RE: Vantelesna oplodnja XIII (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Nitrogirl -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 10:30:59)

Hvala svima..konacno sam dosla sebi i pomalo se radujem, koliko je moguce obzirom da sam tek sad u panici [sm=jezicek.gif]

Wiv znacili bi mi savjeti.... sta dalje? Da li obaveza mirovanja vazi i za period od bete do ultrazvuka? Jel mogu nesto uraditi da uvecam sanse da sve bude ok? Danas sam pocela sa poslom, razmisljam da ipak uzmem bolovanje i mirujem do ultrazvuka ali ne znam da li je to preporucljivo?

Jako sam nadusena, puna vode, kao loptica sam [sm=jezicek.gif]

Jao ja i dalje ne mogu da vjerujem da mi se ovo desava, toliko sam srecna a istovremeno u grcu i strahu da li ce sve proci ok do kraja marta....

Cekamo Ninnochku sa lijepim vijestima!!!

wivern -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 10:45:27)

Nitro ja uopste nisam mirovala, tako su mi rekli u bolnici gde sam radila vto. Da ne mirujem nego da se normalno ponasam, naravno ne teglis, ne radis teske poslove, ponasas se "umereno" normalno :).
E sad sto se tice uz-a, za sada ne mozes nista da uradis sto ce da ti osigura prolazak dalje. Ali nema potrebe da se sekiras bice to sve ok. Ja imam strah jer vec dva puta ne prolazim uz ali na svu srecu ovakvih slucajeva nema mnogo, tako da nema potrebe da o tome sada razmisljas. Uzivaj u trudnoci, najgore je proslo. I za dve nedelje da nam javis sa uz koliko bebica imas [sm=smiley36.gif]

martinmilan -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 11:56:59)

Pročitao sam puno korisnih stvari na forumu pa želim da podelim sa vama naše iskustvo. Posle godinu dana braka supruga i ja nismo mogli dobiti bebu. Kod lekara su nam rekli da imam lošu spermu i da možemo dobiti dete pomoću vantelesne oplodnje.Jeo sam razne orašaste plodove, pio kvas i Profertil.Nakon dve i po godine skupljanja dokumentacije, komisija i čekanja zvali su nas da radimo vantelesnu.Pošto su ponudili da radimo privatno jer su kapaciteti u Frontu popunjeni,prihvatili smo da idemo u Jevremovu. O zaposlenima i usluzi tamo samo najbolje. Od njenih 6 jajnih ćelija 4 su korišćene. Jedan fetus je propao, a tri su ubačena u matericu. Trudna je, radili smo beta hcg test.

Želim da dam nekoliko saveta budućim mamama i tatama koji su pred mukama vantelesne:

1. Ne slušajte familiju i prijatelje već isključivo lekare.
2. Posvetite pažnju ishrani.
3. Ne odustajte jedno od drugog tokom čekanja vantelesne,posle mraka doći će sunce.

U Narodnom frontu su čak povećali procenat uspešnih vantelesnih oplodnji na 50%.

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 12:00:32)

Martinmilan, čestitam i da bude laka i lepa trudnoća, pa da se uskoro još više radujete [sm=bravo.gif]

Skijasica -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 12:03:27)

Nitro [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]!
ja se toliko radujem kada cujem za pozitivnu betu, uliva mi novunadu!

Imam jedno pitanje za sve moje sapatnice. Kako vam je isao ciklus posle neuspele VTO. meni je onaj prvi bio normalan kao i svi do sada na 28 dan. Sada sam u iscekivanju novog ciklusa. Nemam one uobicajene simptome, da me bole grudi, glavobolju. Ponekad me zigne stomak i taman mislim sada ce ono nista. Da li se nekome desavalo slicno i da li je moguce da ce da mi kasni sada?

degu -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 12:11:04)

Martinmilan čestitam [sm=bravo.gif]
Ključnu stvar ste rekli: " Ne odustajte jedno od drugog". Od sad pa nadalje, samo sreća nek vas prati [sm=bravo.gif]

mina@ -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 15:42:25)

Bravo za nove [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif], !!!!!!
ja samo da se prijavim, redovno vas citam, zao mi je za sve devojke koje nisu uspele, ali idemo dalje, mora se!!!!
inace sam danas, treci dan na suprefactu, cekam za vikend da dobijem, i odma se selim za Bgd!!!!
jedva cekam, ali i strepim...[sm=zmeden.gif]

Ninnochka -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 16:42:10)

Srecnu i laku trudnocu vam zelim. [sm=bravo.gif]

Ja po betu idem sutra, ali mislim da od toga nema nista. Sinoc mi je bas jako boleo stomak i od jutros mi se pojavilo bledo, bledo roze... ipak cu uraditi betu da otklonim svaku sumnju.

mina@ -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 17:21:17)

Ninnochka, ne gubi nadu, nikad se ne zna... ja sam u obe trudnoce imala u vreme dobijanja [sm=hudicek1.gif], iste simptome i bolove, mozda cak i jace, i [sm=hudicek1.gif] nije dosla nego bila je [sm=nosecka.gif]...

PalcicaBg -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 19:14:33)

Skijasice ja sam taj mesec posle biohemijske dobila dva puta ze mesec dana,i evo danas dobih tacno na 28.dan.Ni ja ovaj mesec nisam imala uobicajene simptome pms-a,bolne grudi,bolove u stomaku...Verovatno treba vremena da sve dodje na svoje.

Ninocka srecno sutra! [sm=bravo.gif]

Wiv [sm=smiley27.gif]

hanka -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 19:57:14)

[sm=bravo.gif]Cestitam pozitivnim betama [sm=sloncek.gif]
Ivanice draga[sm=smiley31.gif]
Ninicka jako navijamo za lepu betu [sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 21:06:05)

Martinmilan čestitam [sm=bravo.gif]

Nitro, divna beta Čestitam uzivaj sad

Ninocka[sm=bravo.gif] jako za betu i iznenadjenje

Wiv, bice sve dobro na UZ sutra najlepša muzika

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (12.3.2014 21:07:13)

Svim novim trudnicama veliko [sm=bravo.gif], uživajte u trudnoći, u svakom novom danu [sm=smiley1.gif]

A čekalicama želim da ne zaborave da je život lep i pored svih sra... na koje nailazimo. Teško je biti dobro kada srce boli, ali opet, u svakom danu ima lepote, samo je treba želeti videti. Doći će i naših pet minuta, ljubim vas sve puno [sm=smiley31.gif]

IvannaM -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 0:34:50)

Ja iz nekog razloga (svoje zaboravnosti) nisam ukljucila obavestenje o odgovoru na temu, pa sam tek danas ukaprala da danima nisam svracala :)
RElem, isli smo u visegradsku i predali fotokopije nalaza. Rekli su mi da ce zvati za 10 - 15 dana na uz za drugostepenu komisiju i jos oko 10 dana se ceka resenje :D
Nadam se da cu ga konacno do 01.04. imati u rukama pa da idemo dalje.
Inace u Visegradskoj za ovu godinu nije neka guzva (iako jos nisu poceli da zovu zene iz ove godine) i mi smo 74 na spisku. Front zakazuje komisiju za kraj juna sada\. eto malo info o sadasnjem stanju

Devojke mnogo mi je zao za negativne bete i sve vas [sm=smiley31.gif] , a novim [sm=nosecka.gif] sve najlepse :)

alex88 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 11:07:23)

Ninnochka navijamo za [sm=rozacrtici.gif]
Wiv cekamo te za izvestajem uz,bice sve u redu ne brini[sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 14:52:04)

Nitrogirl čestitam,želim ti laku trudnoću [sm=bravo.gif]
Wiv čekamo lepe vesti s prvog UZ [sm=bravo.gif]

Ninnochka -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 17:43:16)

Beta je 40.6
Kontam da ce biti veca kad u nedelju odemo u Front na proveru bete tamo. Nisam mogla da cekam do nedelje, kad su mi oni rekli da uradim, nego sam je uradila ranije. Nadam se samo da ce se lepo uduplati i da ce sve biti u redu. [sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 17:44:50)

Ninočka [sm=bravo.gif]

mina@ -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 17:50:00)

Bravoooo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
lepo sam ti rekla da je to [sm=nosecka.gif]
[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ninnochka -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 17:54:18)

E ako si mi rekla [sm=smiley36.gif]

Nema vise nikakvog krvarenja, sinoc je sve prestalo.

mina@ -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 17:55:55)

to se [sm=duda.gif] ugnezdila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

alex88 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 18:17:48)

[sm=bravo.gif],uduplace se lepo do nedelje.Konacno su krenule pozz bete[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Trcosava -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 18:21:45)

Kasnim!!!

Nitro, Ninočka - čestitam vam[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif]

mika79 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 19:23:55)

Ninočka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lepterija -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (13.3.2014 19:59:39)

[sm=bravo.gif] Ninn, bice to lepa beta u nedelju.
Wiv, javi se [sm=smiley27.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>