RE: Vantelesna oplodnja XII (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Trcosava -> RE: Vantelesna oplodnja XII (24.2.2014 22:39:30)

Ja utuvih sebi u glavu 26. hahaah i nema mrdanja

Ću si turim u klanedar na telefonu pa će zapamtim [sm=jezicek.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 0:13:47)

Trco i ja sam mislila za dva dana[sm=smiley1.gif] a to je velika zelja da se konacno radujemo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

LIDIJA STEVAN -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 8:49:40)

Dobro jutro devojke,hvala VAm na savetima i podrsci,sve ste divne.
jos nisam prokrvarila,ali to je sigurno od utrogestona,stomak me boluckao nocas ,tako da sad samo iscekujem ciklus,ne nadam se mnogo.
Chipsy,kod tebe ima nade ,ja se barem nadam kod tebe...
Wiv,svim silama navijamo za tebe i imam neki osecaj da ces ti da nas obradujes sigurno.

LIDIJA STEVAN -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 8:52:13)

Wiv,jesi i ti radila u madjarskoj kod Zodorija?koji dan od et ti rekao da radis betu?

Trcosava -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 8:55:25)

Wiki je radila u Mariboru ovaj put. 15 dana od transfera radi betu.

LIDIJA STEVAN -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 8:56:39)

TRco,
a sto radi 15 dan?meni su u jevremovoj rakli da radim 15 dan.
a uglavnom su ostalim zenicama rekli da rade koliko citam 12 dan ili 14dan.

wivern -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 9:00:48)

Lidija ja sam i prosli put vadila betu 15 dan, a sad su mi lepo napisali koji dan vadim betu da slucajno u ovom ludilu sa mozgom ne bih nesto omasila [sm=smiley36.gif]

Drzim palceve i tebi i Chipsy...[sm=smiley31.gif]

LIDIJA STEVAN -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 10:37:12)

Da li mi mozete reci,kad je najpametnije i kad u najskorije vreme mogu ponovo raditi ET?

PalcicaBg -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 11:30:24)

Lidija nema pravila,zavisi koliko ti se telo brzo oporavlja i vraca u normalu posle stimulacije.Ne znam da li imate smrznute embrione ili ne.Mislim da sa smrzlicima moze vec posle 2,3 meseca.Ja sam imala vto u januaru,bila je biohemijska i ovaj mesec sam dobila 2 puta,a od juce opet imam neki braonkasti sekret,treba vremena da se vrate hormoni u normalu,mi planiramo FET u junu,ako se do tada stabilizuje ciklus.

Wiv navijam za cetvrtak,obraduj nas [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 11:55:31)

Lidija, jesi li ti radila Fet sada? Imas li jos zamrznutih?
Jesi li u Jevremovoj placala ili si bila o trosku drzave?

LIDIJA STEVAN -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 12:17:34)

Drage moje,prosle godine u martu sam krenula sa programom za vto i uradili su mi aspiraciju od koje je dobijeno 19 kvalitetnih jajnih celija i sve su bile oplodjene,5 dana su ih zamrzli ali ne sve nego samo 9 blasto a ostale su embrione unistili .odlozili su mi et jer sam upala u hiperstimulaciju,inace sam tada isla u drzavnom trosku.pa mi je et uradjen u junu i to sa pripremom suprafacta ,estrofemom i utrogestanom.imala sam bas jaku hiper,primala sam cak i fraxiparin 8 dana jer mi je d dimer bio povisen i hormoni i bas bili poludeli,jedva disala,bila u bolnici nedelju dana i primala raznu terapiju i dosta infuzije.no da se vratim.transfer uradjen 19.juna.i nakon dve nedelje beta 1.nista.rekli mi da ponovim za dva dana betu i opet 1.Pa sam odlucila da svoj organizam vratim u normalu i da se stabilizujem sa kilazom jer sam u tom periodu kad sam krenula u proces vto ugojila se cak 10 kg.ubrzo se vracam na svoju pribliznu kilazu ali i dalje nikad je nisam vratila kao sto sam bila.potom u januaru ove godine 11.januara krecem opet u protokol u svom trosku za et.znaci nakon 7-8 meseci.12.2.2014.radjen et. opet sa zamrznutim blastama i opet nista.11 dan beta 1.[sm=smiley13.gif]eto ukratko o mom slucaju.do sada dva et.inace imam 31 god.
inace ostala mi jos 2 pokusaja sa smrzlicima.

Skijasica -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 12:20:55)

Zenice,
jeste li isle posle neuspele vto kod ginekologa na kontrolu. Ja sam isla juce, 12. mi je bila negativna beta, a i prvi dan ciklusa. Isla sam da vidim neku zlezdu na grlicu koja sada nema. UZ mi je bio ok, jajnici u savrsenom redu, na levom folkul od 20mm, endometrijum 9,8, juce mi bio 13 dc. Bolji mi bio endometrijum nego za vreme stimulacije. Ja kao da sam pruzala otpor stimulaciji. [sm=zmeden.gif]
Da li je neka od vas isla i kakvi su vam rezultati?

LIDIJA STEVAN -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 12:25:39)

nisam isla kod ginekologa nakon et...da li treba?

Skijasica -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 12:31:35)

Lidija,
ja sam isla jer mi je dr na vto nasao neku zapusenu zlezdu na grlicu materice, pa rekao da se to prati. Medjutim nije je bilo juce, pa mi dr uradila i uz cisto da vidimo sta se desava. Ja sam isla zbog sebe, nije mi niko rekao da mora bas tada.

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 12:32:31)

Lidija, uspece smrzlici sledeci put, bice i tebi i meni treca sreca[sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif]

ako imate neki problem treba otici dr.ali organizmu treba malo vremena da se sam oporavi od silnih hormona i svega
a ako ce te biti mirniji mozete otici dr. naravno

Skijasice, bice sledeci put bolje[sm=bravo.gif]

PalcicaBg -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 12:46:39)

Skijasice navali ti na muzica [sm=zz_bounce.gif]
Ja sam isla na UZ 10ak dana nakon sto sam prokrvarila,imala sam puno folikula,jedan vodeci od 17mm,endo je bio 7 i nesto,ali sam imala i jednu vodenu cistu na levom jajniku.3 dana od UZ sam opet prokrvarila,ja mislim da je tek tada bila menstruacija,a ne ono krvarenje posle biohemijske.Ovih dana planiram da odradim generalku [sm=smiley1.gif] Papa,kolposkopija,brisevi,UZ dojki,krvnu sliku...

Nitrogirl -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 13:07:23)

Djevojke, koliko dana treba proci od aspiracije do et. Treci dan a niko mi nista ne javlja :-(

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 13:14:45)

Nitro, onda ce ti biti 5.dana, ali trebalo bi da ti jave. Zovi ti!

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 13:16:31)

Lidija, sreca je sto imas zamrznute, onda su troskovi , a i muka , mnogo manji. Ja ih na zalost, nemam, pa moram sve ispocetka[sm=smiley13.gif]
Ovima u Jevremovoj se mnogo cesto desava hiper, bas sam primetila...

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 13:32:36)

Nitro, što više dana prodje od aspiracije do ET to su kvalitetniji embrioni, idu ka morulama ili blastama
ti zovi i pitaj

Cipsy[sm=bravo.gif]

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 13:34:44)

Nitro, navijam jakooo[sm=bravo.gif]

LIDIJA STEVAN -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 14:08:03)

Chipsy,jeste sreca to sto imam zamrznute,postupak je kraci a i ne mogu opet da upadnem u hiper...joj kako je gadno bilo kad sam bila upala u hiper...a i cena je manja.ja sam mislila da opet pokusam za 2 meseca.da li je to ok?

LIDIJA STEVAN -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 14:19:08)

Joko [sm=bravo.gif] izgleda da je nama treca sreca.
NItro strpljenje,bice to kvalitetni embrioni ...navijamo...

Poppy -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 14:29:32)

Pozdrav svima.
Chipsy, Lidija [sm=smiley31.gif]. Ja sam juce radila betu koja je ocekivano negativna. Pa da se upisem u red negativnih beta za februar [sm=smiley13.gif]. Juce je poceo ciklus, ali prvi dan nesto bezveze braon sekret. To mi ranije nikad nije bilo, pa pretpostavljam da je od utrogestana kojeg sam uzimala ovog meseca nakon ovulacije. Sto je cudno jer kao taj braon sekret pre ciklusa ukazuje na nizak progesteron, a utrogestan je upravo progesteron.

Uradila sam i hormone stitne zlezde i TSH je 3,1. Pre sest meseci je bio 1,9, a pre tri meseca 2,5. Sad jos i to. Moram otici sa tim nalazima kod nekog dobrog (normalnog) endokrinologa. A nemam nikog jer ranije se nisam bavila time. Kod koga vi idete? Kakva je dr Jelena Todorovic, mislim da je nju dunja ranije hvalila? Na slici deluje da je fina [sm=smiley4.gif]. Takodje mi je feritin nizak, skoro na donjoj granici, a to hoce da onemogucava zacece.

Skijasice, mislim da i ja imam nesto slicno na grlicu. Za to mi je jedna dr rekla da nije nista, a druga dr je rekla da moze smetati zacecu jer onemogucava spermatozoidima da nesmetano prodju. Naravno, ovo je bitno jedino kod prirodnog pokusavanja, a verovatno zavisi i od toga gde tacno na grlicu se nalazi. Ali se moze skinuti biopsijom kada ustinu to mesto i otkinu tu zlezdicu.

Drzim palceve da nas druge devojke obraduju lepim vestima

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XII (25.2.2014 14:39:32)

Popy[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>