little_one
|
E ja odlucila da presjecem, jutros smo umjesto flasice u krevetu, otisli na solju, piskili (ne moze da kaki na prazan stomak ) i sjeli da doruckujemo. Dala sam joj prvo mlijeko, onako u casi, pa se zezala vise nego sto je pila, a ni na slamcicu nije htjela jutros a obicno tako i hoce, pa sam joj na brzinu napravila sa tim mlijekom musli i to je pojela....onda smo opet na solju, obavila sta je imala i tako zavrsili jutro. Sad negdje oko 11 sam joj dala vocni jogurt, napravila sa kupinama, medom i opet samo malo muslija da joj zgusne i to je prilicno dobro pojela...i sad je stavila na spavanje...ostalo ide po redu, tako da sam uspjela da se malo organizujem....ici ce valjda kako treba, nije se bunila sto nema flasice, mislim da joj ona i ne znaci toliko, al meni ce znaciti kad se porodim da ona moze da doruckuje a ne da ja dojim bebu i njoj dajem flasicu... Tako da, ujutro dorucak sa mlijekom, prva uzina mlijeko, i vecera mlijeko (mislim nesto sa mlijecnim proizvodima) i valjda ce dovoljno da unese...a druga uzina ce da bude voce...imace i dva rucka, sta da radim, dug je dan....oko pola 2 prvi rucak pa uzina oko 4 pa oko pola 6 ce biti drugi rucak kad mm dodje kuci, a onda oko 8 vecera..srecom je pomjerila vecernji odlazak na spavanje pa uglavnom zaspi oko pola 9. Eto, prvi korak napravljen! Inace, teze mi pada izbacivanje ove jutarnje nego sto je vecernje bilo.. I da, jedno pitanje, da li mame daju djeci ribu u konzervi? Mislim ni sami je ne jedemo bas cesto, cak se moze reci rijetko, radije je jedemo svjeze pripremljenu....ali da li se moze dati ponekad??? Naravno, tunu bih izbjegla zbog zive, al recimo sardina, ili skusa iz konzerve?
< Poruku je uredio little_one -- 6.3.2014 11:51:21 >
|