Snežana Milanović
|
IZVORNA PORUKA: leki m hvala na upucivanje na ovaj sajt...naime moja beba je rodjena u 34oj nedelji,posto imam pregradu na materici,2500 tezak,46 dugacak 7/8 ocena..bio je dan i po u inkubatoru sa kiseonikom i dan i po u obicnom zbog grejanja,8mi dan izasli iz bolnice,nikakva ostecenja na mozgu nije imao,tacnije leva mozdana komora bila je malo uvecanja,al na kontroli tj uz CNS-a posle mesec dana izjednacile su se,obavili smo jos jednu kontrolu CNS-a i posle 2 meseca i receno nam je da vise ne moramo da dolazimo da je sve u redu.U kilazi i visini stize vrsnjake u 3em mesecu(6kg i 60cm dugacak) e sad mene brine sto on za cetiri dana puni 4iri meseca,i kad ga podignem za rucice jos mu glavica malo stoji nazad,nije u ravni sa telom i ako mu ovako dok ga nosim glavu ne drzim,pesnice jos nisu skroz otvorene u sake,ne uzima igracku u ruke..ono sto on radi,za sada, je da kao sto ste objasnili u predhodonom postu dize noge u vis,samo sto se ne okrene na bok,,drzi glavu pravo i ruke i noge sa strane simetricno kao da odrzava balans,kao da mu malo treba da odigne glavu ali ne moze,na stomaku se uzdize ali na pesnicama,jako lepo prati igracke posto smo mu kupili baby gym bas mu drze paznju,udara ih pesnicama,prati ljude ,ako mu je glava na pr sa leve strane a neko ga zove sa desne,on se okrece i jakoooo trpa ruke u usta i zagleda ih...da li je ovo veliko ksanjenje mislim sto se tice vratica,ruku i sto ne uzima igracke ili mu moram korgovati uzrast ,posto kod fizijatra smo dobili samo vezbe za stopala i rekla nam kako mu je vratic dobar i da ne trebaju vezbe...izvinite sto sam malo opsirnija ali jako sam zabrinuta.hvala unapred Svakako treba da vežbate sa bebom, zato što je rođena ranije, što se glava nije učvrstila i zato što su pesnice stisnute. Pre svega treba da stimulišete šake da ih otvara, mazite nadlanice, masirajte prste, otvarajte dlan, dajte bebi da drži malu loptu ispred tela dok lezi na leđima i dok držite bebu u naručju. Na stomaku ne sme da se odupire o pesnice već da se oslanja na podlaktice a vi otvarajte šake. Da bi se učvrstio vrat, uzimajte i spuštajte bebu preko boka. Bebi dajete da uzima prsten sa strane, ali nemojte davati spreda niti igračke drugog oblika. Svakako je najbolje da vas fizioteraput uputi kako ovo sve da radite i da radi neko vreme sa bebom kako bi ona spremno dočekala sledeću razvojnu fazu.
|