Zemunka85 -> RE: Samostalno presvlačenje (3.11.2015 10:52:14)
|
Ne vidim temu o samostalnosti deteta, generalno. Pisacu ovde, LM - ja imam problem druge vrste. Presamostalnost. Do granica fanatizma. Kada cujem :Ja cu sama: digne mi se kosa na glavi. Ona sve sve sve sve sve sve sveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee radi sama i hoce sama. To isto nije ok, kao i kada nece, verujte mi :D. Nekada nesto ne ume, nekada nije za nju, nekada zurimo ... Ja sam mislila da ih u vrticu forsiraju da sto vise rade sami, ali pre neki dan na otvorenim vratima mi cak i vaspitacica skrene paznju da je to kod nje prenaglaseno. Nisam sigurna da li smo za psihologa. Pricam joj i objasnjavam da je lepo kada ima neko da ti pomogne, da zato ja i sluzim blablabla ne vredi ... Sama izabere sta ce da obuce (lepo uklopi boje), izvrne ako je naizvrat, obuce se, stavi snalice, obuje .. ali tako je za sve .. i kupanje, hranjenje .. zakopcavanje .. crtanje .. svesvesve. Ja sam mislila da ce ona biti nesamostalna, povezivala sam sa tim i sto sam joj dosta ugadjala, nosila kad god je htela, sisala do dve i po godine, spavala sa nama u krevetu o 3.god .. ali JOK! Imam problem druge vrste. Devojka je dobila svoju sobicu pre par dana. Iste veceri je spavala sama, bez problema, Boze me oprosti preplakala sam pored kreveta. Ne da mi ne da da prolegnem sa njom .. nego je to haos ako predlozim i opet ono cuveno "Ja sama". Uopste ne znam kako da se borim sa tim i sa str vrv ne izgleda kao neki problem, ali verujte da jeste ... ona tooooooliko zeli da je velika da je to strasno. Patice se da veze pertle dok ne veze nesto, dugmice, rajfeslus .. ma sve sama .. nema sanse da potrazi pomoc .. osecam se ko da sam sugava :( ...
|
|
|
|