milica33 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (23.4.2014 11:59:19)
|
Chipsy, meni nije ni mogao da radi jacu stimulaciju, jer je sa mini mini minimalnom dozom dosao skoro do hiperstimulacije. Bilo je pitanje nastavka. Ali na kraju se sve ok zavrsilo. Sto se tice zamrzavanja, ja sam trazila ovog puta da zamrzne ako bude neki "visak", ali se moji embrioni nisu dovoljjno razvili. Imala sam 8 folikula, 6 jajnih celija, oplodjeno prvo samo 3, pa jos 3 sa zakasnjenjem, ali su prezivela samo 2. Ostali nisu uspeli da se razviju dovoljno da bi ih zamrzli. Iskreno, meni nije bio tezak postupak, mozda zbog te male stimulacije, ali su me jajnici dovoljno I ovako boleli. Bol tesko podnosim. Tako da je meni nekako I drago da ne forsira, a pri tom statistike kazu da je iz zamrznutih embriona samo 40% uspesnos, I jos na to dodaj samo 30% uspesnosti vto postupka, onda mi je bolje da mi cuva jajnike, I da lakse podnesem ceo postupak, nego da mi ih napuca, I zamrzava, a opet ne mora da uspe ni sa zamrznutim, a jajnici iscrpljeni. Ovo je samo moja teorija [sm=smiley1.gif] Moja sestra je radila 2 vto u NS-bezuspesno, a sada ima problema zbog "sprzenih" jajnika. Sto se tice spermograma, mi smo to resavali sa L-argininom I L karnitinom I Multivitaminima Twin Lab. sa 13% smo podigli na 49%. Zao mi je zbog bebe [sm=smiley19.gif] Bas se rastuzim kad cujem da se vec tako rano morate muciti. Ne znam sta je u pitanju, ali da li je posledica vto, ili nesto drugo?
|
|
|
|