Nitrogirl -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (26.3.2014 18:56:35)
|
Cao djevojke, nije me bilo neko vrijeme, nesto sam zeznula sa sifrom pa nisam mogla da pristupim forumu :-( Redovno sam citala, ali nisam mogla da vam pisem[sm=smiley19.gif] Juce sam imala prvi ultrazvuk, prije 15 dana, na 12 dan od ET beta mi je bila 336. Dugih 15 dana iscekivanja i docekah da vidim srculence [sm=smiley36.gif] Mnogo sam srecna!! Na ultrazvuku dr je vidjela gestracijski mjesak pravilnog oblika sa jednim embrionom ciji je CRL 5, 4 mm sa pozitivnom srcanom radnjom. Iskustvo prvog ultrazvuka i saznanja da smo konacno uspjeli, uspjela je da pokvari dr, bila sam jako bijesna ali vec me proslo, shvatila sam da nije vrijedna nervoze. U privatnoj klinici cekala sam sat ipo vremena, posvetila mi je 3 min zbog ogromne guzve, nisam dobila slicicu, nisam cula srce, nije mi rekla koja sam nedelja ni kad bi bio termin, nisam se mjerila, cak ni pritisak. Samo uletjela na brzinu, vidjela da je beba tu i cao. Grozan osjecaj. Jedino sto je uspjela da dobaci bilo je da nije ocekivala da ce ovo uspjeti, da budem spremna na komplikacije jer imam uterus bicornis i da dodjem na kontrolu za dvije nedelje [sm=smiley19.gif] Ako nista bar mi je pomogla da donesem odluku da promjenim doktora jer sam opet osjecala neku vrstu zahvalnosti zbog uspjeha VTO, ali sve ima svoje granice. Znacilo bi mi ako neko ima iskustva sa uterus bicornis, da li je mnogo teze iznijeti trudnocu sa ovom anomalijom? Daco drzim i ja fige da beta bude viskoka[sm=bravo.gif] Veliki pozdrav za sve [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|