mama kukunka
|
kad je j bila mala imali smo zenu koja je bila na ispomoci od njenog rodjenja i cuvala je do pred kraj predskolskog..a posla je u vrtic sa 4,5 godine..Tad sam radila cesto do 7 uvece, subotom uvek..mm biu u inostranstvu po pola meseca..dobijala je 300eur zvanicno ( radila je i sve kucne poslove), ako mi odemo negde ona dodje i detaljno sredi ceo stan, kuvala, svracala na pijacu pre nego sto dodje..Kad je J malo porasla, uvli smo subotom cuvanje kod nje kuci ( dve mladje devojcice su 1,5 i 3god starije od moje j), bilo mi je glupo da ona toliko bude odvojena od svoje dece, kad ja vec moram da radim..Isli smo zajedno na zimovanja i letovanja-vise kao porodice-njena i nasa.. Ona je bila divna prema nama, a i mi premanjoj..kad bih zakasnila, uvek sam joj tutkala pare da ide taxijem ( sto ona naravno ne uradi, nego ima za svoju decu), deci sam donosila poklone sa puta skoro kao i mom detetu..danas ume da kaze da nije brinula ni za patike ni za cizme ni za zuimske jakne dok je radila kod nas..Moje dete je i dan danas obozava..Nazalost, nasa finansijska i poslovna situacija se sada radikalno promenila..tako da mi dadilja trenutno ne treba, a i da treba, morala bi volonterski da radi.. Zato sam tetu ( tako je moja j zove, jer se zove kao ja , a godinudana je mladja od mene) preporucila jednoj mami ( javna licnost), mislila sam usrecicu je, medjutim, evo treca godina, moja teta nikako da bude zadovoljna..cimanja i danju i nocu, borba za platu, pa je onda cujem i teta pocela d azabusava.. Inace sam stzava da kad nekom ostavljas dete, tu osobu zaista trebas da postujes, bila to sveki, majka ili dadilja...ja sam moju drzala kao malo vode na dlanu, i ona je nas obozavala, a i dete nju, sto je najbitnije.. sad smo vise nekako kucni prijatelji..cak i da imam potrebe, ne znam kako bih je angazovala ..lupam , opet bih je angazovala..
|