red3lilu -> RE: Kozmetika za bebe.. (18.8.2012 15:18:42)
|
IZVORNA PORUKA: Mama.Veki IZVORNA PORUKA: red3lilu Mojoj bebuški su malo ogulili kožu u porodilištu brisanjem vlažnim maramicama (pošto bebe okupaju samo kad se rode a posle ih samo brišu vl. maramicama) i sad sam u nedoumici šta da koristim. Ogulili su joj i pišuricu sva je crvena i iritirana...Patronažna mi je juče savetovala Sebamed ali mi se čini da nije dovoljno zasitio bebinu kožu. Pavlovićeva mi je opet jako masna, bojim se da se te male aknice koje ima po telu ne zapuše pa da se ne nagomilaju. Inače sam juče izbacila vlažne maramice iz upotrebe tj. koristim ih ali oprane u vreloj vodi, tako da su sad samo vlažne nemaju nikakvih mirisa. Kako to samo jednom okupaju bebu? A brisu je vlaznim maramicama? Jel to ona nova politika da ne treba skidati taj neki zastitan sloj ili nesto izmedju? [sm=smiley1.gif] Inace, mislim da su jedino HUgies maramice , mislim pise pure, belo pakovanje, samo voda. Zakon su. A mozda da probas jekoderm za kozu. Da, okupaju je čim se rodi, da joj speru prljavštinu od rođenja, a posle ih brišu vl. maramicama. Prvo pravo kupanje bude kad bebana dođe kući. Ne znam koje su samo sa vodom, ali sam smislila dobar sistem, operem bilo koje u vreloj vodi, a isperem u vodi u kojoj sam dodala Octenisept kako bi ih malo zaštitila od bakterija i gljivica, svaki put pravim količinu za jedan dan... Snelle koristim je ali mi nekako deluje i dalje koža kao papirnata, nema mi onako lep sjaj i glatkoću... Dobro ipak za sve treba nekoliko dana da bi se skroz pokazalo. Hvala.
|
|
|
|