vikiveki -> RE: Šta smo danas pravile - 6. deo (24.5.2014 0:41:35)
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Kolicina zavisi od broja osoba za koje pravite iliti koliko ste/su jesni. Piletina se obari, zatim izvadi, i nasecka na komade po zelji (otprilike 5cmx5cm, ne prevelika parcad da budu, a da nisu ni usitnjena,...ala objasnih [sm=smiley36.gif]), baci se na teflon da porumeni, pa poredja na tepsiju. Onda se pravi besamel sos od vode u kojoj se barila piletina, kad je pri kraju, ubaci se jedna kisela pavlakapromesa tj umesa, zalije piletina i zapece u rerni. Ovo je poput djuvastija sto sam negde skoro pisala, ali preukusno, i jako se brzo sprema, sto je kod mene najbitnija stavka[sm=smiley9.gif] + veliki + sto nema mirisa luka, a ni zaprske sa alevom paprikom [sm=smiley36.gif] Vikiveki, Rosita i Anci, verujte, vredi probati! Klarita sutra ću ovo praviti,jer ionako sada imam sveže piletine [sm=smiley36.gif] klala sam pre dva dana,sve što sam imala poklala sam ,bilo je rizično sad kada su prede klanje da ih voda ne potopi.
|
|
|
|