RE: Vantelesna oplodnja XII (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Štetica -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:17:50)

Daco ocekivala si da bude vise?
Prosli put smo se razisle u par dana sa vto a sad vidim da krecemo u isto vreme,tj u petak.
E da i ovog puta sam definitivno resila da budemo trudne u isto vreme.

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:24:26)

IZVORNA PORUKA: Štetica

Suncice u Valjevu se rade NK,tj.oni vade krv i salju na analizu. Nisam sigurna dal na institut za majku i dete ili na institut za imunologiju. Koliko sam shvatila da jedino oni rade tu analizu,koja moze da bude od velikog znacaja u ovoj prici samo sto vecina dr nece da se zamara pa i to da radi.

to bih ja rado proverila pre nego sto udjem u postupak..ali mislila sam da se te analize ne rade kod nas. zvacu ujutru da proverim gde se to radi

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:27:01)

Stetice, ocekivala sam 100-150Eura, jer kaze mm da je to trajalo 3-5 min.
A sto se tice [sm=nosecka.gif] i ja sam resila, samo da spustim ovaj Lh...[sm=smiley1.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:34:51)

Dacika , sredice se LH sigurno, ima da ovog leta setate kao debele trudnice[sm=bravo.gif]

Štetica -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:42:10)

Daco najgore je sto od nase muke dr prave unosan biznis i znaju da smo spremni da platimo koliko god kazu samo da bi dosli do beba.
Ali neka im je alal 200e samo da nam budes trudna.
Suncice od privatnih lab znam da radi konzilijum,rade ceo cito profil i kosta 4800.

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:43:10)

Daco, Palcice [sm=smiley31.gif]
Sta su to nk celije? Pricala mi drugarica koja je u Va sa Palcicom da ona ima 33% toga, ali nema pojma sta je to. Da uradim i ja to, koliko li kosta privatno?

PalcicaBg -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:49:10)

NK su natural killer celije iliti celije imuniteta koje trudnocu prepoznaju kao strano telo i odbacuju.Ja sam imala 24 %,a dozvoljeno je do 12 cini mi se,tako da ce mi dr ukljuciti pronizon.Ja sam danas uzela rezultat,pise medicinski fakultet na papiru.Mozda je to samo deo naucnog istrazivanja,mozda se jos uvek ne rade zvanicno po labovima.

PalcicaBg -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:49:50)

Chipsy kako je Ana?

Štetica -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:50:42)

Chipsy imamo temu o NK u delu problemi sa zatrudnjivanjem,Cipiripi je pisala o tome bas izdasno,prenela je i neku studiju o uticaju NK na vto. A cenu vec napisah,4800.

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:53:06)

IZVORNA PORUKA: PalcicaBg

NK su natural killer celije iliti celije imuniteta koje trudnocu prepoznaju kao strano telo i odbacuju.Ja sam imala 24 %,a dozvoljeno je do 12 cini mi se,tako da ce mi dr ukljuciti pronizon.Ja sam danas uzela rezultat,pise medicinski fakultet na papiru.Mozda je to samo deo naucnog istrazivanja,mozda se jos uvek ne rade zvanicno po labovima.

znam sta su nk..ja sam prosle godine pitala u konzilijumu rekli su mi da ne rade tamo..,mozda sad rade. zvacu ujutru da pitam

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:53:58)

Chipsy imamo temu o NK u delu problemi sa zatrudnjivanjem,Cipiripi je pisala o tome bas izdasno,prenela je i neku studiju o uticaju NK na vto. A cenu vec napisah,4800.

stetice jesi li sigurna da se to radi u kobnzilijumu

Štetica -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 21:59:02)

Zvala sam da pitam jer oni imaju lab i u Valjevu. Sestra mi je rekla da nerade samo NK,vec neki cito profil gde su ukljucene i NK. To sam zvala pre 15-20 dana,kad se ovde pokrenula prica o tome.

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XII (15.1.2014 22:02:17)

Zvala sam da pitam jer oni imaju lab i u Valjevu. Sestra mi je rekla da nerade samo NK,vec neki cito profil gde su ukljucene i NK. To sam zvala pre 15-20 dana,kad se ovde pokrenula prica o tome.

hvala ti stetice..mislila sam da se ne rade kod nas...ovo cu vec sutra da idem da dam krv na analizu. ipak cu proveriti sve sto mogu pre vantelesne. kod nas kad ne uspe vto 2-3 puta onda tek salju na pretrage..zar nije bolje da se sve proveri pre ulaska u postupak

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 0:11:51)

Chipsy kako je Ana?

Ona ima 29 jc, ali ima malo tecnosti, pa ne znam ta ce biti. Jel to bila tako jaka stimulacija kad ste dobile toliko jc, meni je to ipak malo mnogo. Mislim, super je to sto ima za ne daj Boze vise postupaka, ali ona je prvi put imala 9 u Jevremovoj, ja 6[sm=zmeden.gif]

PalcicaBg -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 8:06:50)

Pa ne znam koliko je tacno cega primila,znam da je bila na gonalu i menopuru.Ja sam primala samo gonal 150 oko 10 dana,ne znam da li je to jaka stimulacija posto nemam iskustva.Meni je rekao da nema bojazni od hipera,al ko ce ga znati,ja se danas osecam dobro,videcemo za dalje.
Izgleda smo tako odreagovale ovaj put,devojka iz prosle grupe je imala terapiju kao Ana,a dobila je 5 j.c.,tako da nisam pametna...

Jole84 -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 10:58:40)

Daco ocekivala si da bude vise?
Prosli put smo se razisle u par dana sa vto a sad vidim da krecemo u isto vreme,tj u petak.
E da i ovog puta sam definitivno resila da budemo trudne u isto vreme.

Neka vam je sa srećom drugarice [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

wivern -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 12:20:32)

E pa da poludis, stigli mi rezultati briseva i sad imam klebsiellu-enterobacter... [sm=zz_banghead.gif]
Ja pred svaki pokusaj moram nesto da lecim...

Snekile7 -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 12:55:42)

Devojke, molim za misljenje. Evo mog slucaja, u vezi nedoumice oko tsh i letoxa, inace pijem vec godinu dana letrox 50 mcg, za poslednjih mesec dana, Radila sam 3 puta i :
U Biomedici sa popijenim lekom ujutru pre vadjenja krvi tsh 1,3.
Posle nekoliko dana, 2 dan ciklusa u Frontu, bez popijenog leka pre vadjenja krvi, tsh 3,5. Isto pre godinu dana u Frontu mi je tsh bez popijenog leka bio 3,5 - kao da ovih godinu dana ne pijem nikakav lek, tako pokazuje. 
Posle nekoliko dana u Biomedici, bez popijenog leka pre vadjenja krvi, tsh 1,9.

PalcicaBg -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 13:33:44)

Devojke,mene sad zvali iz Valjeva,sutra transfer! [sm=sloncek.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 13:37:52)

Palcice, nemora da znaci da je bila jaka stimulacija jednostavno nekad se bolje nekad lošije odreaguje na stimulaciju

Vivern [sm=hudicek1.gif] e bas bez potrebe sad da se cimas, verujem da ce se to srediti, nemoj se mnogo opterecivati[sm=smiley31.gif]

Sneki, ja ti napisah tamo na temi vrednosti TSH mogu da se menjaju brzo pa otud i razliciti rezultati sad je TSH dobar
uvek vadi krv pa popijes lek

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 13:41:31)

Biće to sve ok, i boje je da si uradila briseve nego da sa nečim ulaziš u postupak.
Zato ja kažem, bolje ponoviti briseve na vreme, i odreagovaati ako nešto ima, posle sve ide kako treba [sm=smiley31.gif]

IZVORNA PORUKA: wivern

E pa da poludis, stigli mi rezultati briseva i sad imam klebsiellu-enterobacter... [sm=zz_banghead.gif]
Ja pred svaki pokusaj moram nesto da lecim...

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 13:42:03)

Navijamo punom parom [sm=bravo.gif]

Devojke,mene sad zvali iz Valjeva,sutra transfer! [sm=sloncek.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 13:43:35)

Palcice[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

a zar tamo ne idu na morule ili blaste

sta su vam rekli kako se dele?

mika79 -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 14:08:38)

Palčice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] držimo fige da se one lepo smeste kod njihove mamice i da tu ostanu 9 meseci.

wivern -> RE: Vantelesna oplodnja XII (16.1.2014 14:27:18)

Ma zato sam i ponovila briseve, jer znam da ce se nesto pojaviti..uvek se pojavi ali je ova bakterija potpuni novitet za mene [sm=smiley36.gif]
Palcice sutra stizu [sm=duda.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>