melika -> RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! (6.2.2014 0:41:25)
|
Pozdrav ! Imam 24 godina , suprug 28 , vec skoro 4 godina pokusavamo da zatrudnim i ne uspeva nam . Gojazna sam , ginekolog zbog toga nije htela da me salje na preglede o drzavnom trosku , tako da sam sve krenula sama privatno . Suprugu su pregledi odradjeni , sve je u redu , meni je TSH 10,5 , a progesteron 20.dana mens. snizen 1,35 rekli su mi da nemam ovulaciju . Endokrinolog me je uputio dalje da uradim KKS , anti TPO , EHO jajnika , USG stitne zlezde i GA , i pijem od 12.decembra Eotirox 1x50 mg ujutru . Nalazi KKS uredu , USG GA uredu , na stitnoj zlezdi nadjen nodus 3,5 mm . Ostalo jos nisam odradila . E sad mene zanima , da li taj nodus moze da bude opasan , i da li je moguce da nemam ovulaciju zbog poremecaja rada stitne zlezde ili je u pitanju ipak nesto drugo sto jos moram da ispitam ? Imam jako neprofesionalne lekare , totalno sam nezadovoljna , njima se uopste ne zuri , stalno mi govore kako sam mlada , da prvo smrsam , itd.. Sa endokrinologom sam zadovoljna , ali njegov posao je ipak samo stitna zlezda . Sta od nalaza da uradim jos , i da li iako sam gojazna mogu da idem na Betaniju na preglede o drzavnoj trosku , tj. da snosi socijalno psoto sam nezaposlena ? Hvala
|
|
|
|