RE: Idemo u vrtić! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (26.10.2011 16:18:54)

Baš su velike razlike, čak i među gradovima, a kamo li državama, Novi Sad je izgleda najjeftiniji, ali mi imamo najmanje mesta u vrtićima izgleda, najveće su liste čekanjai grupe od preko 30 dece[sm=smiley13.gif]

tijana86 -> RE: Idemo u vrtić! (26.10.2011 17:46:13)

Bas ne mogu da se opasuljim od kada sam videla Vukasina danas u vrticu , dobro me infrakt nije strefio , placem od kad smo dosli kuci ,[sm=smiley19.gif]. Sve je igreban po vratu i izujedan po nogama [sm=smiley19.gif] . Znate na sta mi lici dete?????? Strasno !!!![sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Lu -> RE: Idemo u vrtić! (26.10.2011 20:12:32)

Pa šta se desilo Tijana?

tijana86 -> RE: Idemo u vrtić! (26.10.2011 20:30:11)

Nemam pojma kojim cudom ali sve je izujedan po butini levoj , a na vratu sa desne strane jedno 7-8 linija ogrebotine . Ja ne zanm sta da radim ???

NadaR -> RE: Idemo u vrtić! (26.10.2011 20:33:27)

Jesi li pitala vaspitacce sta se desilo?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

tijana86 -> RE: Idemo u vrtić! (26.10.2011 20:36:46)

AHA ova sto je od 12 kaze nije to bilo kada je ona bila tu ,a ovo na vratu se iscudjava (sto mi je malo i sumnjivo) , a ja ulazim a 2 deteta se biju i grebu gore nego babe na pijaci>[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

pepeljuga -> RE: Idemo u vrtić! (26.10.2011 21:33:52)

IZVORNA PORUKA: Tea2

Nensi,da li tvoje dete ide u drzavni vrtic?U drzavnim vrticima je uzina u 11-11.30,a rucak posle spavanja 14-15 h.

Tea, tako je na Novom Beogradu, u ostalim vrticima je rucak u 11.30, sto je potpuna glupost, deca ni kod kuce ne rucaju tako rano. Ne znam da li je jos negde kao kod nas, ali na NBgd-u je rucak posle spavanja, sto je super.

Nensi* -> RE: Idemo u vrtić! (26.10.2011 21:37:04)

IZVORNA PORUKA: Tea2

Nensi,da li tvoje dete ide u drzavni vrtic?U drzavnim vrticima je uzina u 11-11.30,a rucak posle spavanja 14-15 h.

Da,ide u drzavni vrtic i ovde su obroci ovakvi
Dorucak 8h
Uzina 9:30h (to je obicno neka vockica)
Rucak 11:30h
Druga uzina 14h

pepeljuga -> RE: Idemo u vrtić! (26.10.2011 21:58:35)

Pa da, tako je i u Zemunu, sin moje drugarice ide i poslednji obrok im je u 14h (druga uzina), to je prerano npr. za decu koja ostaju do 17h, a po mom misljenju prerano je u svakom slucaju, to je previse naguranih obroka u prepodnevnim satima, nema nikakvog smisla [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

*Alexx* -> RE: Idemo u vrtić! (27.10.2011 8:54:36)

Ženo draga, ne znam šta si uradila povodom one vaspitačice, ali je krajnje vreme da prebaciš dete ili u drugu grupu ili u drugi vrtić.

IZVORNA PORUKA: tijana86

Nemam pojma kojim cudom ali sve je izujedan po butini levoj , a na vratu sa desne strane jedno 7-8 linija ogrebotine . Ja ne zanm sta da radim ???

LillyT -> RE: Idemo u vrtić! (27.10.2011 22:34:40)

IZVORNA PORUKA: Jeca*

mi placamo 8400 din mesecno. Drzavni vrtic. Au koja razlika u ceni

Mi plaćamo 8666 (toliko je bila neka akontacija, a za septembar smo platili oko 6500 jer je L krenula od 12.9.) + 200din noćnog čuvara... skoro 9000. Plaćamo punu cenu.
Za sada sam zadovoljna jaslicama, kaže mi mm (pošto on skuplja Laru) da je uvek čista, presvučena, uredna.... Jednom se išarala nekim bojicama, šta da se radi kada dete voli da crta. Ima ih 12 u grupi, vaspitačice su jako zadovoljne, kažu da je baš dobra. Doručkuje od drugog dana (prvog smo je mi nahranili kod kuće), par dana nije htela da ruča (samo je hleb jela), onda je počela da jede i supu, pa su se sažalili na nju i dali joj plazmu da ne gladuje. Posle 3 dana počela je da jede ono što ni ne jede kod kuće. sada sve omaže, a npr. večeras je jela sama supu. Ne znam da li ih tamo hrane redom ili ih puštaju da jedu i sami, ali ja je nisam učila da barata kašikom.

gagana83 -> RE: Idemo u vrtić! (27.10.2011 22:43:10)

A sta kad dete ne ide par dana u vrtic? Da li se od cene oduzima odredjena suma, ili se placa isto kao i kad dete ide ceo mesec?
Pitam za drzavne vrtice.

tijana86 -> RE: Idemo u vrtić! (27.10.2011 22:47:40)

Posto se svi prave ludi , vaspitacica ne zna kada se to destilo , a meni dodje da je ubijem , definitivno menjam grupu bila sam kod upravnika , ne zelim da docekam da mi dete ne daj BOze dodje bez zuba ili oka , a ona opet da kaze : Pa on je zlatan najbolje dete u mojoj karijeri i stvarno ne znam kada se to desilo , da ne laze on?????

Alo zenoooooooooooo dete mi je izujedano po nozi i izgrebano po vratuuuuuuuuuu !

(mozda je ovo bilo za negativnu)

tijatija -> RE: Idemo u vrtić! (27.10.2011 22:54:58)

Kod nas u CG cena drzavnog vrtica je 40e, od 6 do 17h ocbicno su deca od 7-8 do 15 h. Znaci celodnevni boravak s tim da ako neostavljas dete na spavanje oko 11 i 30 ides po njega isto se placa kao da je bio ceo dan. Ako kojim slucaju odsustvuje mora da ponese potvrdu lekara zasto je odsustvovao da bi mu se to oduzelo od tih 40e, bez opravdanja i ako dete nije islo u vrtic placa se celokupna suma 40e.
Znaci samo sa opravdanjem lekara mozes da opravdas odsustvo deteta i nikako drugacije.

LillyT -> RE: Idemo u vrtić! (27.10.2011 22:57:45)

IZVORNA PORUKA: gagana83

A sta kad dete ne ide par dana u vrtic? Da li se od cene oduzima odredjena suma, ili se placa isto kao i kad dete ide ceo mesec?
Pitam za drzavne vrtice.

Mislim da se oduzima, u slučaju da ima opravdanje od dr-a ili npr. potvrdu o mom godišnjem pa smo tipa negde putovali i sl. jer se tako pravda njeno odsustvo. Reći ću ti za par dana jer L nije išla prvih nedelju dana u oktobru.

Nensi* -> RE: Idemo u vrtić! (28.10.2011 0:14:29)

Pitam za drzavne vrtice.

Mi smo prvo platili punu cenu 8666,a sad u oktobru smo dobili uplatnicu 50% manju 4333 dinara. U septembru je isao 3 nedelje,a u oktobru nije isao 3 nedelje,videcemo kolika ce biti sledeca uplatnica.

Nensi* -> RE: Idemo u vrtić! (28.10.2011 8:45:50)

Vuk opet kaslje i slinavi [sm=smiley13.gif] Nije sastavio ni 5 dana u jaslicama i opet se prehladio,poludecu vise!

New Mom -> RE: Idemo u vrtić! (28.10.2011 8:59:05)

Pitam za drzavne vrtice.

Ovde u RD (državno) se oduzima. Npr. prošli mesec piše 22 dana (to je fiksno koje se plaća, to su radni dani) + 13 dana (toliko je KL išla pa se za te dana računa obrok).
S tim da te mole da javiš da dete neće dolaziti (kao i da javiš dan ranije kad kreće da bi pripremili obroke i za nju).

mejvis -> RE: Idemo u vrtić! (31.10.2011 18:23:13)

Kod nas su državne jaslice 5000din a za 12 dana što nije išao odbili su nam 1000din. 

gagana83 -> RE: Idemo u vrtić! (31.10.2011 22:29:06)

U nasem vrticu (privatnom) su to uredili malo drugacije.
Primer: proslog meseca smo platili vrtic 15. u mesecu. Ovog meseca nije isla pet dana pa smo platili 20. oktobra punu cenu. Ako na primer ovog meseca ne ide 10 dana sledeci put placamo 30. novembra.
Mi ne idemo u vrtic od srede, opet je bolesna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Nensi* -> RE: Idemo u vrtić! (31.10.2011 22:31:54)

Ja cu poludeti vise od vrtica [sm=smiley13.gif]
Vuk je opet bolestan,pun je slajma,kaslje,slinavi,i ima temperaturu. Spojio je celih 5 dana i opet je bolestan. [sm=smiley13.gif]

gagana83 -> RE: Idemo u vrtić! (31.10.2011 22:33:56)

Sve mi je to poznato Nensi.
Ja ne pamtim kad mi je dete bilo skroz zdravo, vec 2 meseca slinavi, evo sad ponovo ima temperaturu.
Valjda ce i to jednom proci.

Nensi* -> RE: Idemo u vrtić! (31.10.2011 22:57:23)

Ne znam samo dokle ce ovo ovako trajati [sm=zmeden.gif]

gagana83 -> RE: Idemo u vrtić! (31.10.2011 23:13:03)

Meni rekose tete iz vrtica da to traje nekih 6 meseci, mada znam dosta slucajva kad je trajalo mnogo duze.
Sta da radimo, jednom kroz to moraju da prodju.

LillyT -> RE: Idemo u vrtić! (1.11.2011 22:46:24)

Posle upale uha, moje dete je cele tri nedelje išlo u jaslice. Slina je bilo, ali mi dr reče da te sline nisu one opasne i da je sve ok (pregledao je kompletno, čiste uši, pluća, grlo). Međutim, počne da se nakašljava pre neki dan (čula nekog malog u vrtiću koji je ripao kao lud, pa je odmah i ona krenula da ga imitira) i ja sve kontam od toga je. Ali, sinoć je počela da kašlje onako malo, možda 2-3 puta. Jutros je bila ok, sline standardno prisutne i super je bila u jaslicama. Mm mi pošalje poruku da mu se čini da je malo promukla i odvede je kod dr-a (kašalj u međuvremenu postane učestaliji). Dr kaže da se spušta na bronhije i pošalje na inhalaciju (naravno, dobije i antibiotik) i kao da ne ide 1-2 dana, nije ništa strašno. Večeras je dobila i temperaturu, ja sam se standardno smorila, uspela da ukebam brata da je čuva sutra, a šta ću sa njom u četvrtak, pojma nemam. Meni bi trebala siterka, koja nema nikakve druge obaveze, nego kada joj ja u šest uveče javim da dođe sutra ujutru u 7 da mi čuva dete, da to uradi bez problema... da li to postoji?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>