije isao. Sta vi mislite?

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 893
27.9.2014 15:54:35   
Azra_
Pije nešto za iskašljavanje? Za vrtić ne znam.. Moj ne ide, a i kada bi išao, da se ja pitam, volila bih ga 3 puta godišnje, kada je baš baš i sasvim izuzetno zdravstveno i immunološki stabilan.user posted image user posted image

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 894
27.9.2014 16:15:48   
Mala Elena
Rosita , ne razumem kako pluca ok a kaslje zrelo ? Jel mu se odvaljuje slajm?
Mozda da probas preko kolena sa licem na dole kad se nakaslje pa da izbaci. To sam negde procitala ...
A za sekret iz nosa koristis li nesto?

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 895
27.9.2014 17:08:17   
Rosita

Stvar je u tome sto je to dete od godinu i po i ne ume da iskaslje, tj. pljune nego proguta. A nije toliko mali za te metode preko kolena ili vec. A ok je u smislu- cista su mu pluca. Da, ima slajma, u tom smislu zrelo, a nos cistim i inhaliram fizioloskim da razredim sektret da izadje. Hvala u svakom slucaju.

PS Sve se set_im jos neceg. I nikako da lepo prodise na nos, das ne hvata vazduh dok jede. Inace je veseo i sve ok.

< Poruku je uredio Rosita -- 27.9.2014 17:10:54 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 896
27.9.2014 21:43:49   
Peace*
Stvar je u tom sto ako svaki put budes cekala da ozdravi potpuno, jako malo ce ici u vrtic. Vremenom ces nauciti da su vecinu vremena slinavi i kaslju i postace ti normalno, i znaces da procenis kad je granica da ga povuces tj vratis u kolektiv. Ali za to je potrebno tvoje iskustvo da vidis kakvo je tvoje dete.
Da ga sad vratis u vrtic - mac sa dve ostrice. Mozda ce proci, a mozda se nakaci jos nesto pa zavrsite na ab. Ne mozes znati.
Moj slinavi i kasljuca, isao je u vrtic. Danas kaze da ga grlo boli, videcu sutra hoce li se zaliti, ako da, u ponrdeljak nece ici nego cemo kod dr. Ako se ne bude zalio, ici ce u vrtic.

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 897
27.9.2014 21:50:12   
Misha i Ljisha
Ja sam D ostavila kuci u petak a razmisljam se da javim vaspitacicama da nece ici cele nedelje dok ne ozdravi u potpunosti. Ne radim pa mi nije frka. (jedino ako mi jave da u sredu krecem na posao sto se nadam ali videcemo). U svakom slucaju necu je dati u vrtic ni u ponedeljak. Kazu vaspitacice da je ona super adaptirana i da nema problema sa njom i da nije problem ako izostane.

Kaslje samo dok je u lezecem polozaju ili kad jurca pa se zakaslje ali i to retko. sline su joj nesto krenule danas popodne a juce joj nijednom nisam obrisala nos. Inhaliram je i ispiram nos i to je to.

Peace slazem se ako budemo uvek cekali da u potpunosti ozdrave nikad nece ici u vrticuser posted image ali je meni dr rekla da je to bolje za izgradnju imuniteta a ne da su bolesni non stop. Znaci bolesni pa u potpunosti ozdrave pa budu zravi neko vreme i onda se opet razbole. Tako se gradi imunitet a unistava se konstantnom bolescu

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 27.9.2014 21:51:38 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 898
27.9.2014 21:56:23   
Sanchy
Da ali ako u potpunosti ozdrave pa se vrate u kolektiv nece zaraziti jos desetoro deceu suprotnom hoce i ta mi se logika ne dopada,,no dobro zato i ne ide u vrtic..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 899
27.9.2014 22:08:12   
Rosita
Da, sve znam. Mislim da konkretno D u ovoj fazi nije zarazan, i ja bih volela da svi idu zdravi ali na zalost to je nemoguce. Joj Peace, tvoji bar pricaju :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here