Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (8.5.2010 18:48:46)
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Oči joj suze jer su joj zapušeni sinusi, jer joj je pun nosić. Samim tim se zapuše i suzni kanali. Stisni joj blago unutrašnje uglove okica, kod nosića, da popuste suzni kanali. Ako joj budu puno crvene oči trebalo bi da je opet pogleda lekar, da nije konjuktivit. Mi često kuburimo sa tim. Pisala sam opširno u temi Krmeljive okice i očni lekar, ovde samo par reči. Luka je iz porodilišta izašao sa zatvorenim desnim okom, punim krmelja, 2 nedelje kamilica i hloramfenikol, do kraja je prošlo na moje mleko. Ponovilo se, opet na desnom oku, kada je imao oko 2god, vodili smo ga kod očnog, sužen suzni kanal, srediće se samo kada napuni 3 god (tada je neki proces "izvlačenja nosa" u razvoju deteta i to povuče suzne kanale), pre 3 dana Luka zakuka na grlo, i oči mu se kompletno ukrmeljave, tako da ujutru ne može da ih otvori. Bili smo kod očnog, srećna vest je da su mu se suzni kanali sredili, a ovo sada je vezano za virusnu upalu grla i zapušen nos: kada je zapušen nos, polipi u nosu stiskaju suzne kanale, i oči postaju krmeljive. Dr nam je rekla da mu čistim oči 3% bornom kiselinom i stavljam mu veštačke suze u oči. Hoću da kažem OTIka, razumem da si zabrinuta, ali cela ta priča nije neobična. Luki suze oči, više desno, na najslabiji povetarac, ili ako je na suncu. Znam da brineš, ali sve će to proći. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|