Anoniman -> RE: Flasica.. (23.3.2010 17:44:14)
|
IZVORNA PORUKA: prase Moje dete, sigurno ne jedino, sa 17 i po meseci i dalje pije na flasicu. OK, za mleko pred spavanje pretpostavljam da je navika. Ume on da pije i na onu casu sa pipom, ali to mu pruza mogucnosti da skine pipu pa prosipa vodu, koje cesto koristi. Hajde sto pije na flasicu, nije strasno, ima dece koja piju do 4 godine (mada bih ja volela da ne pije, al'''' dobro). Problem je sto on hoce da koristi samo jednu vrstu cucli koje su za uzrast 4m+ i nista drugo. E to me izludjuje. Ne zato sto je on veliki a cucla za bebu, nego zato sto on njih tako brzo upropasti (ne grize nego vuce kao sivonja pa curi sa strane jer se razlabavi kaucuk) da mi na mesec dana kupujemo po dve nove cucle. Nista ovo nije strasno, vec se samo pitam - dokle tako? Dok druga deca ne pocnu da upiru prstom u njega sto pije na bebecu flasicu? Luka je jaaaaaaaaaaako dugo pio na 4m+, imao je preko dve godine. Onda sam mu kupila silikonsku pipicu, koja ima onu blokadu iznutra, da curi samo ako vuče, a inače može da je okrene naopačke, trese - ne ide. Pipica je za AVENT. Kada mi je to dozlogrdilo, jer se nepotrebno nalivao sokom, umeo je da leži ceo dan sa flašicom u ustima, kupila sam JANA vodu i u to sipala sok. Onda je naučio da kida onu belu pipicu sa flaša, pa smo kupili bez toga, samo ona izlivena plastika. (LU, gde smo pisale o tome???) I onda me jedan dan izbezumio, ne sećam se više šta je bilo, i ja sam to bacila, i kraj. Plakao je par dana, molio za flašicu, čak mislim da sam mu i vratila, i onda sam u flašicu sipala jaaaaaaaako razblažen sok [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image], a u čašu fin, nerazblažen. Jasno je za koje se hvatao radije, i tako ode i poslednja flašica. IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: OTI A ja imam jos jedno pitanje: koliko dugo moze da koristi cucle i flasice pre nego sto je vreme da kupim nove? je l gledam po njima (da li ima ostecenja i to) ili postoji neki vrem.period? Oti cucle ćeš mijenjati svakako svaka tri mjeseca po veličini ili na koliko već idu. Varalice ako koristi princeza po potrebi, kad vidiš da se jako ishabala ili ju je pregrizla. Flašice sam ja koristila do godine i nisam ih zamijenila nikada novim I njih ćeš prvo koristiti manje pa onda veće,ma vidjećeš nije to baš tako potrošno Ali ipak što kaže Tasha ako primjetiš neko oštećenje na njima zamijeni,nije vrijedno rizika. Ja bih samo dodala da nisu sva deca ista. Luka nikada nije pio u korak sa tim oznakama na cuclama, uvek je kasnio i to mnoooogo, mislim da je sa godinu dana još pio na 3m+. Ako mu dam veću, zagrcne se, haos nastane. A flašice... Ma kupila sam u startu jednu malu i dve srednje, i mislim da sam tek negde posle godinu dana jednu bacila, ništa joj nije falila, samo mi je dete izgledalo kao siroče kada pije iz nje, više se merice nisu videle, pa sam kupila novu.
|
|
|
|