Queen Lady
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Queen, prvo da ti kažem, nije toliko strašno koliko misliš, bar meni ne deluje, pa tek su počeli da pišu. Drugo, vežba, daj mu da vežba, kući, imaš i vežbanke da kupiš, mi smo kupovali za oredškolce, raznorazne, a možeš i u svesku, sa malim i velikim linijama, za kući. Vežbanjem će se popraviti. Kada vežba, u nizu slova mu zaokruži plavom ili crvenom bojom, ona koja su najčitkija i najpravilnija, da mu skreneš pažnju kako treba, npr na tvojoj slici u prvom redu 3. i 9. slovo I, skroz je ok, znači da može lepo da napiše, zaokruži mu (ali ne u toj svesci za školu, nego kući kada vežbate). Naša učiteljica im recimo daje da pišu nekad šarena slova, ili da ispod pisanog dela nacrtaju crteže sa slovima (npr slova sa šeširom, slova sa krilima itd), ja sam oduševljena koliko S ima mašte i ideja, nisam ni znala. I obožava srpski, i čini mi se da jako pazi na času, domaći sam odradi kući perfektno, ja samo proverim. S u ponedeljak ima diktat, najavila im učiteljica, tj. već su imali kraći, to je uradio sve ok, a sada im ja najavila ozbiljniji diktat, i rekla da vežbaju preko vikenda. Oni su imali vec dva diktata, ne najvljena. Jedan nije uspeo da odradi (prvi). Ovaj drugi, onako. Njemu nije toliki problem kada treba da prepise rec ipi recenicu ili kada mu pricam rec po rec. Ali kada mu kao diktat pricam sta da pise, dosta je spor i uglavnom ne lici ni na sta. Imamo sveske za vezbanje i u kvadraticima i u linijama. Dobro si mi dala ideju ovo za zaokruzivanje. U sustini malo a bas lose pise, jos ako zbrzi, ne lici na slovo uopste. Kod nas postoji dopunska nastava, nisam ni znala da to ide od 1.razreda, čini mi se petkom je, i ide nekoliko učenika, kojima je učietljica rekla da treba. S je u boravku i po rasporedu imaju dopunsku svaki cetvrtak. Sta rade na dopunskoj nemam pojma. Danas su radili neki pano, verovatno je to bilo na dopunskoj.