RE: Vantelesna oplodnja XIII (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

micaubica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 11:41:16)

Stetice,iz Krusevca sam.Bicu u Bg inace nekoliko meseci pa bih tamo i da odradim inseminaciju,dace mi doktorka uput za visegradsku samo jos uvek ne znam kod kog doktora posto ne znam nijednog [sm=zmeden.gif].Malopre sam se cula sa najboljim ginekologom u nasem gradu i nije mogao da veruje da bi trebalo da idem na inseminaciju a da nisam odradila nikada nijednu folikulometriju.Rekao mi je da dodjem cim dobijem da mi prati folikule ali ne znam sta da radim ako mi da neku stimulaciju? Ne znam da li bih smela bilo sta da koristim sada pre inseminacije jer je u septembru?

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 11:41:34)

ne bre privatno...nisam mislila privatno da se to radi...ja sam sve radila u frontu...misila sam privatno samo na konsultacije...a ostalo sve u front..

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 11:44:29)

bolji ti je narodnu front nego visegradska...evo nekk ti se jave i ostale cure sa iskustvom

micaubica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 11:50:33)

A sta da radim ako mi sada doktor na folikulometriji da neku stimulaciju,da li da prihvatim ili ne?Strah me da mi se jos ne smanji AMH zbog stimulacije [sm=zmeden.gif]

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 11:59:32)

upravo ti zbog toga govorim da ides kod dobrog doktora ( strucnjaka za sterilitet) koje ce da proceni sta je najbolje raditi

micaubica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 12:20:14)

Suncice,ja sam cula da u Visegradskoj rade swim up metodu a u narodnom frontu ne...ali sam isto tako cula da je u nf veca uspesnost VTO...a mozda sam i pogresno informisana [sm=smiley13.gif]

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 12:36:50)

u narodnom frontu jeste veca uspesnost vto...

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 17:03:23)

Mico, dobrodošla
kao sto rekose devojke nadji dobrog strucnjaka i polako se upusti u ove vode zvane VTO

dobro sve ispitaj i onda je sve lakse, ja ti zelim puno srece i uspeha

micaubica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 18:31:49)

Hvala ,Joko [sm=smiley1.gif]...a da li je neka cura imala problem slican mom,nizak AMH ? Puno vas sve pozdravljam [sm=smiley1.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 18:47:50)

Mico ima dosta devojaka sa niskim AMH-om

ima dosta njih koje su uz pomoc vto dosle do[sm=duda.gif] a i onih koje su prirodno ostale trudne
tako da budi bez brige

nina26 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 19:03:36)

Evo ja da se javim po stoti put, AMH NIJE PRESUDAN a NI VALIDAN, I NIJE JEDINI POKAZITELJ O, REZERVI!

Moj amh - 0,15. Dobila 17 j.celija, od toga 12 bile oplodjene, 8 prezivelo blastu :)

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 19:12:25)

Nina duso draga [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

nina26 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 21:16:57)

Joko[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

micaubica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 22:33:35)

Utesile ste me [sm=smiley1.gif]...nina26 a kako si prosla komisiju sa tako niskim AMH,posto sam cula da ne primaju ispod 0.50,naravno ako si radila o trosku drzave?I mozes li mi reci koliko si puta radila VTO i inseminacije i gde si ih radila?

Verolina -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.6.2014 22:36:06)

Ona je radila privatno.

micaubica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 0:44:45)

Ja bih prvo probala o trosku drzave ako uopste mogu da prodjem komisiju sa ovakvim AMH ali uradicu ga ponovo u drugoj laboratoriji cisto da proverim...ako ne uspe VTO probacu onda privatno

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 8:46:16)

Mico, neznam da li ces moci preko fonda sa tvojim AMH-om oni priznaju od 0,5 mislim dobro sve proveri pre nego sto krenes

micaubica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 10:38:44)

Joko,ja prvo moram na inseminaciju ne znam kad cu na VTO,za sad se samo raspitujem da znam sta me ceka.Za inseminaciju mi nije rekla doktorka da ce me odbiti zbog AMH?Za VTO znam da ne primaju ispod 0,50.Mada kad sam rekla dr da cu ponoviti rezultat ona je rekla nema potrebe jer oni odbijaju kada ref vrednosti pocinju od 0.50 a ovde gde si ti radila rezultate pocinje od 0.19...tako da mi nista nije jasno[sm=smiley13.gif]

branki* -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 10:59:24)

sto me to nervira kad drzava odbije parove tek tako..pa,mislim naJbolje da se na vto javljaju samo devojke koje imaju 25 godina,uredne cikluse i hormone..

Verolina -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 11:02:30)

Upravo tako Branki. Ali sa druge strane, pa sto se i mi ne bismo posluzili trikom. Pazi Micoubico sta mi je palo na pamet-za AMH ti ne traze licnu kartu i drzavljanstvo, kao za krvnu grupu, povedi neku drugaricu da izvadi AMH na tvoje ime i cao.[sm=smiley36.gif] Dovoljno je da za 0.20 bude visi od tvog i sve ok.

Verolina -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 11:05:22)

IZVORNA PORUKA: micaubica83

jer oni odbijaju kada ref vrednosti pocinju od 0.50 a ovde gde si ti radila rezultate pocinje od 0.19...tako da mi nista nije jasno[sm=smiley13.gif]

Kakve veze imaju ref vrednosti? Ko ti je dr mico?[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 11:07:51)

micoubico, ja cak znam da ovde u NS u jednoj laboratoriji laziraju nalaz ako je nizak amh, da bi zene prosle komisiju. Njima to u principu nista ne znaci, a nekome mnogo pomogne. Ja bi, da moram, uradila tako.

Sicilijana -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 11:23:39)

micaubica83 ,
Komisiju ces sigurno da prodjes u Visegradskoj, jer sam je ja skoro prosla sa jos nizim AMH od tvog. Oni tamo uopste ne obracaju paznju na AMH, nego na odnos FSH i LH, jer po njima Amh nije siguran pokazatelj, dok ga u Frontu gledaju. Takodje ti je bolje inseminaciju raditi u Visegradskoj, jer su ozbiljniji, imaju posebnu salu za to, obradjuju spermu i urade inseminaciju u predvidjenom roku ( oko pola sata). U Frontu ti je sve obrnuto od Visegradske i uzaludno gubljenje vremena za inseminaciju. Ja sam bila u Frontu za inseminacije i znam kako neozbiljno pristupaju tome ( ne obradjuju se spermatozoidi, cekas sa "materijalom" u ruci po 3 sata da ti urade inseminaciju,rade ti u prostoriji gde dolaze druge zene na konsultacije itd. U prevodu: tamo ti je kao na zeleznickoj stanici. Jedino sto imaju navodno vecu uspesnost za VTO.
Moj savet ti je Visegradska za inseminacije i da prodjes sigurno komisiju, a posle ti biras gde ces da radis VTO.

[b]Da li neka zna posle kog vremena od dobijanja resenja drugostepene komisije za VTO u Visegradskoj se dobija poziv za prve konsultacije?

pozitivna -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 11:58:24)

Cao SVIMA ! Nije me dugo bilo sa vama ali vas pratim kako -kad ,Ako imas dobro dr.za VTO i zna koju medicinu da ti pruzi i ima uslove ,ma kakav FSH ,LH ni to se vise ne prati ,nego samo strucni aparati hocu reci pregled savremenim ( modernim )aparatima gde mogu sve da vide mikroskopom i onda injekcije ,tablete i to je to !
Razumem ja da oni to traze FSH.ali ja licno poznajem zenu koja je normalno zatrud. FSH je bio 43 .
DR.joj je rekao FSH on svaki mesec ide gore-dole .

Neznam ni sama vise koliko su znacajni ti hormoni da se rade ?

Pozdrav

micaubica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (24.6.2014 12:08:53)

Branki,u pravu si...strasno
Verolina videla sam da ima puno cura koje su lazirale rezultate da bi prosle komisiju i uspela im VTO...medjutim zamisli da ta drugarica koju povedem ima puno veci AMH od mog i predam takav rezultat...krenu da mi rade VTO i daju mi neku pogresnu terapiju ne znajuci da mi je nizak AMH.pa izgubim i ovo malo celija sto imam [sm=smiley1.gif]...ne znam koliko je to pametno [sm=zmeden.gif]
jess021 ako bih morala probala bih u toj laboratoriji u NS,bar malo da mi povecaju [sm=smiley1.gif]...ako ti nije problem napisi mi koja je to laboratorija,mozes i pp [sm=smiley1.gif]
Sicilijana u visegradskoj sam i mislila da uradim inseminaciju,posto su mi prvo to predlozili.Nadam se da mi nece praviti problem zbog niskog AMH.Sto se tice FSH i LH super su kao i svi ostali hormoni,zato mi je i rekla doktorka da uopste nece ni da gleda moj AMH.Mozes li mi reci ko ti je radio VTO jer ne znam u Bg nijednog dr,totalno sam neupucena.I da li si radila inseminaciju,ako jesi mozes li mi napisati ko ti je radio?Mozes i pp [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>