Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:17:43
|
|
|
|
Peace*
|
Od svega znam Ide maca oko tebe i Care care. Šta su ostale?
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:20:49
|
|
|
|
Peace*
|
Juče mi je Marko otpevao delić, kaže "Vaspitačice znaju celo" . Možda je zanimljivo: Prste ima ruka svaka
< Poruku je uredio Peace* -- 25.11.2013 15:21:05 >
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:22:13
|
|
|
|
vikiveki
|
Moja devojčica se najviše igrala između dve vatre i širi širi vezeni peškiri
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:24:16
|
|
|
|
Anoniman
|
osim Ide maca oko tebe, cula sam samo za ovo Care, care, znam da smo to igrali, ali se ne secam kako
|
|
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:28:11
|
|
|
|
madre
|
kuc, kuc! ko jeee? djavo s neba! sta vam treba? jedno jaje! koje boje? i onda taj koji zmuri govori koju boju zeli i to jaje pocinje da bezi i on mora da ga uhvati? kako se zove ta igra? valjda sam dobro objasnila
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:29:48
|
|
|
|
madre
|
igralo se i DAN i NOC! kada je dan stoje, a kada je mrak, moraju da cucnu...
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:30:14
|
|
|
|
Peace*
|
Šarena jaja se zove, al nije Đavo s neba već na lopati. Care care je kad neko žmuri, a ostali stoje iza njega i pitaju koliko je sati, a on odgovara sa: jedan mišji korak, 3 slanska koraka i sl. Pa ko stigne prvi do cara, on žmuri.
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:32:49
|
|
|
|
Olga75
|
to ide maca oko tebe je odavno a igraju i siri siri veseli peskiri i one igrice kad se dvoje uhvate pa naprave " kapiju " i ostali prolaze ( znam kako se igra tj . kako ide pesmica koja prati igru na madjarskom a kaze zver da igraju i na engleskom ) igraju se i muzickih stolica , igraju se i ledenog cice i care , care gospodare i crna macka
< Poruku je uredio Olga RR -- 25.11.2013 15:33:11 >
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:34:08
|
|
|
|
lesica
|
Drvena Marija, je"n, dva, tri stop! Leti, leti.... Ajračkinje, bajračkinje, koga ćete? ...
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:36:51
|
|
|
|
Peace*
|
znam kako se igra tj . kako ide pesmica koja prati igru na madjarskom buj buj zold ag, zold levelecske, nyitva van az arany kapu, csak bujatok rajta, rajta, rajta ki szakat a pajta bent maradt a macska!
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:45:18
|
|
|
|
vikiveki
|
Uh ja zaboravila na igru Ide maca oko tebe...tu igru najviše vole drugari iz moje grupe u vrtiću,znači samo bi se toga igrali i svi vole da su mace...a vole i onu Berem,berem grožđe dok čuvar ne dođe
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:49:50
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Peace* znam kako se igra tj . kako ide pesmica koja prati igru na madjarskom buj buj zold ag, zold levelecske, nyitva van az arany kapu, csak bujatok rajta, rajta, rajta ki szakat a pajta bent maradt a macska! ez oz :) a ne engleskom ona spominje neke ribice moracu da pitam ticera ( tako ga zovu i jako mi je smesno kad svi uglas sa sve naglaskom vicu : tiiiicer , tiiicer
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 15:51:05
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: lesica RR Ajračkinje, bajračkinje, koga ćete? ... to je kod nas : erberecke , erbedu , koga cete , mene ili mog druga a kako se to zove osim erberecke ne znam
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 25.11.2013 17:24:50
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Napisacu ovih dana kako se igraju one druge igre, lepo je znati ih pa organizovati decu barem na kratko.
|
|
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 27.11.2013 12:38:59
|
|
|
|
Žapkić
|
Ringe-ringe raja... to je i dalje hit kod nas!!!
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 5.3.2014 23:08:06
|
|
|
|
Modessty
|
Danilo pominjao i neke vruće krompiriće. Daj Ivanka objasni i to A kako ide ono na englesko Ring around a rosi ili tako nešto?
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 5.3.2014 23:43:50
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Danilo pominjao i neke vruće krompiriće. Daj Ivanka objasni i to A kako ide ono na englesko Ring around a rosi ili tako nešto? Vruci krompirici - brzo dodavanje lopte, cilj je da se ne ispusti, ko je uspusti ispada iz igre. Ring-a-round-a-rosie.... cuce se i videti ovih dana...
|
|
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 6.3.2014 7:07:38
|
|
|
|
Trcosava
|
Ivanka daj me podseti kako ide širi širi - toga se i ja sećam iz detinjstva, ali ne cele pesme, niti šta se beše radi. Znam da se ide u krug pa valjda čučne? Jel tako?
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 6.3.2014 7:23:52
|
|
|
|
mama micki
|
Trćo ide ovako: Širi, širi veseli peškiri bosa ja, bosa ti, okreni se sada ti pa se onda tako svi okrenu i to je to. Al ga objasnih
|
|
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 6.3.2014 7:24:41
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: madre kuc, kuc! ko jeee? djavo s neba! sta vam treba? jedno jaje! koje boje? i onda taj koji zmuri govori koju boju zeli i to jaje pocinje da bezi i on mora da ga uhvati? kako se zove ta igra? valjda sam dobro objasnila Jaooo. kod nas djeca govore anđeo s neba Tako im se i zove igra, anđeli Širi širi vezeni peškiri Bosa ja. bosa ti Okreni se Trcosava ti I onda se ti okreneš leđima u krugu, tako nasumice se govori ko da se okrene i ko ostane je pobjednik, ako se dobro sjećam
< Poruku je uredio Lu -- 6.3.2014 7:28:07 >
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 6.3.2014 7:50:43
|
|
|
|
Trcosava
|
vidim pamćenje me služi u pm hahahah hvala kod nas je isto đavo s neba, ali ne sećam se da smo se jurili, nego pogađali boje koje je drugi zamislio A imali smo i onu don makaron son flero , ali i to je opet jedino čega se sećam (i na kraju neki cincin cin). tu nema trčanja, tu se rukama nešto radilo
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 10.3.2015 23:09:39
|
|
|
|
mila83
|
Jao , na koliko ste me igara sad podsetile, i na moje detinjstvo.moji klinci znaju neke, a sada cu i ove ostale da ih naucim > Moji vole zmurke,vije, toplo hladno,ringeraja su malo vec prerasli, izmedju dve vatre, ide maca oko tebe..nesto su naucili u vrticu a nesto sa nama po kuci a ovo Prste ima ruka svaka, to je moja Mima naucila u vrticu.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 1.3.2016 23:40:09
|
|
|
|
superm
|
Ovo je super tema! Već neko vreme tražim nešto slično. Moj mlađi sin je krenuo u vrtić. Ok, znam, naučiće sve on to tamo ali želim da se igramo i kod kuće. On uglavnom sluša pesmice koje mu puštam ali i ove igre su odlična ideje pošto je on pravi meda Brundo. ne voli puno da trči, juri...
|
|
RE: Pokretne igre za decu 3+ 2.3.2016 7:50:22
|
|
|
|
mila83
|
Ako vam odgovara,napisala bih,ili cu probati da stavim par snimaka sta ja radim sa decom u muzickom zabavistu.Neke su igre uz pokret, ili igre prstima...da pokrijemo i finu motoriku.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKEGrčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?