gagaag -> RE: Kozmetika za bebe.. (12.4.2016 11:32:08)
|
Zdravo sima! Jos od trudnoce citam postove ovde, ali nikako da i ja nesto napisem, pa evo me na ovu temu. Naime, David je rodjen u Austriji gde i zivimo, pa je mozda zanimljivo nase sestomesecno iskustvo. Uvek sam u dilemi izmedju nase i ovdasnje skole, jer su razlike cesto ogromne, ali se na kraju odlucim za ono sto je meni najlogicnije. Po pitanju upotrebe hemije, i sama sam imala cesto problema jer imam osetljivu kozu. David je to izgleda dobio od mame [sm=smiley13.gif]. Ono sto mi se ovde svidelo je minimalna upotreba hemije. Dakle, beba se u pocetku kupa bez ikakvog sapuna ili kupke, vec samo sa par kapi biljnog ulja (bademovo, susamovo..). Ne kupa se svaki dan, vec 2-3 puta nedeljno. I koza mu je bila stvarno divna. Kasnije smo poceli da se kupamo sa malo Penaten kupke i kasnije namazemo nezaobilaznu pavlovicevu u predelu pelene (ima je i ovde da se kupi[sm=smiley36.gif]). Medjutim, malo se bio ojeo, pa smo presli na WELEDA kozmetiku po preporuci nase babice. Ovu kozmetiku bih svima preporucila jer je na biljnoj bazi i nama je super! (mislim da je ima u DM, zute boje je). Mi i dalje sipamo ulje u kadicu, a telo mazemo uljem samo kada se masiramo (Weledino ulje, naravno :) Inace se ne mazemo, osim po licu jer se desi da mu od tatine brade izadje par bubuljica, pa na lice mazemo Bepanten ili pavlovicevu... I to je to!
|
|
|
|