izabella7 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (16.12.2011 0:10:24)
|
Ola drage mame i help... Ne znam ni gdje da pisem kad nas je svasta nesto napalo.Dakle pocelo je sa temperaturom od prije 10 dana,nista nos nista kasalj samo temperatura i krece sve manje da jede.Mislim zubic (izalze 4-vorke ostala jos jedna) Mjenja se raspolozenje,vise je kenjkav,oce da se nosika bla bla.Spustam temp paracetamolom.Poslije tri dana (cetvrtak) vodim dijete kod dr.Preslusao pluca-ok,usi blago upaljene,grlo blago upaljeno,ne bi jos da mu daje antibiotik trebalo bi proci samo od sebe,da dajem paracetamol,ako se pogorsa da ga ponovo dovedem.Sutradan bolji dan,igra se ali sve manje jede,navece temperatura visoka (39,5 rektalno) paracetamol,vikend krece da curi nos,prozirni slinci i krece kasalj,navece temperatura 40 zavrsimo u hitnoj,upala oba uha antibiotik 3x dnevno (amoxicilin).Ako i dalje bude imao temp poslije dva dana ponovo dr.Ako ne kontrola u petak tj sutra.Njemu je samo gore,kasalj se pogorsao,sline i dalje,sad je skroz prestao da jede i na to sve uzasan ojed na guzi od proliva kako nista ne jede i valjda taj antibiotik.Danas preplakali dan i on i ja.Vristi dijete kuka a ja ne znam sta da radim i kako da pomognem,grozno [sm=smiley13.gif]Popodne opet kod dr tata ga odvede u hitnu i kazu da je virus i to je sve,"djecije" i jos je lupila da je nekakva peta bolest (prvi put cula) koja se odlikuje osipima na osnovu njegovih crvenih obraza koje ima kad ima temp.Poludila sam! Sutra svakako redovna kontrola.Ne znam sta da trazim vise i sta da pitam,a temperatura se vuce i dalje...i taj uzasni kasalj i ta crvena izjedena guza [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|