|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sta i za koje pare se isplati raditi u da...
6.10.2011 10:44:38   
Snelle
Mina, firma tm je konkurentska firma mojoj user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 126
6.10.2011 10:46:35   
minavb
Koja je tvoja?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 127
6.10.2011 10:47:32   
Tea2
Mina,dobro si se udala -ne moras ni da radis!!!user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 128
6.10.2011 10:54:38   
minavb
IZVORNA PORUKA: Tea2

Mina,dobro si se udala -ne moras ni da radis!!!user posted image

Ja sam se zatelebala u radnika Telekoma i vaterpolo trenera. Pošto smo planirali budućnost, mm je postao inženjer elektrotehnike i specijalizirao pre godinu dana. Firmu je promenio pre 8 meseci. Da zarađuje i zilione, opet bih radila a i da je ostao u staroj firmi, opet bih se složila sa tobom da sam se jako dobro udala.user posted image
Odosmo od teme.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 129
6.10.2011 10:57:10   
Anoniman
Pa možda i niste baš skrenule sa teme- možda je danas jedan od boljih biznisa dobro se udati (za dobre pare) user posted image Sorry! user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 130
6.10.2011 10:58:37   
JMPM
Znaci ja sam omasila posao, a muza nisam bas mnogo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 131
6.10.2011 10:59:26   
Anoniman
Mesecno zaradim 30000-50000, nekad cak i malo vise. Moj muz ima sesto evra platu i sa tih 1000 evra u proseku mozemo da zivimo lepo. Do sad smo visak stedeli, a posle cemo otplacivati kredit za kucu. To ce verovatno biti malo kad budemo imali odraslu decu, ali mi planiramo da cim dobijemo dete, odvajamo po 50 evra mesecno za njegovo buduce skolovanje.
Ne znam da li sam omasila temu, posto nisam citala temu od pocetkauser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 132
6.10.2011 11:02:48   
Anoniman
Mene sramota da napišem koliko zarađujem sa svojom školskom spremom, znanjem jezika, računara, B kategorijom i radnim iskustvom od 6.5 godina. A još mi je strašnije da priznam da 2 meseca nisam primila platu user posted image user posted image user posted image

Kako sutra da budem dobar uzor svojoj deci da se fakultetski obrazuju?! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 133
6.10.2011 11:04:24   
minavb
To je već za temu Problemi u Srbiji.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 134
6.10.2011 11:14:11   
soni
moja mama je radila 25 god u jednoj firmi i nazalost su je zatvorili pa je morala da radi u butiku za 9 000 din... strasno... na zalost u srbiji moras da radis sve i svasta za nista... poremecene su vrednosti skroz.. radila sam svasta tu i ipak mi je bolje da budem i sa tih 9 000 nego bez, na zalost..mogu da ucenjuju kako hoce... lai mi je krivo kada sam radila u dobrom sportskom butiku samo 6 sati dnevno imala sam vecu platu nego moj drug koji je gradjevinski inzenjer user posted image

ovde u norvekoj su napravili takav sistem da rade na satnicu i svima je satnica priblizno jednaka , svaki posao se podjednako ceni i ne klasira se, tako da svi zaradjuju priblizno isto i ne prave se razlike velike...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 135
6.10.2011 11:21:52   
JMPM
Nina, nije to sramota...i ja to nekada pomislim, ali se ispravim i uzdignem glavu. Bolje je i 10000 u plusu nego da sedimo kod kuce, trunemo uz kuhinju i usisivac sa kojima se i ovako svakodnevno druzimo. Eto tako sam ja pocela da razmisljam. Takvo je drustvo j**eno da ne mogu drugacije. Trazim i trazim i trazim posao, ali tu sam gde sam dok ne nadjem bolje. Sebe smatram vrednom i odgovornom zenom, mm je takodje jako vredan, radi od jutra do sutra i posle toga privatno. Ne mogu reci, lepo zivimo, nismo socijalni slucajevi, ali normalno da bi nam odgovaralo da imamo jos malo. Takva sam da znam da se organizujem i sa malo para i da uzivam u njima.
Inace, kolega moje majke, koji je sa deset_kom zavrsio masinski fakultet u roku je godinama radio za 8000 i kupavao lekove za bolesnu zenu. Dvoje odrasle dece koji su zavrsavali fakultete i vredno radili i ucili nisu dozvolili da ih poljulja to sto im je otac bio odlican student a radi za male pare. Eno ih sada rade na dobrim pozicijama i imaju dobre plate.
Mislim da se isplati raditi u svakom slucaju (ako troskovi sto se posla, prevoza i tako toga tice nisu veci od primanja).
Ja se mnogo lepse osecam kada radim nego kada ne radim. Svaki dan dolazim sredjena na posao, frizura, nokti, garderoba, malo sminke, cipeliske.Osecam se super!Plata nam je sada takva da nije vredna pominjanja i sramota je za banku za koju radim.Ali to je sada vec druga stvar.

< Poruku je uredio JMPM -- 6.10.2011 11:23:41 >

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 136
6.10.2011 11:24:43   
Anoniman
user posted image hvala na lepim rečima ohrabrenja

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 137
6.10.2011 14:08:09   
Dora
Kada neki "gazda" pita potencijalne radnike koji su došli na razgovor za posao koja je njihova očekivana plata i čega su spremni da se odreknu u korist prekovremenog, neplaćenog rada, uvek ima onih koji će reći da im nije bitna plata, da im nisu bitni ni uslovi nego samo da dobiju posao. Takvi dobiju posao na zadovoljstvo "gazde" i platu od 8000 dinara (simbolično), rade od jutra do sutra i nedeljom, naravno, žale se tiho i bojažljivo da ih ne čuje "gazda" i da ne ostanu bez posla...
Kad bi ljudi malo više cenili svoj rad, plata ne bi bila tako sramotno mala. Ja bih uvek pre zaposlila osobu koja radi zbog para nego "volontera".
Ne znam kako neko može da kaže da se isplati raditi makar i za siću više nego sedeti kući. Kako ljudi malo cene svoje vreme. Koliko se ti za to jedno radno vreme ako si uporan možeš usavršiti? Eto, svi imamo internet, na internetu ima svega. Umesto što ćeš
gubiti svoje vreme, zdravlje i živce za siću, bolje se usavrši u nečemu što bi mogao da radiš, idi i pokaži kvalitet, i poslodavac će to sigurno umeti da ceni.
Ovo govorim ne da bih kritikovala bilo koga već da bih ako mogu pomogla savetom, jer svakom treba kvalitetan radnik. Njega se isplati platiti više. Ponekad progledati mu kroz prste, čuvati ga i poštovati. A malo je takvih.
Znam iz iskustva jer sam poslodavac.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 138
6.10.2011 14:12:10   
Anoniman
Džaba sva mudrost Dora ako ćeš sa 8000 kupiti detetu hleb i mleko, za koje nemaš ako se usavršavaš kod kuće. Mislim da je to poenta onog "daj šta daš"...naravno da niko ne želi i nema za cilj da radi za siću...nekad nema izbora.

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 139
6.10.2011 14:14:55   
lanajelena
Ja sam poslodavac i nisam zadovoljna user posted image ustvari imala bi ja vise ako bi radnici dala otkaz ali nemam ja srca za to,jer je super radnik i mnogo nam znaci

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 140
6.10.2011 14:19:19   
ivaj
Dorauser posted image
Pisala sam nesto slicno ranije.

Sad sam toliko ocajna sto sam u kuci da sam u situaciji kad bih radila i za manje pare,ali generalno ne volim jeftinu radnu snagu niti one koji se bogate na njima.Od izbeglica koji su pristajale da rade za sto evra nama je ovako.

Da dodam,druga je stvar kad neko ima stalan posao gde su vremenom opale plate pa je poenta da se taj isti posao zadrzi,to razumem,ali pristajati na mizerne plate samo da bi se reklo da radis,to ne opravdavam.Probala sam,videla o cemu se radi,tako da znam.

Nedjo,nazalost,ni tih osam hiljada nisu cistih osam.Gde su troskovi prevoza i hrane,e tu je problemuser posted image

< Poruku je uredio ivaj -- 6.10.2011 14:21:45 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 141
6.10.2011 14:19:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Džaba sva mudrost Dora ako ćeš sa 8000 kupiti detetu hleb i mleko, za koje nemaš ako se usavršavaš kod kuće. Mislim da je to poenta onog "daj šta daš"...naravno da niko ne želi i nema za cilj da radi za siću...nekad nema izbora.

Upravo tako... A i ta usavršavanja traže novac.... Tako da je sve to nekako lakše reći u današnjim uslovima nego i uraditi... I ni poslodavcu (ako je iole normalan) nije lako da nudi radniku bednu platu, a zna da posao vredi više (govorim o mom direktoru user posted image )

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 142
6.10.2011 14:28:40   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: ivaj
Od izbeglica koji su pristajale da rade za sto evra nama je ovako.

Da li se šališ?

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 143
6.10.2011 14:35:56   
ivaj
Ne.
Sto?

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 144
6.10.2011 14:37:16   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: ivaj

Ne.
Sto?

Ti kriviš izbeglice zato što poslodavac neće da plaća više od sto evra? (pokušavam da shvatim)

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 145
6.10.2011 14:37:57   
Anoniman
Vidim ja i tu će da padne lokot danas user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 146
6.10.2011 14:39:26   
*Alexx*
Ne, taman posla. Ja zaista nemam nameru da se svađam user posted image Samo hoću da vidim da li sam dobro shvatila, pošto ne verujem u ono što vidim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 147
6.10.2011 14:44:00   
ivaj
Naravno da ih ne krivim.Njima je bilo najteze.
Nego hocu da kazem da su tada,u to vreme,plate u trgovini npr drasticno opale.

Jos pre ne znam koliko godina sprovedeno je istrazivanje o radnjama u Bulevaru koje govori da u 70 posto radnji rade izbeglice i da su plate izuzetno niske(ne secam se tacno koja cifra je bila u pitanju).Sto je dobro doslo onima koji te iste radnje drze.

Nece nina nista da budeuser posted image
Ne volim ti ja 'teske filozofije' i raspravljanje da se dokaze ko je u pravu.
Nemam od toga nista.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 148
6.10.2011 14:48:03   
Dora
To je i logično. Čim na tržištu ima viška radne snage, cena rada opada. Ne vidim što bi neko to sa izbeglicama tumečio na loš način. Mislim da Ivaj nije rekla u tom kontekstu.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 149
6.10.2011 14:49:37   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Dora

To je i logično. Čim na tržištu ima viška radne snage, cena rada opada. Ne vidim što bi neko to sa izbeglicama tumečio na loš način. Mislim da Ivaj nije rekla u tom kontekstu.

Kad je objasnila, shvatila sam šta je htela da kaže. Ali onako u jednoj rečenici... zvučalo je malo bzvz. Valjda me lično pogađa user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here