Anoniman
|
da se i mi utefterimo na ovoj temi. kod nas je sto se uvodjenja tice sve bilo ok do septembra, dok nije pocela da se razboljeva. onda smo dva pute bile u bolnici. prestala da jede.. ja prestala da uvodim nove namirnice... sad je dobro i ponovo jede. sa njom nemam problema kao sa starijom. nju sam hranila po sat vremena, nervirala se starsno sto nece da jede. ovo dete mi je jesno. :) a ni ja nemam vremena kao nekada da se zamajavam pola dana oko njenog jela, jedes, ne jedes..cao. :) e sad, shvatila sam da malo kasnimo, gomilu namirnica nisam uvela. kravlje mleko nisam uvela jer mi je starija imala alergiju na pkm, pa mi je bila frka i to sam stalno odlagala. jede odavno mlecne proizvode, (zivela bi na pavlaci) ali ne obicno mleko. i dalje je dojim. skuvala sam par puta puding pola mleko, pola voda, ali nije htela. nisam uvela jos belance, niti krusku, boraniju, pasulj, kupus, kelj, prokelj, luk, praziluk, kelerabu, visnje, dunju, cveklu, socivo, proso... nekako sam se sad smorila i ne uvode mi se ove namirnice postepeno, a moram. ona hoce da jede sad neblendano, npr. jede pilecu corbu za rucak, samo nadrobljenu hlebom. juce sam joj dala punjenu papriku takodje nadrobljenju hlebom ( ali bez zaprske, sa vrlo malo ulje, skoro pa skuvanu na vodi), za dorucak joj stavim na tanjiric bareno zumance iseckano na kockice, mladi sir takodje iseckan i nadrobljen hleb i ona sama uzima i sve pojede. uz to jede kiselo mleko ili pije jogurt iz solje. jede i kajmak na hleb, maslac i dzem...tako nesto. za uzinu mi je najveci problem jer slabo obe jedu voce. pekla sam bundevu pa su to jele, pojede bananu, kompot od jabuka sa keksom.. davala sam joj ovih dana kompot od jabuka u kome su se kuvale i visnje iako one nisu bile pocebno uvedene. takodje pomorandzu i mandarinu sam pocela da joj cedim po malkice u vocnu kasu, davala sam stapice koji imaju u sebi celo jaje, probala da joj dam mleko na flasicu ali se zgadila jer verovatno nije slatko kao moje. kojim redosledom predlazete da uvodim namirnice? mora li to postepeno kao malim bebcima? belance i mleko cu sigurno obazrivo. ali moram li tako i sa ovim povrckama i vockama? racunam, vec je velika..i da li se belance uvodi isto kao zumance, masec dana??
|