Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 6. deo (31.7.2014 23:11:17)
|
IZVORNA PORUKA: ksena Anci, danas mi nisu najbolje ispale jer sam mislila da znam napamet recept...a bas sam se radovala... Elem, prepisujem: 6 tikvica, izrendanih (ostavis pola sata posoljeno, pa iscedis) 1 jaje 1 luk iseckan ili izrendan 2 supene kasike prezle 2 kasike supene nane, 1 kasika sveze mirodjije, 2 kasike izrendanog sira tipa parmezana, pekorino...prstohvat bosiljka ili 2 -3 lista svezeg bosilljka. 1 prasak za pecivo, malo soli i bibera. doda se malo brasna i sve se to sjedini, ne bude mnogo cvrsto. cuftice vadis kasikom na pek papir koji je malo poprskan uljem i peces oko pola sata na 180 stepeni. (u receptu pise da se prvo zagreje tepsija prazna u rerni i da se onda u vrucu tepsiju slazu cuftice) Hm, ovo je nešto slično receptu Anabel Langbejn, ili kako se već zove, po kom najčešće pravim. Po njenom receptu idu tikvice (izrendaš ih u čistu krpu pa onda dooooobro iscediš), a posebno umutiš jaje, brašno, feta sir, beli luk, nanu... ubaciš tikvice u tu smesu i pečeš u tiganju. Probaću i po tvom receptu [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|