RE: Idemo u vrtić! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

Shishica -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 10:42:38)

Stvarno ne znam sta je pametno.. Ja sedim kuci svakako. Imamo samo jednu platu. Ako je ove godine posaljemo u vrtic (imace 2,5 godine) pare ce odlaziti za to, ona ce biti bolesljiva najverovatnije.. i jos kad pomislim na neke plus nuspojave..
Ali sve ima i drugu stranu..naucice sa drugom decom da bude, sto je jako vazno.. da li bi to moglo i da nadoknadi odlazenje na igraliste? Nije to to, onda sam ipak ja tu..

Da li je 3,5 godine ipak bolje vreme da krene u vrtic? Ima li uopste odgovora na to.. bas nije sve jedno, svaka odluka je vazna dok su ovako mali..

lanajelena -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 11:37:56)

Shishi sto se tice placanja ako primas deciji(obzirom da ne radis) vrtic se ne placa ,mislim da nije isto vrtic i igraliste,ja sam u pocetku ludela od vrtica tj od bolesti ali evo nas vec trecu nedelju zaredom idemo [sm=bravo.gif]...ja sam uvek pre za vrtic nego sedenje sa nama "matorima"

Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 11:41:48)

Potpisujem....

Moja Taca obozava drustvo i nisam se ni jednom pokajala sto sam je upisala! Ona naprosto oboooozava da ide u vrtic, i lepse je da se druzi sa svojim vrsnjacima !
Jeste da je ponekad bolesna (sad neznam da li je ona mozda malo vise jer ima problem s trecim krajnikom)

mejvis -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 11:41:50)

Kod nas je problem upisati dete u državni vrtić i to što je starije sve teže jer jednom upisano dete upisano je i za naredne godine (ako ne prekida) a roditelji često čekaju 3 godine da upišu dete.
Mi smo krenuli u septembru sa godinu i 5 meseci i uglavnom je bio zdrav- 3-4 dana izostane mesečno i to nije ništa ozbiljno a mart je sada išao svaki dan. Svašta je naučio u jaslicama a i nama je mnogo lakše, posebno jer stiže i 2. beba. Finansijski nam je mnooogo jeftinije nego dadilja koju smo imali kada sam počela da radim.
Mislim da zavisi i on deteta i da su neka deca bolešljiva pa se roditewljima vrtić i ne isplati. Nama jaslice koštaju 4920din- umanjenja kada ne ide a vrtić je jeftiniji, ne znam tačno koliko.

lanajelena -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 11:44:27)

Mejvis i kod nas je isti problem sto ranije upises dete vece su sanse da ce upasti,npr kad upisujes sa tri godine ima svega nekoliko slobodnih mesta u gradu i to verovatno ni priblizno gde stanujes [sm=smiley13.gif]

izabella7 -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 12:04:40)

Moj sin je krenuo prosle godine u oktobru u vrtic i to na samo dva dana prije podne.Najvise zbog jezika i druzenja.I automatski su pocele i prehlade.Non stop je bio bolestan,vise nije isao nego sto jeste i ja sam htjela da odustanem.Mm nije dao,kao kad tad ce morati doci u kontakt sa drugom djecom,virusima i ostalim.To "jacanje imuniteta" je trajalo sve do proslog mj od kad je fala bogu zdrav,ali stvarno malo malo je bila nekakva upala.
On obozava vrtic,svasta je naucio i meni znace ta dva slobodna jutra puno,ali i dalje mislim da je bio mali da krene ili smo ga jednostavno upisali u pogresnom periodu,zimskom,periodu virusa..ne znam

bokicans -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 12:46:54)

[sm=smiley1.gif] kopirala

anajid -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 12:54:11)

Ja radim u vrticu.Andriju sam upisala sa 18 meseci.Ja sam se vratila na posao kad je njemu bila 1 god a onda ga je mama cuvala 6 meseci.Iskreno da ne radim,ja svoju decu ne bih dala pre navrsene 3 god.To je moje misljenje,radila sam jedno vreme i u jaslicama mada vec dugi period radim u vrtickim grupama.Opet svako zna sta je najbolje za njegovo dete.[sm=smiley1.gif]

Jovana131 -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 14:31:48)

Mi smo upisali cerku sa 17 mes. Prihvatila je odlicno obozava vrtic. Privikla se jako brzo, nismo je forsirali krenula je prvo na po 2h pa onda do spavanja medjutim odem za nju pre spavanja kad ona spava! Videla da decica legla u krevetice pa legla i ona da spava. Upisali smo je da bih se zaposlila jer uzimanje zene je jako skupo s obzirom da samo mm radi,ovo nam je bila bolja varijanta. Pocela sam da radim kod privatnika,i ostadoh trudna pa nista od posla. Ali bez obzira na to svako trazi svoje drustvo,drugacije se ponasa dete koje ide u vrtic,i nisam se pokajala sto sam je dala,a cena je stvarno niska. Mislim da ko planira da da dete u vrtic bolje dok je manje jer se lakse privikne i lakse prime dete tad..

bebać -> RE: Idemo u vrtić! (28.3.2012 16:22:07)

IZVORNA PORUKA: Shishica

Stvarno ne znam sta je pametno.. Ja sedim kuci svakako. Imamo samo jednu platu. Ako je ove godine posaljemo u vrtic (imace 2,5 godine) pare ce odlaziti za to, ona ce biti bolesljiva najverovatnije.. i jos kad pomislim na neke plus nuspojave..
Ali sve ima i drugu stranu..naucice sa drugom decom da bude, sto je jako vazno.. da li bi to moglo i da nadoknadi odlazenje na igraliste? Nije to to, onda sam ipak ja tu..

Da li je 3,5 godine ipak bolje vreme da krene u vrtic? Ima li uopste odgovora na to.. bas nije sve jedno, svaka odluka je vazna dok su ovako mali..

Shish, upiši i nećeš se pokajati ali zaista. Kod mene je situacija ista, ja ne radim( osim nekih gonorarnih poslića) i m samo zaradjuje, i to je privatnik pa nekad ima više para a nekad nema neki period. Nemamo nikakvu pomoć ni od roditelja, ali i kad je najteže bilo ja nisam pomišljala Sergeja da ispišem. On ide već 2 god. i totalno je drugo dijete....kad god gledam drugu djecu vidim da je on u mnogo šta 'napred'....razne pjesmice, igre, brojevi, komunikacija....sa 4 god. i mjesec je izgovarao tačno riječi i sa R,L,LJ.....priča skroz kao veliki čovek.,...ima drugare iz vrtića o kojimaq samo priča[sm=smiley1.gif]

to je dječiji svijet, jednostavno[sm=smiley1.gif] naravno, bilo je prehlada i bolesti dok nije 'sagradio' taj imunitet ali to je iza nas[sm=smiley1.gif]

Sve preporuke i pohvale za naš vrtić, i vrtić uopšte[sm=bravo.gif]

vikiveki -> RE: Idemo u vrtić! (24.4.2012 13:00:50)

Š to se tiče ove teme, tu ću malo biti pristrasna pošto sama već radim u vrtiću,pošto imam sve potrebne škole radila sam par godina u jaslicama sa decom do 3 god, a posle sam radila i sa decom do 7 god. I mogu vam reći da je vrtić super stvar za decu i njihov celokupni razvoj,ovo vam kažem iz ličnog iskustva jer su mi dvoje dece već bila tj i sada idu u vrtić[sm=bravo.gif] a treće ću sad u maju upisati jer ovde sa 1 godinom deca polaze u jaslice, pa ćemo krenuti u septembru. I mogu vam reći iz iskustva i kao rotitelja i kao vaspitača da se znatno lakše i brže prilagodjavaju deca dok su manja,od 1 do 2 godine,mada je kod nas dosta zastupljeno mišljenje da je to suviše rano za upis deteta u vrtić i da nije humano[sm=smiley13.gif], ali ja vam kažem iz iskustva i moje prakse..[sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (2.7.2012 10:55:56)

Krenuli smo [sm=smiley36.gif] U adaptacionoj grupi moje dete i jos jedna nasa drugarica su najstarije,svi ostali su malci uglavnom od godinu dana,a imamo jos par drugara od godinu i po. Uglavnom,proslo je ok mada to je razumljivo s obzirom da sam sve vreme bila sa L unutra. I narednih par dana ce roditelji biti sa klincima u sobi i ostajacemo sat da sat i po vremena. I podelili su nam grupu na pola pa ce ih sada biti po 5-6. A od sledece nedelje ce nas roditelje periodicno odstranjivati iz sobe.

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (2.7.2012 11:24:34)

Lenka najstarija , kako to zvuci [sm=smiley36.gif]
Mi krecemo u ponedeljak ipak , prekosutra idemo na pregled i tako , kazu da ne zurimo [sm=bravo.gif]

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (2.7.2012 11:34:16)

[sm=smiley36.gif] Najstarija,i cini mi se da pretenduje na mesto glavnog kolovodje.
[sm=bravo.gif] Za Petru koja ce da nam se pridruzi od ponedeljka.

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (2.7.2012 11:38:20)

Ona samo vodja moze da bude , kraljica [sm=smiley36.gif]
Jaoj kad odbrusi jedan dan vaspitacici - pomeli se kucko [sm=jezicek.gif]

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (2.7.2012 11:55:12)

Cuti... u zemlju cu propasti! [sm=smiley36.gif] Danas je rekla vaspitacici "Pitačice (vaspitačice) neću pičam,beeeeeži tamo"

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (2.7.2012 11:58:18)

pitacice hahaha

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (2.7.2012 12:00:02)

Jest smesno sad,ali sve nesto mislim da ce ovo biti prava avantura [sm=zmeden2.gif]

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (2.7.2012 12:04:04)

Mislim da ce Lenku obozavati [sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (6.7.2012 8:18:01)

I tako,idemo mi u vrtic. Jos uvek su svi roditelji sa decom u grupi,doduse adaptaciona grupa nam je podeljena na pola,manji idu u 9 a mi malo veci u 10 na po sat vremena. I zasad je ok,L se svakim danom sve vise privikava-cak je uspaostavila kontakt sa obe vaspitacice i hoce da se igra sa njima i da se odvoji od mene mada jos uvek gleda gde sam.Ovakav sistem je do iduce nedelje,pa ce onda da spoje grupu da pocnu sa postepenim izbacivanjem roditelja,pocevsi od 5 minuta pa ce se i to vreme izostanka nas povecavati.
E da,dosad smo pisali brige i radosti vezane za polazak deteta u vrtic,ocekivanja od vrtica i vaspitaca,imali smo domaci[sm=smiley36.gif] da kod kuce pisemo sastav o detetu i da donesemo porodicnu fotografiju i detetovu fotografiju. I pravili smo plakat na temu " Ispod neba deci treba"
I L je juce izljubila vaspitacice kada smo kretali kuci!!!

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (6.7.2012 10:11:28)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (6.7.2012 10:14:07)

I to privikavanje je u svakom vrticu drugacije [sm=smiley36.gif] Nama su rekli da je dovedemo u devet , skrenemo paznju na nesto okrenemo se i odemo na sat vremena , meni se vec place [sm=smiley36.gif]

I super su vam ti domaci [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (6.7.2012 10:19:38)

OFF: ribizlo, jutros na FB, piše Ringeraja, status vezan za negativnu energiju, izbacuje ispod Temu za istresanje neg. energije i tvoj avatar! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Za malo da komentarišem "Zašto ribizlin avatar uz ovu temu pa ona je mnogo pozitivna"... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (6.7.2012 10:25:30)

Ja ga još uvek nisam zvanično upisala a već mi je muka od pomisli da treba da ga ostavim i okrenem se i odem [sm=smiley13.gif]

Lesice to privikavanje je kod vas baš super organizovano. Baš je dobro što su roditelji tu u početku. Ja se plašim kako će Danilo sve to da prihvati. Od kako sam bila u bolnici još se više vezao za mene. A vidim da mu trebaju deca. Oduševi se kad nam neko dete dodje ili kad je sa klincima u parku

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (6.7.2012 10:28:42)

Tash [sm=smiley36.gif]
Mod , posto se i Petra tako odusevljava decom , mislim da ce im lakse biti odvajanje od nas , ne brini unapred [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>